1 tilbud

Hotell Kypros

Har du lyst til å sove godt og bli vertet opp? Ta inn på et hotell i Kypros med TravelBird, og våkne opp uthvilt hver morgen!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Er du på utkikk etter strålende sol, krystallblått hav, og fantastisk god mat? Da kan det lønne seg å booke hotell i Kypros med TravelBird!

Med sine sjarmerende havnebyer, fascinerende arkitektur, og fantastiske rike historie, er Kypros absolutt et sted som kan nytes av en og enhver. Kypros har hele 340 dager med sol i året, slik at det er ingen tvil om at det er utendørs som gjelder når man tilbringer tiden sin på denne mediterranske øyen. Langs øya finner du flotte hvite klippelandskap og andre steinformasjoner, samt strandparadis som vaskes med fortryllende turkisblått vann fra det mediterranske hav. Øya er delt opp i en gresktalende del i sør, og en tyrkisk-talende del i nord. Sammen med sin veldig rike kulturhistorie gir dette øya en veldig interessant gastronomi. Kypros er hovedsakelig kristen-ortodoks, som fortsetter den bysantinske tradisjonen fra det 11. århundre. Øya har derfor mange bysantinske kirker og monumenter som man kan finne i forskjellige størrelser og varianter. Disse historiske monumentene gir øya en helt enestående historisk verdi, som er gjenkjent og dokumentert ved at UNESCO har inkludert ni av øyas kirker på sin liste som symboliserer den kulturelle verdien byggene har.

Kypros er en øy kompakt med inntrykk, du kan besøke autentiske landsbyer med gjestfri folk, koselige havnebyer, og et unikt naturlandskap. Når du bor på hotell i Kypros er det viktig å huske å bevege seg rundt på øya. I byer som Paphos vil du kunne beundre vakker romersk mosaikk og ekte eldgamle kongelige graver! Hvis du er ute etter strandliv kan du dra en tur til korall bukta i Paphos, ellers har du også den flotte Kourion stranda i Limassol med langstrakte strender og storslåtte klipper. Kypros har mange fjell som kan by på fjellturer med nydelig utsikt over øya. Med sin greske historikk har også Kypros noen interessante myter som involverer de forskjellige greske gudene. For eksempel kjærlighetsgudinnen Afrodite sies å ha vært født av sølv-skummet i sjøen, og ble strandet på en stein ved Kyprus´ kyst. Denne steinen ble dermed kalt Afrodites sten, og finnes ved Petra Tou Romiou. Tilbake til Paphos finner vi det som er kjent som Adonis bad, Adonis var ifølge mytologien Afrodites favoritt, og badet hans er ikke så verst heller. Hvis gresk mytologi og arkitektur er noe som interesserer deg kan vi absolutt anbefale reiser til Hellas.

En reise tilbake i historien.

Kypros´ historiske rikdom i fantastisk klima!

Fordyp deg selv i havet av interessant historie på Kypros og besøk mange av de eldgamle byggene som hjelper deg å leve deg inn i hvordan det må ha vært det antikke Kypros, med gresk mytologi og det bysantiske imperium. Det kypriotiske samfunnet har eksistert i hele 10,000 år og dette synes godt på de mange gamle severdighetene rundt om på øya. Eldgamle Kourion, Selimiye Moskeen, Sankt Hilarion slottet, og Kongenes gravkamre er alle gode eksempler på fantastiske attraksjoner som kypros har å by på. Selimiye Moskeen er absolutt verdt å få med seg. Arbeidet på moskeen startet i 1209 og omsider i 1326 ble den innviet som Agia Sofia Kirken. Det ferdig resultatet er en kombinasjon av fransk gotisk stil og en muslimsk moske som resultat av tyrkisk innflytelse. Og hvis tyrkisk er noe du liker er du kanskje interessert i å sjekke ut reiser til Tyrkia?

Et annet særdeles viktig monument å få med seg er Sankt Hilarion slottet. Slottet går tilsynelatende i ett med kyrenia fjellkjeden noe som gir det et veldig unikt og bemerkelsesverdig flott utseende. Siden den blander seg så godt med fjellveggen kan det være litt vanskelig å få øye på med mindre du står mer eller mindre rett under. Historien til slottet er riktignok ikke like fantastisk og mystisk som dets utseende. Navnet stammer monken Hilarion som flyktet forfølgelse i det hellige land, senere, i det 10. århundre bygde det bysantinske imperiet en kirke og et kloster på toppen av Hilarion´s gravplass. På tross av kvaliteten av disse plassene, er nok Eldgamle Kourion det som tar førsteplassen. Med sine mest berømte seksjoner som teateret og House of Eustolios er dette et fantastisk sted å starte reisen gjennom Kypriotisk historie! Plassen ligger oppe på en klippe langs kysten til Kypros, og hvis du har nok tid bør du absolutt prøve å få med deg den Bysantinske Basilikaen. Du kan uansett være trygg på å ha mer enn nok av steder å besøke mens du bor på hotell i Kypros!

Elsker sol, strender, og bading?

Da bør Kypros være et ypperlig feriested for deg.

Med et fantastisk bredt utvalg av strender omringet av vakre klippelandskap, er det ingen tvil om at et opphold på hotell i Kypros kan være ideelt for deg som ønsker å slappe av i solen uten å måtte gi opp vakre naturlandskap. På strendene i Kypros er det et bredt utvalg med artige vannaktiviteter. Du kan begi deg ut på alt fra dykking i det fantastisk klare vannet, spennende kitesurfing, eller seile over det flotte turkisblå vannet.

hotell i Kypros trenger ikke nødvendigvis å bety sol og bading, fordi Kypros er nemlig også et attraktivt sted å dra om vinteren. Det allerede nydelige landskapet får et hvitt teppet, og du vil finne betraktelig færre turister på øya. På grunn av det nå kaldere været anbefaler mange at du sjekker ut de litt mindre tradisjonelle attraksjonene, og griper muligheten til å utforske øya og dens rike kultur i et veldig annerledes miljø. Det er tilogmed muligheter for å benytte seg av skibakkene i Troodos fjellene! Skiferie på Kypros er definitivt ikke den tradisjonelle skiferien, men vi hos TravelBird har også veldig flotte tradisjonelle vinterferier.

Deilige retter på kypriotisk vis.

Prøv ut de herlig greske og tyrkiske rettene Kypros har å by på.

Den kypriotiske gastronomien er en fortreffelig kombinasjon av greske, tyrkiske, og arabisk innflytelse, noe som gjør at øya et veldig variert utvalg av fantastiske retter. Kypros er også hjemmet til Halloumi ost, en snack som er kjent over hele verden. Den kan ligne litt på mozzerella, og er laget av melk fra geit, sau, og av og til ku. Den serveres i mange slags varianter som for eksempel med salat, men fungerer svært godt som en grillet oste-snack, og dermed også perfekt som forrett. En annen spesialitet på Kypros er “Meze”, som kan minne litt om tapas, bare at her får du opp mot 30 småretter med alt fra dip, grønnsaker, til deilige fisk og kjøttretter. Ellers finner du også flotte tradisjonelle retter som Moussaka, Koupepia, Dolmadakia, og fantastiske desserter som Loukoumades. Absolutt verdt å prøve ut!

Mens du bor på hotell i Kypros er det ikke bare viktig at du får med deg den kypriotiske maten, men også drikken. Et godt glass med lokallaget vin vil garantert falle i smak, og hvis du er en skikkelig vin-entusiast kan et besøk på en lokal vingård være en god ide. Å la seg sjarmere av de autentiske vingårdene som finnes rundt om på øya er absolutt noe vi kan anbefale. Vindyrking er nemlig en eldgammel tradisjon på Kypros, og det er funnet bevis som tyder på at vinlaging har pågått så lenge som for hele 6000 år siden. Og hvis du er interessert i denne typen vin historie bør du ta turen til Huset av Dionysus, den greske guden av vin, her finner du kjent mosaikk som forteller mytologien bak vinen. En reise til Frankrike kan også by på masse fantastisk vin!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret