2 tilbud

Hotell Lisboa

Et av de eldste byene i Europa venter på deg. Særegen, nydelig arkitektur og pittoreske gater preger bybildet. TravelBird tar med på opphold på hotell Lisboa.
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Som Vest-Europas eldste by, nydelige solforhold, utsøkt gastronomi og kulturopplevelser i verdensklasse, er det ikke rart Lisboas hotellindustri går som det suser.

I 2016 ble byen tildelt prisen for beste by av selskapet Wallpaper. Kunstmuseet designet av Amanda Levete trekkes frem som en av årsakene til prisen. I Verdens turistpriser ble byen tildelt prisen for Europas ledende cruise-destinasjon og cruise-havn. Den har også plass på Tripadvisors liste over de 25 beste destinasjonene i verden. Hotellindustrien får også skryt: I 2016 var hele fem hotell Lisboa anerkjente priser. Prisene var for beste forretningshotell, ledende designhotell, ledende landemerkehotell, luksushotell med takterasse og prisen for beste luksushotell og konferansesenter. Å bo på et hotell Lisboa blir garantert ingen skuffelse! For å kvantifisere hotellindustrien i et land kan man se på revpar. Det står for revenue per available rom, altså omsetning per tilgjengelige rom. Den finner man ved å ta omsetningen til hele hotellet og dele på antall rom. Tallet du da får sier noe om hvor lønnsomt det er å drive hotell i landet samt hvor flinke hotellene er til å drive. I 2017 var Lisboa på femteplass over alle byene i Europa med en vekst i revpar på 5,6 prosent, ifølge konsulentselskapet KPMG. De forutser at revpar kommer til å vokse med 6,8 prosent i 2018, men byen er fortsatt på femteplass i Europa. Et annet mål på hotellindustrien i et land er rombelegg, altså hvor stor andel av tiden et hotellrom er booket. For Lisboa var dette tallet 74,2 prosent. Med andre ord, hotellrommene i Lisboa var booket i gjennomsnitt 74,2 prosent av tiden. Dette setter Portugals hovedstad som nummer 9 i Europa, etter rombelegg. I 2017 estimeres rombelegget til å bli 75 prosent og 76,1 prosent påfølgende år. Posisjonen som den niende i Europa holdes dog begge de påfølgende årene.

I løpet av 2017 åpner 13 nye hoteller. Dette vil øke byens romkapasitet med omtrent 1000 rom, en økning på fem prosent. I tillegg vil 120 ekstra rom åpne i hoteller som allerede er på markedet. Små boutique-hoteller og luksushoteller er segmentene med flest nye åpninger. Det er ikke rart industrien velger å satse: I 2016 økte nemlig antall fly til Lisboa med hele 11 prosent. Flere nye flytuer gjør byen mer tilgjengelig. Blant annet har Ryan Air annonsert fem nye ruter, Delta Airlines skal fly New York til Lisboa. Direktefly til og fra Asia er også på vei. Kanskje du kan ta et direktefly til Lisboa etter en reise til Afrika om noen år? Det er bare å glede seg til et opphold på hotell Lisboa.

I 1998 åpnet verdens største innendørsakvarium, Oceanário de Lisboa.

Her kan du blant annet se pingviner, haier, sjøhester samt en rekke andre dyre- og plantearter.

Du kan se til sammen 16 000 individer fordelt på 450 arter i akvariet.

Hovedtanken rommer hele 5000 kubikkmeter med vann. Over 100 arter fra hele verden er å se i denne tanken, men hovedattraksjonen er nok den store månefisken. Den normale voksenvekten er ett ton, men største kan godt bli godt over 2 tonn. Det er fire andre tanker med forskjellig klima, og tilhørende fisker:

 • Nord-Atlantiske steinete kyst
 • Antarktiske kystlinjen
 • Tareskog fra den nordlige delen av Stillehavet
 • Tropisk indiske korallrever

TravelBird anbefaler å ta turen innom museet under ditt opphold på hotell Lisboa - her er det nok til å holde deg og dine opptatt i mange timer.

Ikke glem å besøke Hieronymittklosteret i bydelen Belém. Den ble påbegynt i 1501 og stod klar slik vi kjenner den i dag i 1601. Klosteret er et av de mest sentrale eksemplene på arkitektur i sengotisk stil i Lisboa. I 1983 ble kirken satt på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Visste du forresten at hvis du tar in på et hotell Roma er du i landet med flest UNESCO verdensarvsteder?

Fyll din kulturelle kapital på Museu Calouste Gulbenkian. Her kan du beundre gresk-romerske kunstverk fra antikken til persiske kunstverk fra imperiets storhetstid. Egyptiske skulpturer datert et par hundre år før Kristus. Av de litt over 6000 gjenstandene museet har, er rundt 1000 utstilt på permanent basis. Museets grunnlegger Calouste Gulbenkian hadde instillingen: “kun det beste er godt nok”, så her er det kvalitet fremfor kvantitet.

Lisboas historie tar oss over 300 000 år tilbake i tid, noe som gjør det til den eldste byen i Vest-Europa.

Det var dog ikke før tidlig 1100-tallet at den ble en nasjonalstat.

Legendene sier at byen ble grunnlagt av Ulysses, og at navnet Lisboa kommer av at han navnga byen Allis Ubbo, som betyr fortryllende by.

Under romersk styre et par hundre år før Kristus, ble byen en av de viktigste byene på den Iberiske halvøyen. Romerne ga Lisboa et nytt navn, nemlig Felicitas Julia. I 714 kom maurerne til halvøyen, og tok over byen. Det tok de kristne styrkene 400 år før de fikk kontroll over byen igjen, men det tok et århundre til før de hadde drevet ut alle. På 1400-tallet skjøt byutviklingen virkelig fart. Den beleilige posisisjonen ved havnen gjorde byen til et naturlig startssted for portugisiske ekspedisjoner. Lisboa ble fort verdens mest voksende handelssenter, og flere av datidens monumenter står i byen i dag. Noen av disse er også på UNESCOs verdensarvliste, eksempelvis Hieronymittklosteret og Belémtårnet.

Storhetstiden varte frem til 1755, da et kjempejordskred ødela nesten hele byen. 60 000 mennesker døde som følge av jordskjelvet, som er kjent som Jordskjelvet i Lisboa. Jordskjelvet inntraff 1 november like før klokken ti om morgenen. Hele 85 prosent av byens bygninger ble ødelagt. Som om ikke dette var nok, bygningene som ikke ble ruinerte som direkte følge av jordskjelvet, ble hardt skadet i den enorme bybrannen som fulgte. Blant annet ble det luksuriøse operahuset Ópera de Tejo ødelagt. Operaen ble bygget bare noen måneder tidligere. Det enorme biblioteket i det kongelige Riberia-palasset med over 70 000 bøker og flere hundre kunstverk gikk også tapt som følger av jordskjelvet.

Lisboa er en historisk by med mye å se og oppleve. Kulturtilbudet er variert og godt, med teater, kunstgallerier og mye mer. Du vil ikke kjede deg ett sekund under ditt opphold på hotell Lisboa.

Masseturisme har vært mye i mediene sommeren 2017.

Dette inspirerte oss i TravelBird til å lage en rangering over de 100 mest gjestfrie byer i verden.

Lisboa er høyt rangert i flere rangeringer.

Det hele startet med å analysere data for 500 land fra Verdens turismeorganisasjon basert på følgende faktorer:

 • Engelskferdigheter
 • Tilbøylighet til å huse turister i eget hjem
 • Byen og innbyggernes turistkapasitet
 • Lykke
 • Sikkerhet
 • Ankomst
 • Ekspertvurdering

Alle faktorene ble så rangert fra 1 til 10, hvor 10 betyr at byen ikke har problemer med faktoren. Av de 100 byene som om på den endelige listen, kom Lisboa på en sjetteplass. Slettest ikke verst! Faktoren byen fikk tildelt flest poeng i er ekspertvurdering. Her fikk Lisboa 9.20, som holdt til nest best på listen etter København. Ekspertvurdering ble regnet etter tilbakemelding fra over 15 000 reiselivseksperter. Videre fikk Lisboa høy score på faktoren sikkerhet, så legg igjen alt av frykt og usikkerheter hjemme før du drar for å bo på et hotell i Lisboa.

Ikke bare er Portugal en særdeles gjestfri og sikker by - den er også veldig inspirerende. Ved å analysere en rekke faktorer som blant annet hvor mange kunstgallerier, museer og startups en by har per 100 000 innbyggere lagde TravelBird en rangering 2016 most inspiring cities ranking. Lisboa kom på 35. Plass, og regnes således som veldig inspirerende. Så dersom du ikke føler deg så alt for inspirert om dagen, så er Lisboa et godt sted å fylle på inspirasjonsbanken.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret