1 tilbud

Hotell Nice

Book hotell i Nice med TravelBird, og få den ferien du fortjener med idylliske franske omgivelser, sol og varme.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

“Nice la belle”

Som en av de mest besøkte stedene for nordmenn generelt, står Nice med sin prakt på sørøstkysten i Frankrike.

Det er ikke for ingenting at Frankrike og den franske rivieraen er et veldig populært sted for nordmenn å ta en liten, eller litt lengre ferie til. Med sitt sjarmerende språk, gode vin og ost, og vakre omgivelser, er det et fantastisk ferieparadis. I tillegg er den franske rivieraen noe man absolutt bør oppleve minst én gang i livet. Med bare tre små timer på fly kan du komme deg unna din norske hverdag, og ta deg en ferie med våre franske venner. Booker du hotell i Nice er du garantert en ferie med vakkert omegn, og milde temperaturer store deler av året. Nice er spesielt en populær destinasjon i sommerferien, og er kjent for sine varme og solrike somre. Det er en gammel by, som ble grunnlagt i oldtiden omtrent 300 f. Kr. Dette får du fort en essens av når du setter dine føtter i Nice. Den franske byen er også kjent for sine næringsmiddelfabrikker, jern-, metall- og bekledningsindustri. I tillegg er turistindustrien en av deres viktigste næringskilder, noe som absolutt ikke er for ingenting. Som hovedstaden for departementet Alpes-Maritimes, med sine rundt 1 million innbyggere, er det i dag den femte største byen i Frankrike. Det gjør det ikke mindre attraktivt som reisemål med sin beliggenhet langs middelhavskysten. I tillegg er det heller ikke langt hvis du ønsker å ta en ferie i Italia i samme slengen. En annen positiv faktor er at byen passer for alle aldre; gammel som ung. Det er også et perfekt sted å ta med seg barna sine, ettersom det er en veldig barnevennlig by.

Vive la France

Ikke nok med nydelig vær og god stemning, har Nice også den kjente promenaden; Promenade des Anglais

Nice sentrum er forholdsvis kompakt, og det gjør det derfor enkelt å komme seg rundt til fots. Byen er ekstra kjent for promenaden sin, som ligger 5 kilometer lang mot sjøsiden. Her finner du også byens strand, som ligger ut mot Middelhavet. Stranden består av stein og ikke sand, og du slipper derfor å få tingene dine fulle av sand i løpet av dagen. Dersom du booker hotell i Nice må du huske å pakke ned både solhatt, badetøy og solkrem; her får du virkelig de etterlengtede D-vitaminene du muligens savner. Langs promenaden finner du også de flotteste hotellene med fantastisk plassering, og god service. I tillegg kan du dra på casino, hvis du har et ønske om å komme hjem med litt ekstra penger i lomma, men samtidig er villig til å tape litt, for noen timer med underholdning og gambling. Nice er også en storby med mange shoppingmuligheter. Hovedgaten heter Rue Massena, og det er her alt fra kjente kjedebutikker og typiske franske småbutikker, til store shoppingsentre ligger. I gamlebyen er det markeder av alle sorter, det er her du finner de virkelig skjulte skattene. En av de mest besøkte markedene er Course Saleya, som du finner i hjertet av gamlebyen. Dette markedet kan tilby alt fra blomster, frukt- og grønt, antikviteter, til kunst og håndverksprodukter. De har virkelig et marked til alle og enhver, uansett hva du måtte lete etter. Det beste av alt er at alt ligger i nærheten av hverandre, og du bruker derfor ikke lang tid på å lete deg frem til de butikkene eller markedene du måtte ønske å oppsøke. Det som er ekstra fint med Nice er at det ikke er langt fra andre spennende feriesteder. Det er lett å leie bil og kjøre rundt i Frankrike, og det er derfor noe mange turister velger å gjøre. Både Cannes og Monaco er nærme nok til dagsturer, og hvis du ønsker sandstrender, er det bare en liten kjøretur unna. Det er også masse vingårder og små landsbyer som er verdt et besøk når du først er i denne delen av Frankrike. En av disse byene er middelalderbyen Eze, som ligger 20 minutter unna Nice sentrum. Her kan du bo på Chateau, et middelalderslott med en unik utsikt over Middelhavet. Dette er sett på som en av de mest romantiske hotellene i verden, hvis du ønsker en ferie med din amour. Videre har du også St. Paul de Vence, som er en middelalderby omgitt av høye murer med brystvern og skyteskår. Dette er en by med nydelig utsikt, som også er et fint utfluktsmål hvis du har leiebil. Det er helt sikkert at du vil få innholdsrike dager uansett hva du måtte ønske å fylle dagene dine med hvis du booker hotell i Nice. Det er også ikke en lang flytur hvis du ønsker å reise til Spania, hvor du for eksempel kan ta inn på hotell i Barcelona; den praktfulle hovedstaden i Catalonia.

Marc Chagall og Henri Matisse

La fantastiske kunstnere dra deg med inn i den franske kulturen

Byen har gitt inspirasjon til mange kjente kunstnere. Den klare luften og det mørke lyset er særlig noe mange kunstnere på 1800-1900 tallet lot seg fascinere av. Dette er godt synlig i mange av museene du finner i Nice. En av de museene du virkelig må ta turen innom er Matisse-museet. Henri Matisse blir ofte omtalt som lysets maler, og i dette museet kan du finne alt fra hans mest kjente malerier, til staffeli, brev og gamle malesaker han brukte under tiden han bodde i Nice. Bygget museet er lokalisert i er også en praktfull bygning, med en olivenpark like ved. Bare bygningen i seg selv gjør turen innom museet verdt det. Videre burde du absolutt få med deg Chagall-museet, hvor du kan se noen av Marc Chagall’s mest kjente billedverk. Tilslutt må du ikke gå glipp av en tur innom museet for moderne kunst, som ligger litt nord for gamlebyen. Her er det utstillinger av bildene til samtidskunstnere som Claes Oldenburg og Yves Klein. Det at byen strekker seg tilbake til årene før Kristus gjør at det er nok av praktfull, gammel arkitektur du kan nyte synet av. Et eksempel er kirken St. Francois-de-Paule som er fra 1600-tallet. Book hotell i Nice, og la deg fascinere av denne vakre byen, og gli inn i dens storartede omgivelser.

Utsøkt Fransk mat; både søtt og salt

Hvem elsker ikke croissant, eller crêpes med sjokolade? Her kan man love at sukkerbehovet blir tilfredsstilt.

Franskmenn er kjent for sin utsøkte mat, og du finner alt fra pastaretter til forfriskende sjømat. Drar du ned til gamlebyen i Nice finner du en restaurant rundt hvert et gatehjørne. Her skal du ikke ha mangel på hverken utvalg, eller et sted hvor du kan spise. Franske baguetter med all slags mulig tilbehør er virkelig noe man bør nyte, spesielt burde du prøve ut noen av de gode, franske ostene som camembert og brie. Tapanade som er laget av grønne og svarte oliven er også en fransk favoritt, som er ekstra godt med brød som tilbehør. Sør-Frankrike er videre kjent for oliven og olivenolje, noe som man absolutt bør smake, men også hamstre med hjem når man først er i Nice. Ikke bare er Frankrike kjent for god mat, men de har også vin i ordentlig fransk stil, spesielt siden det finnes mange vingårder rundt i området ved Nice. I tillegg bør du absolutt spise makroner, croissanter og crêpes; ingen tur til Frankrike uten. Det smaker helt fantastisk, og det er virkelig noe du fortjener når du er på ferie. Den franske maten er nesten i seg selv grunn nok til å feriere der, og er du heldig får du kanskje smakt en snegle eller to også. Er du typen som liker en god fest er det nok av utesteder i Nice. I denne byen er det alltid liv, og du møter folk fra hele verden som kommer til Frankrike for å feste og danse inn i de små nattetimene. De fleste klubbene finner du rundt cours Saleya, rue Droite og place Masséna. Det er også kort vei til andre populære franske byer som St. Tropez og Cannes, som er kjent for et yrende uteliv.

Den franske rivieraen venter på deg og dine

Uansett om du reiser alene, med venner, familie eller barn må du ikke la muligheten gå fra deg til å booke hotell i Nice med TravelBird.

Det eneste du trenger er å bestille, pakke kofferten, og komme deg avgårde. Når du først har kommet deg til vakre Frankrike kan det også anbefales på det sterkeste å booke hotell i Paris, og oppleve den unike, franske hovedstaden.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret