tilbud

Hotell Norge

Med så mange naturopplevelser i verdensklasse er det vanskelig å bestemme seg for hvor man skal starte. Frykt ikke, TravelBird gir deg et opphold på hotell Norge.
Se mer:

Vakre fjorder eller voksende storbyer? Valget er ditt i Norge.

Hotellindustrien i langstrakte Norge har alt du kan tenke deg: fra avsidesliggende, koselige hoteller ved kysten til store, grandiose hoteller midt i hovedstadens bykjerne. Valget er ditt når du skal velge et hotell Norge. Det er slettes ikke en liten industri. Fra 1.januar 2017 til og med september 2017 er det ifølge Statistisk Sentralbyrå (SSB) registrert hele 28 millioner hotellovernattinger på norske hotell. Disse overnattingene er gjort på de 950 hotellene man hadde i Norge i 2017. Disse hotellene gir landet vårt hele 77 010 hotellrom. I 2016 var kapasitetsutnyttelsen, på hotell-språk kalt belegg, av hotellsenger på 52 prosent. I 2017 hadde dette tallet steget til 54,3 prosent. Det betyr at norske hotell i gjennomsnitt har gjester 54,3 prosent av tiden. Det store spørsmålet blir da om antall økningen i hotellbelegg kommer av at flere drar på hotell eller at det er blitt færre hotell. Svaret er sammensatt og vi har ikke tall for 2017 ennå, men det vi vet er at antall utenlandske overnattinger på norske hoteller økte med 12 prosent i 2016. I tillegg viser statistikk fra Innovasjon Norge at antall ferie- og fritidsreiser i norge økte med 2 prosent i 2016. Dette kan bety at hotell Norge blir mer og mer populært for reisende. Da er det naturlig at hotellnæringen skrur opp prisene litt, og det har de gjort. I august 2017 var gjennomsnittsprisen på et hotellrom i Norge på 945 kroner natten. Dette er 3 prosent mer enn det var i august 2016. Man må dog være forsiktig med å lese for mye av dette tallet, da det er store variasjoner innad i fylkene og årstidene. Ta for eksempel prisen på et hotellrom på Svalbard. Dette vil koste deg hele 1583 kroner mens hvis du legger ferien i Buskerud fylke vil du bare tynne lommeboka med 788 kroner per natt.

Det skjer med andre ord spennende ting i Norges hotell- og reiselivsnæring. Har du lyst til å være en del av det? Ta inn på et hotell i Norge i dag.

Vigelandsparken har Norges største rosesamling

Visste du at Operaen kostet 4,2 milliarder kroner å bygge?

Vår kjære hovedstad kan by på så mangt. Fra et nydelig operabygg, som du til og med kan gå på til gågaten Karl Johan, hvor det alltid bruser over av liv og røre. Se slottet i enden og vink til kongens garde som alltid står parat. Gardemoen er ikke langt unna, så på vei hjem kan du ta et fly oslo gardemoen.

En av de mest besøkte attraksjonene i Oslo er Vigelandmuseet, som ligger ved Frognerparken i Oslo. Her kan du se 13 utstillingssaler med verk fra den anerkjente norske billedhuggeren Gustav Vigeland. Rett utenfor finner du Frognerparken. Den er åpen hele døgnet med gratis inngang. Her kan du se over 200 av Vigelands skulpturer og Norges største rosesamling. Hele 14 000 planter fra 150 ulike arter. En annen norgesrekord er Frognerborgen, den er nemlig den største lekeplassen her til lands. Du kan slappe av på en kafe eller nyte et bedre måltid på en restaurant i parken, eller på ditt hotell Oslo.

Noe av det første du ser når du kjører inn mot Oslo er Den Norske Opera & Ballett. Dette praktfulle bygget ligger innerst i Oslofjorden. Synes du den er finere enn operabygningen du ville sett på en reise til Australia? Denne spektakulære bygningen ble tegnet av den anerkjente arkitekten Tarald Lundeval i 2000. Bygget er tildelt flere priser og er i tillegg fredet av riksantikvaren. Med en prislapp på 4,2 milliarder kroner er det en av de dyreste bygningene i Norge, og det har lønnet seg. Da bygningen hadde ettårsjubileum i 2009 hadde 1,3 millioner mennesker vært innom. Dette gjør Operaen til Oslos mest besøkte severdighet.

Fra store skuter til miniatyrmodeller av polekspedisjoner, på Fram polarskutemuseum får du lære meg om norske polarekspedisjoner og skuter. Navnet Fram kommer fra polarskipet Fridtjof Nansen, Roald Amundsen og Otto Sverdrup benyttet seg av da de utforsket Arktis og Antarktis. Polfart er en sentral del av nyere norsk historie, noen timer her kommer du ikke til å angre på!

Besøk det tidligere hjemmet til Edvard Grieg

Eller kjenn naturens kraft på Preikestolen.

Norges stolteste havneby ligger en 8-9 timers biltur unna hovedstaden, eller 1 time hvis du fly oslo bergen. Her kan du bo på et av de mange nydelige hotell bergen. Til tross for at det uten tvil er den våteste av de større byene, er det ikke mangel på ting å finne på - spesielt ikke når det kommer til kultur. Dersom du ikke er fornøyd kan du alltid ta en restplasser fra Bergen. Her kan du besøke stuen til hjernen bak Dovregrubbens hall og Klavakonserten i a-moll. Ringer det noen bjeller? Det er nemlig den infamøse komponisten Edvard Grieg. Han bodde litt utenfor Bergen ved Nordåsvannet i 22 år. Hjemmet hans er omgjort til et museum ved navn Edvard Grieg Museum Troldhaugen. Her kan du se utstillinger samt hans egen stue, slik den sto da han døde i 1907. Selvfølgelig står flygelet han selv spilte på sentralt plassert. Stuen er dessverre ikke et hotell i Norge!

Nå som vi er i det nasjonalromantiske sporet kan vi ta turen videre til Geirangerfjorden. Dette vakre naturlandskapet viser norsk natur på sitt beste: Fjellene rager høyt på sidelinjen til den fredfulle elven. Det er ikke rart Adolph Tidemand og Hans Gude ble inspirerte til å male det verdenskjente maleriet Brudeferd i Hardanger. Ta en rundtur og bli kjent med de majestetiske fossefallene De syv søstrene, Brudesløret og Friaren. Det er ikke bare natur du må få med deg deg her.

Vestlandets oljehovedstad er mer enn bare olje, det er også Preikestolen. Denne eventyrlige klippen i Lysfjorden blir besøkt av 250 000 reisende årlig - Dette må du ut av ditt hotell Norge for å oppleve. Det er ingen overraskelse. Etter litt klatring vil du kunne nyte en av naturens mest idylliske utsikter. Klippen ligger 604 meter over vannet. Flere velkjente organisasjoner har priset Preikestolens skjønnhet. På Lonely Planets liste over de mest breathtaking utsiktene i verden, CNN sier det er en av de største naturopplevelsene på jorden mens BBC sier det er så magisk at det nesten ikke virker ekte.

Sauehode eller pizza?

Norsk matkultur er nemlig ganske så variert.

Norske mattradisjoner er preget av kalde vintre og lang kystlinje med mye fisk. Mat fra jakt og sjømat har historisk sett stått sentralt i dietten. Det er likevel populært med retter som taco, pizza, hamburger og pasta.

En av de mest tradisjonelle norske rettene du finner er smalahove. Retten består, ganske enkelt, av et sauehode, vossakorv, kålrotstappe, grønne erter og baconfett. Du må med andre ord ikke ta en reise til Afrika for å spise eksotisk mat! Ettersom retten ofte spises i festsammenheng er øl og akevitt populært å drikke til. Det er stor uenighet rundt hva som er den beste delen av hodet. Mange mener det er øyemuskelen, men tungen er også en verdi motstander. Retten kommer opprinnelig fra Voss og er mest populær rundt juletider. Det betyr dog ikke at det er noe du kan bestille som roomservice på ditt hotell Norge dersom du befinner deg på Voss. Det du derimot kan oppleve dersom du er i Voss på slutten av september kan du ta del i det årlige smalahovesleppet.

Til frokost er det vanlig å drikke kumelk, fruktjuice eller kaffe. Brød med pålegg eller frokostblanding er vanlig. Egg er også veldig populært som frokostmat. Lunsj er ofte medbrakt brødmat eller salat. Middagen er dagens viktigste måltid og spises etter i 5-tiden etter jobb. Før man legger seg er det også vanlig å spise kveldsmat. Dette kan være rester fra middagen, brødmat eller egg. Frokostblanding spises også om kvelden.

Uansett hva du velger å spise på ditt opphold på hotell Norge kommer du til å bli fornøyd. Frokostbuffene på norske hoteller har høy standard, og gatene er fulle av kafeer og restauranter. Å smøre med seg niste er ingen dårlig ide hvis du skal til Preikestolen eller Geirangerfjorden. Med det sagt er det bare å ønske deg en fortreffelig norgesferie.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret