1 tilbud

Hotell Kroatia

Nydelige Kroatia står ved dine føtter. Det er ikke uten grunn landet er blitt kåret til den beste reisedestinasjonen. Se TravelBirds tilbud til hotell Kroatia.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Få land kan måle seg med nydelige Kroatia.

Landets offisielle turistforening sier det best Kroatia, full av liv, og det har næringslivet fått med seg.

I 2017 skal hele 900 millioner dollar investeres i landets turistindustri. Av disse pengene skal halvparten inn i landets hotellindustri. Resten skal i andre deler av turistsektoren. Det er mye penger, men når de settes i perspektiv får man et mer helhetlig bilde. Reise og turisme er nemlig en stor del av GDP-en til Kroatia. Hele 10,7 prosent av landets totale GDP kommer direkte fra reise og turisme. Analyser viser at andelen kommer til å vokse med 7,5 prosent i 2017, og at den trolig vil nå 14 prosent av totalte GDP i 2027. Når reiseliv og turisme utgjør en såpass stor del av GDP er det ikke rart mange av landets jobber også er knyttet sektoren. Det viser seg at hele 10 prosent av alle landets jobber, altså 138 000, tilhørte reise og turismesektoren. De samme analysene som nevnt ovenfor viser at denne andelen kommer til å øke med fem prosent i 2017. Videre kommer den til å øke med ett prosent årlig til 2027. Da vil trolig 159 000, altså 11,7 prosent av jobbene være i reise- og turistindustrien. Mange av disse kommer trolig til å jobbe i luksushoteller. Det viser seg nemlig slik at 50 nye eller rekonstruerte hoteller av høyeste klasse åpnes for det kroatiske markedet i 2017. Grunnen til dette er at luksushoteller er booket hele 20 prosent mer i gjennomsnitt enn hoteller med lavere standard.

Til tross for at gode hoteller er såpass etterspurt i Kroatia viser ferske tall at kroatiske hoteller bare huser 32,7 prosent av landets turister. Resten blir stuet i leilighetskomplekser eller privateide feriehus. Dette tallet er veldig lavt sammenlignet med andre land i Europa. I Spania er den på over 70 prosent, det samme gjelder Hellas - noen av disse hotellene kan du finne på restplasser Hellas. Men hvor mange hoteller er det egentlig i Kroatia? I 2016 var det 1011 hoteller mens det i 2015 var i underkant av 940. Hvilket skal du velge til ditt opphold på hotell Kroatia mon tro?

En av de mest anerkjente turistattraksjonene i Middelhavet er Dubrovnik

Det er Kroatias gamleby.

Omtrent 42 000 mennesker bor i denne byen, som ble satt på UNESCOs liste over verdensarvsteder i 1979.

Desom du liker gamlebyer, er gamlebyen på en reise til Krakow definitivt verdt et besøk. Byen hadde sin storhetstid på 14-1500tallet som en handelsby kjent for velstand og diplomatiske ferdigheter. Et vakkert, historisk sted å besøke under ditt opphold på hotell Kroatia. Da Yugoslavia ble oppløst i 1991, ble byen tatt over av serbiske og montenegrinske soldater. Det gikk ikke lett for seg, og byen fikk store skader. Gjennoppyggingsarbeidet startet på slutten av 1990-tallet og pågikk til starten av 2000-tallet. Etter oppussingen ble byen igjen en av de mest anerkjente turistdestinasjonene i Middelhavet.

Fra Dubrovnik kan du se paradisøyen Lokrum. En kort tur med ferge er alt som skal til før du er på andre siden. Her kan du ta turen til den botanske hagen. Den ble plantet på 1800-tallet, og har også påfugler. Disse ble brakt til øya et par hundre år siden. Øya er full av fine bade- og solemuligheter. Vær oppmerksom på at noen av badeområdene er for nudister, så les skiltene nøye. Det er et par sandwhich-barer og restauranter på øya hvor du kan kjøpe mat og drikke, men det er ingen dum ide å ta med seg matpakke.

Kroatias strandlinje er 600 kilometer lang. Det høres kanskje ikke mye ut, men tar du med de tilhørende øyene, er vi oppe i 1800 kilometer. Lonely Planet hadde en kåring over de 10 vakreste strendene i Kroatia. Stranden Zlatni Rat kom på førsteplass. Du finner denne idylliske perlen utenfor byen Bol. Stranden strekker seg som en tunge ut i vannet. De deilige vindforholdene gjør stranden perfekt for brettsurfing, og gir den en avslappende atmosfære. Definitivt verdt å sette av en dag eller to under ditt opphold på hotell Kroatia til denne stranden!

Kroatias hovedstad er Zagreb.

I tillegg til å være hovedstad, er den også landets største by.

I selve bykjernen bor det i underkant av 800 000 mennesker.

Tar man med områdene rundt, altså hele metropolen, bikker tallet 1,1 millioner. Hovedstaden er den eneste byen med innbyggertall på over 1 million i Kroatia. Byens rike historie går tilbake så langt som til romertiden et par hundre år etter Kristus. Zagreb ble en av de mer selvstyrte byene under kongeriket Ungarn i 1242, men det var ikke før 600 år senere i 1852, at byen fikk sin første ordfører.

Et av de mest besøkte attraksjonene i Kroatias vakre hovedstad er gaten Tkalčićeva. Denne nydelige gaten er full av koselig restauranter og barer. Tidligere gikk det en elv gjennom området, men den ble fylt og handelsgaten blomstret. Langs gaten er det flere utesteder med uteservering, så du kan nyte god mat og drikke i den varme solen. God mat og sol er betydelige faktorer når man velger ferie. Det har TravelBird hatt i bakhodet når de nøye utvalgte rundreisene i Europa for ferie 2018 ble plukket ut.

Mens du er i hovedstaden når du bor på hotell Kroatia er det verdt å ta turen innom Gorni-Grad Medveščak, som betyr øvre delen av byen. Her kan du blant annet besøke St. Marks-kirken, byens katedral. Man regner med at dette underverket ble bygget på 1200-tallet, som gjør det til en av de eldste bygningene i hovedstaden. Kirken er bygget i gotisk-stil. Vakre skulpturer og kunst preger kirken fra topp til tå. Kirken har vært gjennom mange oppreisninger, ettersom naturkatastrofer og bybranner har rasert den gang på gang på gang. I 1502 ble klokketårnet rasert av et stort jordskjelv. Det tok helt til 1580 før skadene var fullstendig reparerte. Nesten et århundre senere ble klokketårnet og taket brent ned. Denne vidunderlige kirken er definitivt verdt et besøk mens du er på et opphold hotell Kroatia.

Kroatias har en tung tærtiærnæring

Den står for 70 prosent av landets bruttonasjonalprodukt.

Landet hadde et sosialistisk styresett, men gikk mer mot en markedsbasert økonomi etter sosialismens fall på tidlig 1990-tallet.

Økonomien gikk på en smell under selvstendighetskrigen fra Yugoslavia: Man regner med at hele 21-25 prosent av den Kroatiske økonomien ble ruinert som følge av krigen. Ikke nok med det, skadene på infrastrukturen var verdt 37 milliarder kroner. Økonomien tok seg virkelig opp etter krigen, og før finanskrisen i 2008 vokste den med 4-5 prosent årlig.

Den industrielle sektoren står for 25 prosent av Kroatias bruttonasjonalprodukt. En rundreise USA tar deg også gjennom et land med et av verdens største industrielle sektorer. Jordbruk står for 6 prosent. Turisme har en sentral plass i økonomien, med over 14 millioner årlig besøkende. De genererer rundt 8 milliarder euro. Kroatia er på listen over de 20 mest populære turistdestinasjonene i verden, og ble i 2005 kåret til den beste turistdestinasjonen i verden av Lonely Planet. Så når du tar inn på et hotell Kroatia kan du være sikker på at du har mange gode opplevelser i vente og at du blir tatt godt imot.

Kroatias økonomiske fremtid ser lys ut. Medlemskap i EU har gitt landet økonomiske og diplomatiske fordeler, som har bidrat til å få økonomien på bena igjen etter krisen i 2008. Fall i arbeidsledigheten samt økende internasjonal eksport og nasjonal produksjon, styrker optimismen - pilene peker oppover, det er sikkert og visst.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret