2 tilbud

Hotell London

Fra grandiose bygninger med butlere til koselige bed and breakfast, å velge et hotell London kan være overveldende. Heldigvis kan du få hjelp av TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Velg riktig hotell i Europas mest populære reisemål.

London er et av byene i verden med høyest hotellbelegg. Det betyr at et stort antall reisende besøker byen året rundt. I gjennomsnitt hadde rommene et belegg på 83 prosent i 2017. Ifølge en rapport utarbeidet av konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers (PwC), er ikke belegget ventet å forandre seg nevneverdig i 2018. PwC forventer imidlertid at hotellindustrien i London skal styrke seg med flere investeringer og tilgjengelige rom. i 2014 var antall hotellrom i hovedstaden 140,000. Det er ingen overraskelse at byens hotell-industri er enorm, med hele 0,5 millioner jobber. Da er det kanskje ikke rart hotellene i London er varierte i alle farger og størrelser. Noen er inspirert av 1800-tallet med nydelige oljemalerier mens andre dynker hotellrommet i farger og innreder i overdådig stil. Prisene for ett døgn varierer fra et par hundre kroner til flere hundretusen. Som den 37. største byen i verden er det mange distrikter og områder å velge mellom når du skal bestemme deg for ditt hotell.

Fra ambassader og luksusboliger i Belgravia i vest til London Eye og nasjonalteater i Woolwich i sør-øst. Uansett hva slags ferie du ønsker deg kan du få det i denne byen, og det vet reiseglade mennesker: London var nemlig på andreplass på listen over mest besøkte byer i verden med hele 20 millioner overnattende gjester. Kanskje det er byens evne til å gi deg storbyfølelsen samtidig som du ikke føler deg liten og glemt? Eller kanskje det er byens mange ulike folkegrupper som gir kultur- og mattilbud i verdensklasse? En ting ting er i hvert fall sikkert: Den mest gjestfrie byer i England ønsker deg velkommen!

Hvilket område vil du bo i?

Det er ikke lett å velge blant 140 000 hotellrom.

Det er mange populære nabolag for hotell London. Et av disse er Clarkwell. På midten av 1800-tallet bodde det mange italienere på den sørvestlige delen og området ble derfor kjent som Little Italy. Italienerne flyttet på seg og på 1960-tallet var de fleste borte. Til tross for dette er området fortsatt et spirituelt hjem for italienere i London, blant annet takket være St Peter’s Italian Church. I dag finnes det over 200,000 italienere i London. Videre har Clerkwell flere anerkjente restauranter, eksempelvis den britiske restauranten St. John. Denne restauranten åpnet i 1994 og spesialiserer seg på såkalt “nese-til-hale-mat”. Her får du mat kjøtt som griseører, andehjerter, griseføtter, ryggmarg og ekorn - og gjett om det er godt. Restauranten vant nemlig prisen for beste restaurant i London i 2001. Du trenger med andre ord ikke reise til Asia for å spise spennende retter!

Et annet nabolag av interesse er Bloomsbury. Her ligger blant annet hotellet Royal National Hotel. Området ble utviklet av Russwell-familien, og er kjent for sine vakre hager, kunstnermiljø og institusjoner innen utdanning, kultur og helse. Bloomsbury er også hjem til flere fakulteter til Universitetet i London og et par andre utdanningsinstitusjoner. Da kunstnermiljøet her var aktivt gikk det under navnet Blomsbury Group of Artists, hvor blant annet forfatteren Virgina Wolf var medlem.

Ved Bloomsbury finner man en av de største attraksjonene i London, nemlig British Museum. Dette 260 år gamle museet har gjenstander som går hele 2 millioner år tilbake i menneskets historie. Her kan du blant annet se den infamøse Rosetta steinen, Parthenonskulpturene og egyptiske mumier. Hele 6 millioner mennesker besøker museet årlig, helt gratis. Det er likevel anbefalt å donere.

Et populært hotell London Eccleston Square Hotel. Det ligger i nabolaget Pimlico. Det er et fint område, hvor blant annet den tidligere statsministeren Winston Churchill har bodd. Her kan du besøke Tate Britain, et kunstmuseum med britisk kunst fra slutten av 1400-tallet. Det regnes faktisk som et av de største galleriene i England!

Storbritannia blir mer og mer populært som reisemål

Finn ut hvorfor på din reise!

I mai 2017 publiserte den britiske avisen Telegraph en artikkel om hotellindustrien i London. De siterer en rapport kalt The Barclays Corporate Banking report: Destination UK. Rapporten hevder at 63 prosent av internasjonale turister er mer interesserte i å legge ferien i Storbritannia enn året før. Av disse oppga 31 prosent at hovedårsaken var svakere pund. Dette er fordi pundet falt da britene stemte for å forlate EU. En av grunnene til dette er at investorene er usikre på hvordan utmeldingen vil påvirke England. Dette bidrar til mindre etterspørsel etter pund, og prisene faller.

En morsom konsekvens av dette er at flere briter velger å legge ferien sin i London. Når pundet blir svakere blir det dyrere å feriere utenlands, så da blir det ferie i hovedstaden i stedet. Visste du forresten at Big Ben i London kom på 7. plass over TravelBirds liste over de mest instagrammede turistattraksjonene i verden? Dette betyr at byen er populær blant instagram-generasjonen. Det er heller ikke den eneste attraksjonen på lista. Blar vi litt lenger ned ser vi Buckingham Palace på en 38.plass. Med så mange turistattraksjoner i verden er det imponerende at én by har to steder på listen. Det vitner om en by med mange spennende attraksjoner og opplevelser!

Hotell London blir drevet av små og store aktører. Den aller største av dem er Best Western, med hele 19 hoteller i hovedstaden. Ikke bare er de Londons største hotellaktører, de er også verdens største med hele 4200 hoteller og moteller verden rundt. På andreplass kommer Hilton Worldwide med 21 hoteller i London. Den tredje største aktøren i Londonmarkedet er Thistle Hotel Group med sine 25 hoteller. Selskapet er basert i Storbritannia.

Kan det friste med et hotell til nesten 300 000 kroner natten?

Eller et med 1800-talls stil?

I 2015 skrev den britiske avisen The Times en artikkel om det dyreste london hotell: The Royal Suite på hotellet The Lanesborough. Rommet er hele 450 kvadratmeter stort med syv bad og soverom, to stuer og et stort spiseværelse. I tillegg til tilgang på hotellets Rolls-Royce Phantom, som koster rundt 4-5 millioner ny i Norge, har du en butler som er tilgjengelig døgnet rundt for hva enn du måtte trenge. Opp til 18 mennesker kan bo i rommet som har en prislapp på 284 000 kroner natten. Rommet er rikelig dekorert med 24-karat gull, enorme lysekroner og nydelige 1700-talls oljemalerier. Teknologi er vel til stede med malerier som skjuler seg bak TV-er og nattlys som viser vei til badet. Mattilbudet skuffer heller ikke, med 7-retters middag som serveres på mahogni-bordet i spisestuen. Slettes ikke dumt hvis du har lyst på litt luksus på din weekendtur til London.

Et interessant hotell London er The Pavilion Rock & Roll Hotel. Hotellet er, som navnet tilsier, innredet i ekte rock n roll-stil. De 30 rommene er flamboyante og individuelt innredet med fargerike puter, gardiner, sofaer og kunst. Hotellet er populært blant modeller, artister og skuespillere. Leonardo di Caprio, Daft Punk og The Beach Boys har alle overnattet her. Hotellet ligger sentralt, og selv om kjente artister overnatter her er det mange rimelige rom.

Et annet spennende hotell er Hazlitt’s. Hotellet ligger på Frith Street i Soho Square. Innredningen er inspirert fra det 18. århundre og Viktoriatiden. Hotellet er navngitt etter essayisten William Hazlitt, som døde på huset i 1830. Malerier og andre kunstverk preger hotellet, som ryktes å ha over 2000 malerier og trykk. Hotellet er spesielt populært blant skribenter, men også modeller, artister og skuespillere gjester stedet.

Det største hotell London er Royal National Hotel, som også er det største hotellet i England. De 1630 rommene er fordelt på 8 etasjer og ligger i Bloomsbury. Nå er du forhåpentligvis bedre rustet til å velge ditt hotell i London!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret