tilbud

Hotell Maldivene

Er du ute etter et avbrekk fra hverdagen og attpåtil kunne tenke deg å ligge langflat på stranden? TravelBird gir deg et opphold på hotell Maldivene.
Se mer:

Er du klar for en strandferie uten like?

Maldivene. Dette magiske ordet på fire stavelser assosieres med nydelige, silkemyke strender så langt øyet kan se, deilig og behagelig temperaturer både i vannet og på land samt utmerket service og kulinariske opplevelser. Med så mye å tilby er det ikke rart den største industrien på Maldivene er turisme. Hotell Maldivene bringer nemlig inn store summer til øygruppen, som består av hele 1192 koralløyer. Du klarer nok ikke besøke alle, men det er vel verdt å tilbringe et par dager av oppholdet til å hoppe på en båt og utforske noen av de andre øyene. Det har imidlertid ikke alltid vært sånn. En delegasjon fra FN som besøkte øygruppen på 60-tallet fastslo at øygruppen ikke var egnet turisme. Dette holdt ikke hotellindustrien unna, og allerede i 1972 ble det første hotellet bygget. Det het Karumba Island Resort. Like etter ble Bandos Island Resort bygget. Disse hotellene blir ansett som en av grunnene til at turistnæringen skjøt fart. Siden da har det bare gått en vei med landets turistnæring, opp. Landet har kommet en lang vei siden den gang. I dag finnes det nemlig over 100 hoteller, som årlig tar imot over 1,2 millioner turister. Landets myndigheter er ikke fornøyde med antallet turister. De ønsker at flere skal besøke øygruppen. Det ventes faktisk at man skal bygge 100 til 200 nye rom på ytterligere 100 øyer som per i dag ikke er bebodd. Hotellene som allerede er i drift gjør det godt. En rapport om landets turistindustri fra investeringsselskapet JLL, beregnet hotellenes rombelegg til 69,3 prosent. Dette betyr at hotellene er booket i underkant av 70 prosent av året. Dette sier likevel ikke alt. La oss se på ADR, eller average daily rate. Dette tallet sier oss hvor mye hotellene tjener i gjennomsnitt per hotellrom. Dette tallet er 737 dollar for hotellene på Maldivene. Vi kan bruke disse to tallene til å finne landets revpar, revenue per available room, som man finner ved å multipisere adr med rombelegget. Da får vi 511 dollar. Det betyr at hotellene får inn i gjennomsnitt 511 dollar dagen for et hotellrom.

Men hvem er det som besøker Maldivene? Selv om nordmennene ofte velger å ta et fly oslo gardemoen er det ikke her flesteparten kommer fra. De er nemlig kinesere, etterfulgt av tyskere og briter. Her er en oversikt over de fem største turistgruppene og hvor mange av dem som kommer årlig:

  • Kinesere 306 000 stykker
  • Tyskere 112 000 stykker
  • Storbritannia 104 000 stykker
  • Italia 88 800 stykker
  • India 83 00 stykker

Visste du at Maldivene er det flateste landet i verden?

Det høyeste punktet er i overkant av 2 meter høyt.

Heldigvis er ikke høydemeter en faktor når man skal vurdere hvor gode strender er. Maldivene er nemlig i verdensklasse hva gjelder strandkvalitet. På samme tid er landet verdens flateste. Selv om det kanskje frister å ligge langflat på stranden med en bok i den ene hånden og en paraplydrink i den andre, er det heldigvis rom for andre aktiviteter også. En populær attraksjon er fiskemarkedet i Male, altså hovedstaden. Definitivt verdt å besøke under oppholdet på et hotell Maldivene. Markedet er blitt kalt selve sjelen på Maldivene. Grunnen er enkel: Fiske er landets nest største industri. Den tidligere presidenten Maumoon Abdul Gayoom sier det best: “Fiske er nasjonens livsblod, det er medført. Fra jorden vi bor på til sjøen rundt oss, er den en vesentlig del av vår eksistens. Fisking og vårt land samt folk skal for alltid være uadskillelige.“ Grunnen til at fisking er blitt slik en sentral del av innbyggernes liv på Maldivene er det rike og varierte antallet fisker i havområdene rundt øya. Fiskemarkedet er spesielt kjent for tunfiskene, så sørg for at du få smakt på disse.

Det er ikke bare en reise til Maldivene som byr på idylliske strandomgivelser og vannaktiviteter. En reise til Mauritius kan også tilby et deilig avbrekk fra en hektisk hverdag.

En annen populær attraksjon som også er en del av hverdagen blant lokalbefolkningen er moskeen Masjid-al-Sultan Muhammad Thakurufaanu Al Auzam. Moskeen er et velkjent landemerke, og er den største på Maldivene. Den er til og med blant de største i Sør-Asia. Over 5000 får plass i moskeen til samme tid, som også brukes som et konferansesenter. Moskeen har preget livet til landets muslimer siden den offisielle åpningen i 1984. De utgjør hele 98 prosent av befolkningen.

Det er mye spennende å foreta seg mens du bor på hotell Maldivene. De to overnevnte eksemplene er bare noen av dem. Les videre for å få flere reisetips.

Maldivene består av 1192 øyer og 26 såkalte atoller

Hovedstaden Malé har flest innbyggere.

Over 90 000 bor i hovedstaden. Det er rimelig langt ned til den nest mest befolkede øyen, Fuvahmulah, hvor det kun bor 12300 innbyggere. Det er med andre ord på Malé det skjer. En morsom faktaopplysning er at øyen kun er 1 kilometer bred og 1,7 kilometer lang, noe som gjør den til et av de tettest befolkede urbane områdene i verden. Byen Bnei Brak, som du kan besøke på en Israel reise, er også blant verdens tettest befolkede byer. Så, hva er det å gjøre på Maldivenes hovedstad? Vel, foruten moskeen og fiskemarkedet kan du besøke Hukuru Miskiiy. Den ble bygget ferdig i 1658, og er følgelig byens eldste moskee. Dersom du ønsker å besøke denne moskeen mens du bor på et Maldivene hotell, må du ha heldekkende klær.

Ikke glem å ta turen til Mulee Aage, presidentens bosted. Bygningen ble ferdigstilt i 1919, og er utrolig vakker. De som har vært her på hotell Maldivene anbefaler å ta med mat til fugler, som brød eller solsikkefrø. Det er alltid litt spesielt å se et lands presidentbolig. Det er mye makt og symbolikk bak denne - definitivt verdt et besøk.

Hovedstaden ble grunnlagt av portugisiske handelsmenn på 1500-tallet. Senere tok nederlenderne over byen, før franskmennene for alvor gjorde sin inntreden i landets politikk. Britene tok kontrollen, og det var ikke før 1965 Maldivene ble selvstendig.

Strandlivet på Maldivene er upåklagelig

Et bedre avbrekk fra hverdagen finner du neppe!

Langstrakte, hvite strender så langt øyet kan se. Deilige solstråler som varmer kroppen og forfriskende paraplydrinker fyller tilværelsen. Du er på et hotell i Maldivene, og har det helt topp. Alle bekymringer ligger langt vekke hjemme. Dagens vanskeligste gjøremål er å bestemme seg for hvilken strand du skal besøke først. Det kan vi i TravelBird hjelpe deg med.

En av de mest kjente strendene er stranden øyen Veligandu. Denne såkalte strandøyen er ikke annet enn et paradis. Her må du ta turen innom mens du bor på ditt hotell Maldivene. Merk at øyen kun er for voksne, så dersom du er på ferie med barn kan du ikke komme hit. Øya er ikke mer enn 600 meter lang, men strendene beskrives som noen av verdens reneste. Snorkling er også meget populært, med nydelig og spennende fiske- og planteliv under vannoverflaten.

Den velkjente øyen Alimatha er også verdt et besøk. Øya er kjent for sine snorkle- og dykkemuligheter. Øya er omgitt av fantastiske sandstrender, som er grunne i starten, helt perfekt for små barn. Ikke glem at været på Maldivene er delt inn i to sesonger: en tørr og en våt. Det anbefales å besøke disse magiske øyene mellom november og april. Dersom du velger å besøke øyene under regnsesongen må du belage deg på rolige dager på hotellet, som ikke behøver å være en negativ ting!

Det er mye å se og gjøre på Maldivene, men strandliv og vannaktiviteter er hovedsakelig det agendaen kommer til å bestå av. Dersom du har lyst til å blande strandlivet med fest, er nok en reise til Phuket et bedre valg. Med det sagt gjenstår det bare å ønske deg en god ferie og et nydelig opphold på hotell Maldivene.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret