tilbud

Hotell Milano

Italias pittoreske perle tar deg hjertelig imot. Med TravelBird kan du finne et perfekt hotell Milano. Lær mer om Italias kultur og historie under ditt opphold.
Se mer:

Milano er den nest mest befolkede byen i Italia etter hovedstaden Roma.

Med utkantområdene har byen over 3,2 millioner innbyggere. Byen er landets forretning- og industrihovedpunkt. Dette driver hotellindustrien fremover med en stor, jevn strøm av forretningsreisende. Etter Verdensutstillingen i 2015, og takket være andre internasjonale eventer i verdensklasse som Design Week og Milans moteuker, tiltrakk byen også et høyt antall fornøyelsesreisende. I tillegg ble det avholdt flere eventer i Rho-Milan Fair Centre og i MiCo, et av Europas største kongressentre. Dette styrket hotellindustrien ytterligere, som per slutten av 2015 besto av 472 hoteller med 28000 gjesterom sammenlagt. Etterspørselen øker, og industrien svarer: Det forventes ytterligere 1000 rom i løpet av de kommende årene, for å imøtekomme byens stigende popularitet. Ettersom Milano var såpass populært i 2015, forventet man at hotellindustrien gikk litt tilbake det påfølgende året. Slik gikk det også. For å få en pekepinn på et land eller områdets hotellindustri kan man se på RevPAR. Dette står for revenue per available room, altså omsetning per tilgjengelige rom. Denne finner man ved å dele et hotells totale omsetning på antall tilgjengelige rom. For Milano var denne på 104 euro i 2015 mens den falt til 90 euro fra januar til august året etter. Lavere hotellpriser kan også være med på å senke revenue per available room. Hotellprisene er veldig elastiske, og tilpasser seg fort midlertidige økninger i etterspørsel.

2009 var et bunnår for Milano. Etter det har rombelegget økt og holdt seg over 60 prosent. Den gjennomsnittlige prisen per rom har holdt seg stabil rundt 125 til 130 euro. Kanskje et reisegavekort kan lette på trykket, hvis du synes det er dyrt? 65 prosent av de internasjonale overnattingene kommer fra landene Frankrike, Kina, USA, Tyskland og Storbritannia. Til sammen kom 395 millioner overnattinger fra turister fra utlandet i 2016. Dette er en økning på 0,5 prosent fra fjoråret. Et opphold på hotell Milano, er ikke annet enn fortreffelig. Du kommer til å kose deg masse med italiensk kultur, mat og drikke. Rundt hvert gatehjørne finner du monumenter og severdigheter du kan utforske og lære mer om. Hva venter du på? Milano er stedet å være på din ferie 2018!

Milano har en rik og spennende historie

Det skjuler seg mange historiske begivenheter bak byen som i dag er den nest mest befolkede i Italia.

Den romerske historikeren Livy, hevder at en keltisk landsby ble grunnlagt i området som i dag er Milano i det 6. århundre før Kristus. Mange år senere, 222 år før Kristus tok romerne over byen, som på den tiden het Mediolanum - det romerske navnet for Milano.

Da nord-europeere og asiatere invaderte romerriket, og bidro til Romerikets fall, ble mistet Milano plyndret og status som hovedstad gikk tapt. Men det var ikke slutten på byen. På 1100-tallet vokste det frem en uavhengighetsbevegelse i flere byer nord i Italia. På dette tidspunktet hadde tyske keisere kontroll over byene. Milano var et viktig økonomisk sentrum, og var under uavhengighetsbevegelsen styrt etter demokratiske prinsipper. Det varte dessverre ikke lenge. Flere monumenter kan bli sett i dagens Milano fra denne tiden. Finn ut hvilke og historien bak dem under ditt opphold på hotell Milano.

Allerede fra 1277 til 1447 ble makten tatt over av en italiensk familie som styrte som de ville. På samme tid vokste byens kulturelle og politiske makt. Deretter gikk makten over til spanjolene, som på 1500-tallet styrte byen frem til tidlig på 1700-tallet. I 1630 kom svartedauden, en sykdom som tok livet av 25 prosent av Italias befolkning, altså rundt en million mennesker. Det var flere store europeiske kriger på kontinentet på 17- og 1800-tallet. Milano var blant annet under fransk kontroll etter krigene som fulgte Den franske revolusjon.

På midten av 1800-tallet var tiden kommet for å forene Italia til én stor stat. Foreningen gikk under navnet Risorgimento, og varte fra 1848 til 1870. Denne spennende og historiske bevegelsen er hovedgrunnen til at Italia ser ut slik den gjør den dag i dag. Lær mer om landets spennende utvikling og historie mens du bor på et hotell Milano.

Sommeren 2017 protesterte innbyggere fra Amsterdam til Kypros mot masseturisme

Vi står overfor en rekke utfordringer knyttet til turisme.

For å analysere problemet og rette søkelyset mot bærekraftig turisme og reiseliv, valgte TravelBird å utarbeide en liste over de 100 mest gjestfrie byer i verden. Fremgangsmåten var komplisert, og hadde flere steg. Det hele startet med å analysere tall over 500 byer fra Verdens turismeorganisasjon (UNTWO). Deretter ble det samlet data fra spørreundersøkelser sendt til over 15000 reiselivsjournalister. Så begynte man å analysere en rekke tall fra forskjellige rapporter og organisasjoner for å rangere hver by fra 1 til 10 basert på disse kriteriene:

  • Engelskferdigheter
  • Ankomst
  • Ekspertvurdering
  • Lykke
  • Tilbøyelighet til å huse turister i eget hjem
  • Byen og innbyggernes turistkapasitet
  • Sikkerhet

Ikke overraskende kom Milan med i topp 100-listen over de mest gjestfrie byene i verden. Det er rimelig imponerende med tanke på hvor mange turister som årlig strømmer til denne historiske byen. Byen fikk høyest poengsum på punktet ekspertvurdering. Dette punktet ble laget ut fra svarene på en spørreundersøkelse sendt til over 15000 reiselivsjournalister. Her fikk byen 8,70 poeng ut av 10 mulige. Det betyr at eksperter som kan mye om reiseliv og har vært i byen mener det er en god by å besøke som turist. Med dette i bakhodet er det bare å glede seg til et opphold på hotell Milano. Det blir garantert litt av en reise.

Gjestfrihet er ikke det eneste Milano er ifølge undersøkelser. Byen er også veldig inspirerende. Det viser i hvert fall 2016 most inspiring cities ranking. Milan kom nemlig på 57.plass over de mest inspirerende byene i verden. Byene ble rangert etter hvor mange av følgende punkter de hadde per 100 000 innbyggere: kunstskoler, kunstgallerier, museer, filmindustri, musikkproduksjon, startups, søk relatert til romanse på Google og bedrifter som tilbyr scenekunst. Milano fikk høyt på antall startups og sommersum. Sommersum er hvor inspirerende byen er på sommeren. Så å legge sommerferien til et hotell Milano er slettes ingen dum ide!

Ingen tur til Milano er komplett uten et besøk til Duomo di Milano

Denne massive bygningen tok hele 600 år å lage, og er den største kirken i Italia.

Det fullstendige navnet på italiensk er Basilica cattedrale metropolitana di Santa Maria Nascente - skal du uttale dette må du holde tungen rett i munnen. Det var erkebiskop Antonio da Saluzzo som startet byggingen av katedralen. Selv om den ikke ble ferdig før i 1965, ble den brukt som kirke allerede på 1500-tallet. Det er faktisk steiner i kirken som ennå ikke er blitt hugget til skulpturer, så man kan si at det fortsatt gjenstår noe arbeid!

Duomo di Milano er ikke den eneste attraksjonen som er verdt å få med seg i Milano. L'Ultima Cena er definitivt verdt et besøk. Det sier deg kanskje ikke så mye, hva med maleriet Nattverden av Leonardo da Vinci? Dette kjente maleriet som trolig er et av de mest kjente i verden, ble påbegynt Vinci i 1495 og tre år senere i 1498. Det er verdt å merke seg at han ikke jobbet kontinuerlig med maleriet, men hadde andre prosjekter gående samtidig. En morsom historie er at noen fra kirken klagde over at maleriet ikke var ferdigstilt. Da svarte Da Vinci i et brev til kirken at han hadde problemer med å male det slue fjeset til Judas, og at dersom han ikke klarte det, ville han bruke trekk fra han som klagde. For en morsom mann!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret