1 tilbud

Hotell Madrid

Book hotell i Madrid med TravelBird, og nyt et glass med sangria ved Temp de Debot hvor du kan se en av verdens vakreste solnedganger.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Hovedstaden som virkelig bør oppleves

Med sine 3,3 millioner innbyggere er Spanias hovedstad Madrid virkelig verdt et besøk.

Med sin prakt ligger byen omtrent 665 meter over havet, og er den hovedstaden i Europa med høyest beliggenhet. Madrid er den tredje største byen i EU, og har en beliggenhet omtrent midt i Spania. Dette er en by som kan tilby alt fra kunst, shopping til utsøkt mat. Ikke bare det, men det er også veldig vennlige priser i denne hovedstaden, og det kan loves at du får valuta for pengene. I følge arkeologiske funn viser det at det har vært bosetning i Madrid-området helt tilbake til forhistorisk tid. Denne byen regnes som et senter for handel og kultur for hele den spansktalende verden, noe som har ført til stor innvandring fra områder som Latin-Amerika og Afrika. Spesielt i etterkrigstiden har det vært en ekspansiv periode for byen, særlig etter at Spania ble medlem av EU i 1986. Byen er også et svært viktig handels- og finanssentrum, og er videre svært sentralt når det gjelder forvaltning, utdannelse, vitenskapelige og kulturelle institusjoner, bank- og forsikringsvirksomhet. Det er også lettindustrien som dominerer i denne hovedstaden, med fremstilling av tekstiler, klær og lærvarer, elektronisk og optisk industri. Madrid har vært hovedstaden i Spania helt siden 1562, og Madrid kan virkelig måles med en reise til Barcelona, som en storby man virkelig bør oppleve. Det er en ekstremt vakker og velregulert by, og midt i det tradisjonelle sentrum finner du Puerta del Sol, som også er et av de eldste områdene i hovedstaden. Dette er en plass som er bredt og halvmåneformet konstruert, og er også et samlingspunkt for flere av de sentrale gatene i byen. Det som er ekstra fint med denne byen er at den er såpass kompakt at du kan gå rundt overalt, så hvis du booker hotell i Madrid får du virkelig brukt bena godt. Været er også stort sett varmt hele året med et middelhavsklima; hvor somrene er varme og tørre, og vintrene til en viss grad er kjølige.

Omgivelser som får deg til å måpe

I denne hovedstaden har de virkelig noe til enhver smak, og det er en by du med sikkerhet vil finne din plass i.

Booker du hotell i Madrid kan det loves at du ikke vil ha problemer med å finne på ting å gjøre. Først og fremst er Retiro en park du bør dra til for å nyte varmen og omgivelsene. Her er det masse som skjer, og du kan oppleve alt fra folk som spiller gitar, synger og danser, står på rulleskøyter, til små båter som seiler i den lille, kunstige innsjøen. Her finner du også mange vakre skulpturer og monumenter, men også kunstgallerier og andre spennende arrangementer som man virkelig bør oppleve. Du kan også ta med deg en ball, eller sende barna dine på eventyr rundt i parken, hvis du er på ferie med barn. I en annen litt mindre innsjø finner du krystallpalasset, som du i tillegg har muligheten til å gå inn og se hvordan ser ut på innsiden. Videre er kongefamilien bosatt i hovedstaden, og palasset de bor i er en praktfull bygning, og virkelig noe som er et skue for øyet. Dette er den offisielle residensen til kongefamilien og er en bygning man burde stikke innom og se. Booker du hotell i Madrid burde du også få med deg det gigantiske slottet som ble ferdigstilt i 1751. Dette var en erstatning for en eldre muslimsk festning som brant ned omtrent 15 år før. Dette slottet brukes bare til offisielle tilsetninger som statsbesøk osv., men deler av slottet er åpent for besøkende hvis du ønsker å titte på innsiden. Ikke langt bortenfor slottet finner du den nye almudena-katedralen, som stod ferdig i 1993. Madrid var lenge en by uten katedral, og selvom mange byggeplaner ble presentert ble ikke byggingen av katedralen påbegynt før 1879, og stod deretter ikke ferdig før over hundre år senere. På Plaza de Cibeles finner du rådhuset, som er kjent for sin gotiske stil og praktfulle arkitektur. Denne bygningen ble ikke tatt i bruk som rådhus før så sent som 2007, og en del av bygningen brukes som kulturhus og er også åpent for allmennheten. Virkelig noe man burde få med seg hvis man booker hotell i Madrid. Rett ved Puerta del Sol kan du også finne en statue av en bjørn som strekker seg opp mot et jordbærtre; dette er et symbol på storbyen Madrid, og merket kan man finne flere steder i byen. Ikke langt unna kan du finne en annen stor hovedplass; Plaza Mayor. Det som er spesielt med denne plassen er at før i tiden ble den brukt til alt fra tyrefekting, henrettelser, til mye annet. I dag derimot er det en utsøkt turistattraksjon med mange restauranter og butikker. Ikke nok med alle disse flotte attraksjonene kan det også være den perfekte destinasjonen for fotballentusiaster. I Madrid finner du et av verdens best fotballag, Real Madrid. Her kan du se noen av de største stjernene i verden trille ball på Alfredo di Stéfano Stadium. Og kanskje du kommer hjem med en ny fotballdrakt, eller andre kule effekter?

Museer og kulturelle begivenheter for alle og enhver

Det Madrid er aller mest kjent for er kunstmuseer, og det beste av alt er at alle ligger i nærheten av hverandre.

Booker du hotell i Madrid finner du nok av museer, som har temaer som kan vekke interessen til alle og enhver. I den såkalte gyldne triangel kan du finne Pardomuseet, Reina Sofiamuseet og Bornemisza museet. Disse er også de aller mest kjente museene i byen. Pardomuseet har utstillinger fra klassiske kunstnere som Goya, El Greco og Rubens. Reina Sofia kan minne veldig om Tate Modern, hvis du har reist til London før, og sett dette praktfulle museet. Her kan du finne utstillinger fra blant annet Picasso og Dali, hvor et av hovedattraksjonene er anti-krigsmaleriet “Guernica” som ble malt av Picasso. Til slutt må man ikke gå glipp av Bornemisza museet som har både historisk og samtidskunst, som da dekker det meste som ikke finnes på Reina Sofia- og Pardomuseet. Du kan også finne andre attraktive museer som Arkeologimuseet, Amerikamuseet, Jernbanemuseet, og et Maritimt museum. Her kan du virkelig gå dag ut og dag inn på museum, og tilegne deg masse ny kunnskap. Hvis du går lei av alle museene burde du videre ta deg en tur med taubanen som går fra Parque del Oeste til Casa de Campo, noe som virkelig er en praktfull tur. Her kan du få en nydelig og tydelig oversikt over denne fantastiske, spanske byen.

Topp 3 grønneste byen i Europa, basert på et studie utført av TravelBird

Det er absolutt ikke for ingenting at Madrid kom på topp når det gjelder høyest prosentandel grønne områder innenfor bygrensen.

TravelBird utførte våren 2018 et studie hvor vi har presentert indeks for grønne byer, målet med studiet var at vi skulle finne de grønneste storbyene i verden. Her er det nok av grønne steder du kan utforske, eller bare legge deg i en park og slappe av med en god piknik og noe godt og drikke. Du bør absolutt ikke la sjansen gå fra deg til å nyte ordentlig spansk tapas når du først først er i Madrid. Videre burde man også en tur innom San Miguel markedet, som virkelig er byens stolthet. Her kan du gå fra bod til bod, og sjekke ut alt fra forskjellig mat til andre spennende rusk og rask. Det er også veldig mange kule og kjente takterrasser, som H10 Puerta de Acalá, Gymage og Tartán Roof. Er du litt interessert i områder som er litt urbane burde du virkelig dra innom Malasana, som har alt fra vintage butikker, kule kafeer og barer, til et praktfullt torg hvor man kan møtes etter å ha løpt rundt og utforsket dette området. Ellers er områder som Plaza de Mayor og Cibeles er områder du ikke bør gå glipp av når du har booket hotell i Madrid. Disse er kulturelle og annerledes, og har årlig flere gatefestivaler for de som ønsker å danse gatene rundt. Og er du interessert i litt fest og moro bør du dra ut i Malasana, det er her utelivet er på sitt beste. Og tilslutt, men ikke minst, booker du hotell i Madrid i løpet av sommerferien er “Brunch in the park” virkelig noe du bør få med deg. Her spilles det housemusikk mens du nyter et nydelig måltid, i vakre omgivelser.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret