tilbud

Hotell Los Angeles

Book hotell i Los Angeles med TravelBird, og opplev alt fra sol og varme, opplevelssentre, til verdens mest berømte kjendiser!
Se mer:

Hollywood, Venice Beach og en ordentlig amerikansk hamburger; real koseferie

I det sørlige California, på vestkysten av USA, finner du storbyen Los Angeles.

Dette er den største byen i staten California, med et innbyggertall på 3 792 621. Los Angeles har blitt en mer og mer populær destinasjon for oss vikinger å reise til. Dette er en by som kan tilby noe for alle og enhver; alt fra verdenskjente turistattraksjoner, nattklubber, store handleområder, og en haug med strender. Her skal du absolutt ikke bekymre deg for at du kommer til å kjede deg et eneste sekund. En annen fordel med denne byen er at det er gode, og milde temperaturer hele året. Her trenger du virkelig ikke å være redd for å fryse. Booker du hotell i Los Angeles kan vi love deg at du føler at du glir rett inn i en Hollywood film, med alt fra kjendiser, til hippe restauranter og barer. Og hvem har vel ikke hatt en drøm om det i sine yngre dager? Los Angeles-området har vært bebodd av den amerikanske urbefolkningen i tusenvis av år, som i hovedsak har vært Chumashfolket og Tongvafolket. Det er også bare en liten flytur hvis du vil reise til New York i samme slengen. De siste periodene har byen hatt en ekstrem befolkningsvekst, spesielt etter at jernbaneforbindelsen ble opprettet i 1876. I 1913 ble det også etablert stabil vannforsyning. På slutten av 1800-tallet til begynnelsen av 1900-tallet hadde byen omtrent 100 000 innbyggere. I tillegg til at Hollywood ble en del av Los Angeles i 1910, hvor det ble ordentlig godt etablert. Allerede i 1921 var 80 % av filmindustrien lokalisert i Hollywood og området rundt. Det er i dag fortsatt kjent som storprodusent av populærkultur, og er sentrum for den amerikanske filmindustrien. Så her kan du endelig få tatt det bildet foran Hollywoodskiltet, som sies å være et av de mest kjente varemerkene i verden. I Los Angeles er det så mange aktiviteter man kan finne på at man nesten ikke vet hvor man skal starte. Dette blir virkelig en aktiv ferie, hvor du kan komme hjem med mange nye inntrykk og opplevelser. Det er omtrent 30 millioner turister som kommer til byen hvert eneste år. Det er en storartet by, med et spennende og idyllisk omegn. Byen er også relativt stor, og det er lurte å huske at den deles inn i tre store hoveddeler: Los Angeles nord; hvor du finner blant annet Hollywood, Downtown og Disneyland. Disneyland er den aller mest besøkte attraksjonen, noe som ikke er overraskende ettersom det er en såpass verdenskjent fornøyelsespark. Om du ikke har bestemt deg for hvor du skal ta ferien din i år, bør du absolutt booke hotell i Los Angeles. Det er et valg du virkelig ikke kommer til å angre på; med hundre prosent sikkerhet.

Englenes by venter på deg

Turistindustrien bringer store inntekter til byen, og det med god grunn.

Først og fremst har du Venice og Santa Monica beach. Santa Monica beach har rolige boligområder, en handlegate og en nydelig strand som det virkelig er verdt en tur innom. Her finner du også massevis med koselige restauranter rundt om i området, og mange gatekunstnere. Du kan videre ta turen til en berg-og-dalbane av den mindre typen, hvis du er ute etter litt ekstra fart og spenning. Drar du mer mot kysten av Los Angeles finner du Venice beach, og denne stranden er den absolutt mest kjente stranden i Los Angeles. Her suser folk forbi på rulleskøyter, skateboard eller tar seg en løpetur langs promenaden. Hvis du har sett tv-serien Baywatch fra 90-tallet vil du nok fort få en fornemmelse av at du er der hvor det ble spilt inn. Disse omgivelsene er virkelig det samme, og det gir deg eksakt samme følelsen; du er en del av denne solfylte filmen. Her ligger også Abbot Kinney for de som vil være litt trendy, og få seg et skikkelig godt måltid. Her kan du kose deg ordentlig Californian style. Men ønsker du å oppleve litt rolige, men også bedre strender bør du ta deg en tur til Manhattan Beach, Redondo Beach eller Hermosa Beach. Her er stranden silkemyk, og bølgene krystallblå og brusende. Drar du Downtown kan du finne mange flotte parker som er ekstra praktfulle når været er fint ute. En av de mest populære er Echo Park, og i denne parken er det et stort vann med en fontene i midten. Noe som er spesielt idyllisk en vakker sommerdag, noe det så og si er hele året i Los Angeles. Det er uansett absolutt å anbefale at man booker hotell i Los Angeles i sommerferien. Du kan også vandre helt inntil vannet langs promenaden, og det er derfra mulig å leie padlebåt og ta deg en liten båttur på vannet. Noe som er absolutt å anbefale hvis været er fint, og humøret på topp. I et annet område i Downtown har graffiti-kunstnere muligheten til å vise fram sine kunstneriske ferdigheter. Dette området blir kalt for LA Art District, og her finner du alt fra kunst som kule graffiti-logoer, stilige fargekombinasjoner og store kunstneriske bilder. Det er noe definitivt du bør oppleve, og ta deg tid til å ta en titt på. Det er også uendelig med shoppingmuligheter for både de som har tenkt til å bruke mye penger, og de som ser etter billigere ting enn man har hjemme. Er du en av de som har tenkt til å virkelig la det svi i lommeboka er Rodeo Drive eller kjøpesenteret Beverly Center steder du burde dra innom. Her har du i tillegg muligheten til å se om du finner noen kjendiser også, ettersom mange av de vanker her. Hvis du vil ha litt mer menneskelige priser kan du dra til Third Street Promenade i Santa Monica eller LA Fashion District, hvor de har butikker som Urban Outfiters og Sephora. Er du virkelig ute etter et skikkelig kupp burde du ta en tur innom Citadal Outlets eller Nordstrom Rack. Dette er engelske factory outlets som selger merkeklær til mindre enn halve prisen andre steder.

Kjendiser og opplevelsessentre

Det som er så kult med Los Angeles er at du har muligheten til å dra på veldig mange forskjellige opplevelsessentre.

To av disse er Universal Studios og Warner Brothers, som er to av de største film- og produksjonsselskapene i verden. Mange vil også gå så langt som å kalle Los Angeles for “the capital of movie production”. Her kan du komme inn og se hva som skjer på settet, og dette har de faktisk drevet med helt siden 1915. Det er i dag også en tema-park, og et sted hvor du kan se studioene der blant annet serien Frustrerte fruer og filmen King Kong har blitt spilt inn. Her kan du i tillegg få en fremvisning av kule spesialeffekter. Uansett om du er opptatt av film eller ikke, så er dette virkelig noe du bør få med deg! Et annet sted du videre burde ta turen til er Disneyland som ligger omtrent 45 kilometer sørøst fra byens sentrum. Denne parken ble grunnlagt i 1954 av Walt Disney, og åpnet i 1955. Denne severdigheten har en fantasieggende fremstilling fra eventyr, amerikanske myter og historie, havdyp, jordens fortid og fremtidens science fiction verden. Enhver som har vokst opp med Disney vil absolutt ikke angre på å tilbringe en dag her, og nå har det også blitt laget en helt ny, egen Harry Potter verden. Dette er den perfekte attraksjonen hvis du er på ferie med barn. Booker du hotell i Los Angeles, og er ekstra interessert i kjendiser så burde du ta turen innom Beverly Hills som er en by som grenser til Los Angeles og West Hollywood. Det er en velstående by som er dominert av mennesker med mye penger, og her er det rimelig sikkert at du vil se en kjendis eller to, ettersom mange av dem bor der.

Landet hvor fastfood har blitt tatt til et nytt nivå

Det er ikke lett å konkludere med hva slags mat som er typisk for Los Angeles.

Spesielt siden nesten alle innbyggerne er fra andre steder i verden. Det sies at befolkningen i Los Angeles består av rundt 140 forskjellige nasjonaliteter. En av de mest populære spisestedene er Joe’s Restaurant som ligger i Venice området. Her har de fransk-californisk mat i mange forskjellige moderne varianter, og det har et ekstremt godt rykte. The Grill som ligger i Hollywood er også noe å anbefale hvis du har lyst på ordentlig amerikansk mat i store porsjoner. Her serveres det alt fra biff, kylling, hamburger, til sjømat. Meksikansk er også noe å anbefale når du er i USA, og da burde du dra på El Tepeyac hvor de har både tortilla, nachos og burritos til ikke så altfor stive priser. Når det kommer til uteliv i Los Angeles, kan man love at man ikke blir skuffet. Her er det alt fra store, fancy klubber, til ordentlig kule, lokale amerikanske barer. Så booker du hotell i Los Angeles, og er du ute etter en fest vil du nok få deg en opplevelse du vil huske for livet. Dette er virkelig en storbyferie du ikke kan la løpe fra deg.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret