3 tilbud

Hotell Krakow

Vakker gamleby, god mat og nydelig kunst, hva mer kan du ønske deg? TravelBird tar deg med på et opphold på hotell Krakow. En nydelig inngang til magiske Polen.
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Krakóws hotellindstri har fått fart på veksten etter flere år med nedgang.

Byen som ifølge polske sagn er beskyttet av en mektig drage, er et populært reisemål for eventyrlystne turister. Det merker spesielt hotellindustrien, som åpnet litt over 300 flere rom i 2016. Utbyggingen har trolig sammenheng med økt optimisme i hotellindustrien. De siste årene har revPAR, revenue per available room, altså hvor mye et hotell omsetter i gjennomsnitt per rom, vært synkende. Dette forandret seg første halvåret i 2017, med en økning i revPAR på 5 prosent. Det betyr at en natt på et hotellrom i Krakow koster deg i gjennomsnitt 700 kroner. Man kan ikke lese så alt for mye ut av dette tallet, da man i Kraków har en variert beholdning av hoteller i alle prisklasser og stjerner. De store kjedene som Marriott og Hilton har stor tilstedeværelse, samtidig som mindre kjeder og enkelthoteller også krydrer byen. Per dags dato er det omtrent 150 offisielle hotell Krakow å velge mellom. Disse tilbyr totalt opp mot 11 000 hotellrom til besøkende. Hvor mange er det egentlig som besøker Kraków årlig? Og hvem er de? Ifølge offisielle tall ankommer rundt 10,5 millioner turister besøker byen som også blir kalt polens kulturhovedstad. Av disse er kommer 7,4 millioner fra andre byer innenlands, resten kommer fra utlandet. De største folkegruppene er briter og tyskere som tar inn på Krakow hotell.

Polens popularitet blant turister øker. I 2016 valgte 17,5 millioner ikke-polakker å besøke landet, en økning på 4,4 prosent fra fjoråret - ikke rart hotellindustrien svarer med å bygge ut. Det er ikke bare Kraków som satser på turistindustrien. Landets hotellindustri vokste samlet med 11,2 prosent i 2016. Billige priser, godt utvalg av restauranter, barer, varierte kulturtilbud og spennende historiske monumenter er bare noen av grunnene til at landet er blitt så populært som det er. Kraków er som sagt tidligere, kjent som Polens kulturhovedstad, så dersom du ønsker teater, museer, dans og musikk til å være en sentral del av ditt opphold på et hotell i Krakow vil du slettes ikke bli skuffet.

Krakóws gamleby er en av Europas mest imponerende

Få med deg den storslåtte Mariakirken.

Den enorme åpne plassen tiltrekker lokale innbyggere og reisende fra jordens fjerne kanter. Duene flyr fritt rundt og spiser brødsmulene den eldre mannen har kastet ut. Deilig gatemat fra boder og restauranter fyller luften mens kirkeklokkenes sang fyller ørene med slaviske toner. Vi befinner oss på et av de mest besøkte plassene i Kraków, nemlig det offentlige torget Rynek Glowny. Denne offentlige plassen har stått her siden 1200-tallet, og ble kåret til det beste offentlige torget i Europa av The Project for Public Spaces. Det er også den største middelaldertorget på kontinentet. I dag er plassen er et sted for offentlige eventer, festivaler og julekonserter. De har også litt av et julemarked her. Den største nyttårsfesten i Polen blir også arrangert her. Det er ikke mange hotell Krakow her, men du må ikke langt unna for å finne noen. Midt på plassen kan du se et tårn, det er Wieża ratuszowa w Krakowie. Dette rådhustårnet er 70 meter høyt og lener seg 55 centimeter skeivt. Tidligere var det et fengsel i tårnet, komplett med tortur-rom. Det er en skade etter en kraftig storm tilbake i 1703. Rådhuset tålte ikke tidens prøve, og er borte.

Det offentlige torget ligger i Krakóws gamleby, som har var kjernen av Polens politiske liv fra 1038 til 1596. Det var den daværende kongen som flyttet aktiviteten over til Warszawa, som fortsatt er hovedstad den dag i dag. I 1978 ble Gamlebyen innskrevet i UNESCOs verdensarvliste, som et av de første stedene noen sinne. Her kan du vandre rundt i timesvis. TravelBird kan anbefale å gå innom koselige butikker, beundre skulpturer, opplev byen slik den opprinnelig ble opplevet med hest og kjerre, kom tett på det spirituelle livet i katolske kirker og spis et herremåltid på en restaurant. Dersom du så for deg mer strandliv er nok en reise til Gran Canaria et bedre valg!

Midt på torget står den infamøse Mariakirken. Kirken ble bygget på 1300-tallet og er et av de beste eksemplene på polsk-gotisk arkitektur. På innsiden av den vakre, dekorerte kirken finner vi den største gotiske altertavlen i verden, Veit Ross. Dette kunststykket regnes som en av Polens nasjonalskatter, og er definitivt verdt et besøk.

Byens storhetstid ble brått avsluttet da kongen døde

Polen var det andre landet i verden til å få en demokratisk grunnlov.

Kraków er en av de eldste byene i Polen. For å komme til de første innbyggerne må vi tilbake hele 50 000 år, til den paleolittiske tidsperioden. På slutten av 800-tallet hadde Mährene makten i byen før Piast-dynastiet tok kontroll rundt 990, og etablerte kongeriket Polen. Byen hadde en rask utvikling, og ble i 1038 kongerikets hovedstad. Mongolene invaderte og ødela byen i 1241, men den ble bygget opp igjen. Det var dessverre ikke siste gang byen måtte bygges opp på ny. Byen ble invadert og ødelagt i 1259 og igjen i 1287. Etter dette ble det satt opp 3 kilometer med mur, tårn og porter rundt byen. Kanskje det er her du finner et fint hotell Krakow på din reise til Krakow.

Rundt et århundre senere opplevde Krakóws storhetstid. Dette er takket være Kazimiers the Great. Han grunnla Kraków Academy i 1364, nå kjent som Jagiellonian University. Dette førte til en innvandringsstrøm av talentfulle artister og vitenskapsmenn fra renessansens Italia og Tyskland kom og bygget og designet bygninger, skulpturer, malerier og annen kunst. Det var på denne tiden Wawel Castle, som ligger i gamlebyen, ble gjort om til en av renessansens perler.

Som alle gode ting, tok Krakóws storhetstid slutt da Kong Zygmunt den andre døde i 1572 uten arvtaker. Da startet byens nedtur. Ikke mindre enn et par tiår senere i 1596, ble hovedstaden flyttet til Warszawa. Den er også full av historie og kultur, kanskje en reise til Warszawa er noe for deg?Kraków var likevel stedet for kongelige begravelser og kroninger.

Det er mye spennende å lære om Kraków og Polens historie. Visste du forresten at Polen var det første landet etter USA til å få en demokratisk grunnlov? Ditt opphold på et Hotell Krakow vil være en ypperlig inngangsport til byens, og ikke minst landets, rike historie og kultur. God tur!

Det spises mye pølser og kål i Polen

Til dessert er donuts populært.

Det polske kjøkkenet er ikke annet enn fortreffelig, spesielt i storbyen Kraków! Grunnet beliggenheten øst i Sentral-Europa har polsk matkultur mye til felles med andre slaviske land, spesielt nabolandene Tsjekkia og Slovakia. Andre innflytelser kommer fra Tyskland, Østerrike og Ungarn. Jødisk, fransk, tyrkisk og italienske mattradisjoner har også smittet Polakkenes kjøkkenvaner. Kjøtt er ofte hovedingrediensen, som oftest svin, kylling og biff. Nudler, poteter, brød og ris føler ofte med.

En av Polens nasjonalretter er bigos. På engelsk er den kjent som Polish Hunter Stew, og det er ikke rart: etter en lang dag på jakt er dette definitivt noe av bedre du kan få i deg! Det er flere måter å lage denne stuingen, blant annet kan man velge mellom sauerkraut eller kål som base. Videre tilsetter man pølser, sopp, løk og krydder. Hvitvin, epler og plommer kan også tilsettes for å gi gryta en ekstra smaksdimensjon. Retten småkoker i flere timer eller dager, før den blir servert. Det sies at den blir bedre hver gang den blir varmet opp, noe som har gjort den veldig populær blant reisende og jegere.

Dersom du spør en polakk hva han har spist den siste uka, vil ett av rettene som oftest være Pierogi. Dette er fylte dumplings med potet, sauerkraut, kjøttdeig, ost eller frukt. Deigen blir enten fritert i olje eller kokt i vann. En av de vanligste polske dessertene er pączek, polske donuts. De er som regel fylt med rose- eller jordbærekstrakt, likør, polsk pudding, smøreost eller sjokolade. Donutene blir fritert til de får en mørk gullfarge for så å bli toppet med melis eller sjokolade.

Uansett hva du velger å spise på ditt opphold i hotell Krakow vil du få en kulinarisk opplevelse uten like. Det er så mye godt å velge mellom at du kan spise noe nytt hver dag, og ikke kommet deg gjennom landets meny på slutten av oppholdet.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret