tilbud

Hotell Marbella

Har du lyst på varme, sol og nydelige strender? Da er et opphold på et hotell Marbella med TravelBird noe for deg. Det er bare å begynne å glede seg.
Se mer:

Marbella er en av de vakreste ferieparadisene på jord.

Nydelige strender, luksuriøse hoteller, fancy barer med øl fra hele verden og eksotiske restauranter med alt smaksløkene lengter etter. Det er ikke rart antall turister som besøkte Spania økte med hele 10,3 prosent i 2016. 76,5 millioner tar ikke feil når det kommer til valg av feriested. Men hva med Marbella? Vel, presseskriv informerer om at flyplassen i Málaga har hatt en økning i antall passasjerer på hele 15,7 prosent. Utrolige 16,7 millioner reiste til eller fra flyplassen i 2016. Det er ikke de eneste gode nyhetene om regionen Andalsia, hvor Malagá og følgelig hotell Marbella ligger. Hele 9,8 milliarder euro ble brukt i regionen, en økning på 10,8 prosent fra fjoråret, og mye høyere enn det nasjonale gjennomsnittet. Det er ikke rart den nydelig byen Marbella er at av Spanias ledende turistdestinasjoner, med tanke på variasjonen i fritidstilbudene du finner her. I tillegg har man mulighet for luksusshopping i merkevarebutikker som Chanel og Louis Vuitton. Men hvor godt gjør egentlig hotellsektoren det i byen? For å finne ut av dette kan vi se på ADR, average daily rate, som betyr gjennomsnittlig pris per døgn. Det er et mål på prisnivået i området. For hoteller i Marbella ligger denne på 125,9 euro døgnet, ifølge tall fra 2014. Vi kan også se på revpar, revenue per avaiable room. Denne finner vi ved å multiplisere adr med rombelegg. Da finner vi ut hvor mye hotellene i gjennomsnitt tjener per rom. For Marbella ligger revpar på rundt 76,5 euro. Slettest ikke verst! Disse tallene er hentet fra hele 2,9 millioner turistovernattinger i byen, fordelt på 686,056 turister. 25 prosent av overnattingene kommer fra spanske reisende. Resten kommer fra utenlandske turister. Det er også denne gruppen som vokser mest, med hele 25 prosent vekst.

Hvor mange hotell Marbella finnes det egentlig? Ifølge tall fra 2016 er det hele 79 hoteller i byen, som tilbyr hele 16578 hotellsenger. Det sier litt om hvor stor hotellindustrien her er. Så, hva er det du venter på? Pakk kofferten og ta deg en velfortjent pause fra hverdagens kjas og mas.

Det er få ting som slår å ligge på en silkemyk, hvit strand med krystallklart vann og paraplydrinker mens sydensolen skinner ned fra himmelen

Men noen ganger er det deilig å komme seg vekk fra stranden litt.

Da kan en tur til Marbellas gamleby være noe for deg. Det var her det hele startet mange hundre år siden. Du finner gamlebyen midt i sentrum, innrammet av store betongmurer. Disse murene ble bygget for å beskytte innbyggerne mot barbariske inntrengere. De beskytter fortsatt den dag i dag, men mot de brennende solstrålene og ikke krigere fra nasjoner langt vekke.

Dersom ditt naturlige sydenkompass får deg til å vandre mot stranden, kommer du først til parken Alameda. Her ligger et av de mest anerkjente bonsaimuseene i verden. Gatene i gamlebyen er nærmest identiske til hvordan de var da de ble bygget under araberne, bortsett fra noen endringer da kristne styrker tok over byen i 1485. Disse styrkene rev ned hus og bygninger. Deretter bygde de Plaza de los Naranjos, som fungerte som sentrum. Kanskje ditt hotell Marbella ligger i området? Navnet kommer av naranja som betyr appelsin på spansk. Det er nemlig en renessansefontene her med appelsintrær rundt. Det er heldigvis ikke det eneste i dette nydelige området: tapasbarer og kafeer preger bybildet, så her er det bare å slå seg ned for en liten pause.

Gamlebyen er delt inn i to deler. Barrio Alto og Barrio Nuevo. Det er i førstnevnte overnevnte ligger mens i sistnevnte mangler de historiske bygningene. Heldigvis gjør de tradisjonelle husene og grønnsakshagene opp for det. Dersom du følger oppmerksomt med på gatene vil du se at i det nordlige området av gamlebyen er gatene rette og strukturerte mens i de andre områdene er de mer intrikate. Dette er fordi de kristne innvandrerne foretrakk den strukturerte vei-inndelingen, så de ødela alle veien i den nordlige delen for å sette inn deres system. Det er ikke noe i veien med å sitte på stranden og nyte sydenferien sin til det fulle, men du kan få mer ut av ferien hvis du velger å bevege litt på deg på et tidspunkt. Det er flere spennende land som snakker spansk. Med en reise til Cuba kan du også kombinere strandlivet med sight-seeing. Da er gamlebyen vel verdt et besøk.

Marbella har en rik og spennende historie

Hvis du studerer den, forstår du mer av det du ser rundt deg i byen.

Araberne kontrollerte byen i flere århundre fra rundt 700-tallet. Det var de som bygde bymurene du kan se i gamlebyen. Marbella var ikke veldig stor, og ble beskrevet av en eventyrer som en vakker liten by i et fruktbart distrikt. Dersom det bor en eventyrer i deg som vil lengre vekk enn Spania er en reise til Afrika noe for deg. Byen ble utbygget og modernisert da katolske monarkene gjorde byen til regionens hovedstad på slutten av 1400-tallet. Flere store byggeprosjekter ga opphav til flere fine monumenter du kan se mens du bor på et hotell Marbella. Apropos hotell, visste du at det første hotellet i Marbella ble bygget i 1918? Det het El Comercial. Man kan vel si at det var her det eventyrlige turisteventyret startet.

Det er morsomt å tenke på at på midten av 1900-tallet bodde under 1000 på Marbella. I dag bor det i overkant av 140 000 innbyggere i byen, takket være den voldsomme eksplosjonen i turistnæringen. Det er utrolig at byen har kommet en så lang vei på så kort tid. I dag finnes enorme palass, luksusyachter, private fly og restauranter i verdensklasse. Blir dette for voldsomt? Kanskje et opphold på nære og kjære hotell Sverige er et bedre valg?

Det er ikke rart byen har opplevd slik en enorm vekst: 320 soldager, nydelige strender, varmt og deilig klima samt vennlig befolkning og rimelige priser, har satt hotell Marbella på kartet til alle som ønsker en sydenferie. Og alle kan vel ikke ta feil vel?

Det spanske kjøkken ønsker deg velkommen

På Marbella kan du få all slags mat du ønsker.

Det er mye spennende å smake i det spanske kjøkken. Her kan du få alt fra ferske, nydelige oliven dyppet i utsøkte sauser. Prøv patatas bravas, sterke poteter. Denne unike retten er sterk, noe du som ikke er så vanlig blant spanske matretter. Navnet kommer fra den sterke sausen som serveres med potetene. Denne kan være ketchup, hvitløksmajones med pimiento altså røkt paprikakrydder. En leken tommelfingerregel er at jo skitnere baren er, desto bedre er patatas bravas.

Tapas kommer fra sørlige Spania, i områdene hvor Marbella også ligger. Ordet tapas kommer fra det spanske verbet tapar, som betyr å dekke. Før det 19. Århundre, da spanske, og også de fleste andre europeiske veier, var i dårlig stand, tok det lang tid å reise. Dette ga opphav til en rekke vertshus langs veiene, hvor reisende kunne ta seg inn for en matbit, drink eller nye hester. Siden lesekyndigheten var lav, la vertshusene smaksprøver av rettene sine på en tallerken så gjestene kunne smake hva de hadde å by på.

En av de mest kjente spanske retten er uten tvil Gazpacho. Denne kalde tomatsuppen nytes som oftest i sommerheten, da behovet for en avkjølende rett er størst. Suppen kommer fra Andalusia. Den sørlige regionen Marbella ligger i.

Det spanske kjøkken tar deg gjennom et virvar av smaker og opplevelser. Dersom god og sunn mat er viktig for deg på din ferie 2018, er en reise til Spania definitivt noe for deg.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret