2 tilbud

Hotell Marrakech

Har du lyst til å oppleve en by med nydelige farger, utsøkte dufter og kulturelle høydepunkter, bør du booke hotell Marrakech med TravelBird.
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

En eventyrlig by, med historiske severdigheter og et yrende liv.

Kan virkelig ikke dra til Marokko uten å utforske alt det Marrakech har å by på.

Sørvest i Marokko finner du den flotte byen Marrakech, som har omtrent 1 million innbyggere. Det ligger ved foten av Atlasfjellet, og byen er Marokkos fjerde største. Du kan også ta jernbanen til Casablanca i Spania. Marrakech er kjent under kallenavnet “Pearl of the South”, og er en av de kongelige byene i Marokko. Det er en av de mest gjestfrie byene i verden, så du skal ikke være bekymret for at du ikke kommer til å trives i denne byen. Det er absolutt å anbefale å booke hotell Marrakech hvis du ønsker en ferie og kultur som er annerledes fra hva vi er vant til hjemme i Norge. Det som også er bra med reise til Marrakech er at det ikke tar mer enn 5 timer med fly. Dette er definitivt hvor din ferie 2018 bør gå til.

På sommeren ligger temperaturen på rundt 30 grader så det kan bli veldig varmt, men hvis du reiser på høsten ligger temperaturen fortsatt på godt over 20 grader. Byen har omtrent 800 000 innbyggere, og er et handelssenter for et fruktbart irrigasjonsområdet. Det som er ekstra fint hvis du booker hotell Marrakech er at sentrum er forholdsvis kompakt, og man kan derfor komme seg til de forskjellige severdighetene og attraksjonene relativt fort. Det er gangavstand til det meste, spesielt hvis du er litt sprek og vil ha en litt aktiv ferie. Har du lyst på et litt mer enkelt og billig alternativ kan du også ta en tur rundt i Hop On Hop Off-bussene, som gir deg en relativt rask og effektiv oversikt over denne flotte, historiske byen.

Byen ble konstruert av Sultan Youssef ben Tachfine i det 11. århundre.

9 av byens kulturelle attraksjoner er oppført i UNESCOs verdensarvsliste.

Marrakech, eller den såkalte “røde byen”, er fullt av markeder, parker, palasser og museer. Det er også den byen i Marokko med flest museer. Her er det så mange forskjellige museer som man ikke kan gå glipp av når man booker hotell Marrakech. Først og fremst er det Ber Flint-museet, som ligger i hjertet av Medina, sør for Djemaa el-Fna-torget. Djemaa el-Fna torget, bli også kalt for “De henrettedes plass”, som har sin plassering midt i sentrum av gamlebyen. Dette museet viser marokkansk håndverk og Marokkos Sahara-historie. Videre bør du også ta deg tid til å oppdage Dar Si Said, som er et museum for marokkansk kunst. Her finner du også trange smug med forskjellige souker, eller markeder, som vikler seg inn i hverandre; hvor man får da virkelig et innblikk i hvordan lokalbefolkningen lever. Det anbefalt å besøke disse soukene før 15.00, da er det minst folk, og du kan gå og utforske de forskjellige bodene i ro og fred. Hvis du er sliten etter en lang dag i solen, kan det også være perfekt å avslutte dagen på spa. Medina er gamlebyen og er oppført på UNESCOS verdensarvliste for sine gamle bygninger, og anlegg fra historiens gullalder. Medina er virkelig vakkert, og du kan ta deg en rolig spasertur langs byens smale gater i gamlebyen, eller mellom botaniske hager, små fontener og ulike palasser. Du vil også få muligheten til å oppdage og ta en tur innom moskeen El Mansour, som er en fredagsmoskée, og ble bygget av Almohad Caliph Yaqub al-Mansour for hundrevis av år siden. Dette er også en av viktigste historiske moskeene i Marrakech. En annen moskée du ikke bør gå glipp av er Koutoubia-moskeen. Denne er hele 77 meter, og ser virkelig storslagen og flott ut der den lyser opp i Marrakech sine gater.

Afrikas svar på byen som aldri sover.

Her finner du alt fra selgere, håndverkere, torghandlere, musikere til turister som lager liv og røre i disse utsøkte gatene.

Hvis du har lyst til å oppleve mer av de moderne Marrakech må du dra til “den nye byen”, som er området hvor du finner alt fra nattklubber, magedanserinner til vannpipe-lounger. I et studie utført av TravelBird ble Marrakech kåret til en av verdens mest gjestfrie byer. Marrakech tiltrekker seg turister fra hele verden på grunn av sin sjarm og yrende liv. Når du går rundt i denne byen burde du også ta en tur innom Palace de Bahia. Dette er et utsøkt palass som ble bygget på slutten av 1800-tallet for sultanens førsteminister Abou Ahmed. Dette palasset er bygget i tre separate stilarter; marokkansk, jødisk og arabisk. Hvis du ønsker å finne roen i en park bør du ta deg en tur innom Jardin Majorelle, hvor den franske maleren Jacques Majorelle brukte hele førti år på å utvikle hagen. I tillegg kan du reise innom Ben Youssef-kornaskole, som er en skole som ble grunnlagt i det 14. århundre. Denne skolen huset i sin storhetstid 900 elever, og er i dag et museum. Hvis du vil ut og oppleve litt andre typer attraksjoner bør du ta deg en tur til Essaouira, dette er et sted hvor hippier og surfere har preget store deler av byen. Her er det en mye roligere atmosfære enn hvis du booker hotell Marrakech. Denne byen er flere tusen år gammel, og for omtrent 3000 år siden var det en viktig havneby. En liten fun fact er også at Game of Thrones har gjort en del av innspillingen sin her. Marrakech ligger som sagt ved foten av Atlasfjellene, hvor man også kan finne Nord-Afrikas høyeste fjell; Toubkal på hele 4167 meter.

Marrokansk mat er krydret, spennende og godt, og noe som virkelig vil hjelpe sansene dine til å bli kjent med denne kulturen.

Bli kjent med Marrakech gjennom smaksløkene dine

Marrokansk mat er like fargerikt og spennende som selve landet, og du vil absolutt oppdage et bredt spekter av interessant, og ikke minst smakfulle retter når du booker hotell Marrakech. Couscous og tagine er de mest populære rettene, og blir også betraktet som nasjonalretter. Disse blir tilberedt i mange forskjellige varianter og typer. Du skal ikke være bekymret for at du ikke skal finne noe du liker, hverken om du er vegetarianer eller typen som elsker kjøtt. Her har tagine med alt fra fisk, kylling, biff, til vegetabilske versjoner. Lokalbefolkningen spiser vanligvis mat med hendene, selv under restaurantbesøk, så er ikke uvanlig at dette er noe du ser rundt omkring. Dette er noe av den marrokanske kulturen, så legg fra deg kniven og gaffelen og nyt dette måltidet på ordentlig, lokalt vis.

Ikke nok med det er det også nok av internasjonal mat, som deilig fransk, og klassisk spansk mat. Du bør også smake alt fra pastilla, mechoui og beghrir når du er på booker hotell i Marrakech. Pastilla er velsmakende fylt butterdai, og mechoui er en spenstig tallerken med lammestek. Vil du starte dagen med en ordentlig frokost er beghrir det perfekte valget for deg; en slags pannekake, som er servert med honning eller smør. Du skal ikke bekymre deg for at du finner noe du liker av mat i denne byen! Det er virkelig noe for alle og enhver. Hvis du ikke er ferdig med ferien din, er det flere steder du kan reise til; for eksempel kan du booke en reise til Sør-Afrika.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret