tilbud

Hotell Oslo

Norges moderne hovedstad har et yrende uteliv, restauranter i verdensklasse og spennende natur. La TravelBird hjelpe deg finne ditt perfekte hotell Oslo i dag.
Se mer:

Flere norske turister får øynene opp for Norges vakre hovedstad.

Norges hovedstad er også den mest befolkede byen, med litt over 660 000 som kan kalle den sitt hjem. Denne fantastiske byen er ikke bare tiltrekkende for de av oss som leter etter et fast sted å bo, men også turister, fra Norge og utlandet. Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at i september 2016 var antall overnattinger, målt i døgn, fra norske reisende på hotell og lignende overnattingsbedrifter 269 445. Dette tallet steg til 283 488 påfølgende september. Hva med de som kommer fra utlandet? Det har også SSB tall på: i september 2016 var kom hele 175 913 overnattinger, målt i døgn, fra utenlandske reisende på hotell og lignende overnattingsbedrifter. Påfølgende år sank dette tallet til 174 877. Med andre ord, norske turister strømmer i større flokker til den vakre hovedstaden mens de utenlandske ikke holder følge. Det kan være flere forklaringer på dette. Utenlandske turister kan ha mer glede av å besøke naturområder lengre nord i landet eller noe så enkelt som valutaendringer. På en annen side økte totale gjestedøgn fra utenlandske reisende med 10 prosent i hele Norge i 2016. Det kan være vanskelig å slå et rekordår. Ser på vi hotellbelegget, altså hvor stor andel av tiden et hotellrom er opptatt, ser vi en positiv trend. September 2016 var belegget 79,1 prosent for oslo-hotellene. Samme periode påfølgende år steg dette tallet til 84,2 prosent. Dette høye belegget gjenspeiles i losjiomsetningen for Oslo, som i 2016 kom på utrolige 361 303 735 kroner. Dette er tall ekskludert servering og moms, imponerende! Du tenker sikkert at et hotell Oslo er superdyrt - det stemmer ikke. I gjennomsnitt koster det 1136 kroner for en natt på et hotell i Oslo.

Som alle andre gjennomsnittsberegninger har man ytterpunkter. Ett av disse er Kongesuiten på Radisson Blu Plaza Hotel. Her må du nemlig ut med 48 000 kroner for én natt. Hotellrommet ligger 110 meter over bakken og er således det høyeste hotellrommet i Oslo, så hvis du er på utkikk etter et Oslo hotell med utsikt, og pris ikke spiller noen rolle er det bare å slå til.

Kong Håkon V Magnusson er hovedgrunnen til at Oslo er hovedstad i dag

Byen var ekstremt fattig på 1800-tallet.

Oslo har ikke alltid vært hovedstad. Trondheim, på den tiden kalt Nidaros, var hovedstad i 19 år på tidlig 1000-tallet, deretter var det Sarpsborg i 12 år, før det ble Nidaros igjen i 90 år, så ble det Konghelle i nesten 40 år, før det ble Bergen, på den tiden kalt Bjørgvin i omtrent 100 år, så ble det Oslo igjen i litt over 200 år, deretter tok danskene styringen og hovedstaden ble flyttet til København i omtrent 280 år, deretter ble det Oslo, under navnet Christiania i omtrent 100 år, før navnet ble byttet til Oslo i 1924.

Det er takket være én person at Oslo er hovedstad den dag i dag, og det er kong Håkon V Magnusson. Han var Norges konge i 15 år fra 1284 til 1299. Han var lillebror, så broren ble kongen av Norge i 1280 mens Magnusson fikk herugtittel allerede som 1273. På dette tidspunktet var han tre år gammel. Da han ble eldre utviklet han Oslo betraktelig, og da broren døde og Magnusson ble konge over Norge i 1299, ble Oslo den nye hovedstaden. Han hadde makten helt til han døde i 1319. Du kan besøke graven hans i Mariakirken.

Siste halvdel av 1800 var Oslo ekstremt fattig. Barn ble auksjonert bort til landet fordi det var billigere for staten enn ta vare på dem i byen. Familier med flere barn hadde bare ett par sko, som gikk på rundgang fordi ungene måtte ha på sko for å kunne gå på skolen. Barna som ikke hadde sko en gitt dag måtte bli hjemme, som førte til at de fikk juling neste gang de kom på skolen. Heldigvis er ikke Oslo slik lenger, da det er hovedstad i verdens lykkeligste land. Storbyen blomstrer og har aldri hatt det bedre. Det lover godt for ditt opphold på et hotell Oslo!

Oslo kommer høyt på flere internasjonale rangeringer

Byen er mest inspirerende om vinteren.

Oslo er litt av en by: Lonely Planet utropte hovedstaden til en av de 10 beste storbyene å reise til i 2018. Det er en utrolig prestisjefull liste å havne på, og det er vel fortjent. Oslo har jobbet hardt med å bedre infrastrukturen og turistindustrien. Folk snakker engelsk og er hyggelige, kollektivtransporten er lett forståelig for reisende utenlandsfra.

Det er ikke vanskelig å forestille seg at Oslo er en gjestfri by, og det er den, ifølge en undersøkelse utført av TravelBird i slutten av oktober 2017. Undersøkelsen heter mest gjestfrie byer, og hadde som hensikt å rette søkelys mot konsekvensene av masseturisme. For å utarbeide rangeringen ble først 500 av de mest besøkte byene valgt. Byene ble valgt ifølge data fra Verdens turistorganisasjon. Deretter ble de byene rangert etter følgende faktorer:

 • Engelskferdigheter
 • Tilbøylighet til å huse turister i eget hjem
 • Byen og innbyggernes turismekapasitet
 • Sikkerhet
 • Lykke
 • Ankomst
 • Ekspertvurdering

Oslo scoret høyest av alle byene på punktet lykke, med full pott - 10 poeng. For å rangere befolkningens lykkenivå ble rapporten UN World Happiness Ranking By Country av De forente nasjoner brukt.

Oslo klarte seg også bra på en annen undersøkelse utført av TravelBird, nemlig Most Inspiring Cities ranking . Her ble hver by bedømt etter følgende kriterier:

 • Antall kunstskoler og -selskaper
 • Antall kunstgallerier og museer
 • Byens musikk- og filmindustri
 • Antall startup-er
 • Hvor mange google-søk etter romantiske aktiviteter byens innbyggere og reisende gjør.

Underveis i undersøkelsen ble det merket at noen byer hadde store sesongvariasjoner. For å få frem dette lagde man i tillegg en vinter- og sommerpoengsum.

Oslo kom på en utrolige 29. plass. Slettes ikke verst for en så liten by! Hovedstaden vår rangerte særdeles høyt på vintersummen, da den kommer på en tredjeplass, bak Reykjavik og Helsingfors. Kanskje man skal legge oppholdet på et hotell Oslo til vintertid? Dersom du heller vil ha sol og varme er kanskje en reise til Madeira et bedre valg.

Oslo har mange varierte bydeler og nabolag

Nyt en is på Aker Brygge eller ta del i kulturlivet på Grünerløkka.

Aker Brygge er et av de mest kjente strøkene i Oslo. Det hele startet på 1800-tallet, da industribedrifter etablerte seg her. Det var eiendomsselskaper Aker Eiendom AS som startet byggingen av det vi i dag kjenner som Aker Brygge. Selskapet rev ned noen eldre industribygninger mens andre ble omgjort til forretninger. Nylig gjennomgikk strøket en omfattende oppusing av selskapet Norwegian Property. De er største eier i Aker Brygge, og ble ferdig med et femårig opppussingprosjekt i 2010. Renoveringen hadde en prislapp på 2 milliarder norske kroner.

I dag er Aker Brygge et populært sted å nyte en is i solen, gåtur langs promenaden eller spise på en av de eksklusive restaurantene men du nyter utsikten over Oslofjorden. 6000 arbeider i strøket, som er kjent for å ha de dyreste kontorlokalene i Oslo. Billig hotell finner du dessverre ikke her. Hvert år besøker omtrent 12 millioner mennesker området de 27 barerene og restaurantene samt 41 butikkene og kafeene.

I Oslos østkant finner vi et av de mest kjente strøkene, nemlig Grünerløkka. Tidligere var det et arbeiderklassestrøk, men fra ved årtusenskiftet ble området mer populært blant alle. Dette har ført til at Grünerløkkas popularitet har økt betraktelig. I dag er det et sted folk kommer til for utelivet, restaurantene og kulturtilbudene. Det er spesielt steder som Parkteateret og Blå som har satt Grünerløkka på Oslos kulturkart. Visste du forresten at strøket tidligere var kjent for å huse store norske idrettstalenter? Mange av dem bodde i Schleppegrells Gate, som ikke overraskende fikk tilnavnet Verdensmestergata. Ikke et dumt sted å bo på sitt opphold på Hotell Oslo.

Sankt Hanshaugen er også en populær bydel. I dag har området rundt 37 000 innbyggere. Tidligere var haugen et populært sted å feire St.hans, derav strøkets navn. Dersom du føler for å ta deg en tur i en av Oslos nydeligste parker, er dette stedet for deg. Er du ekstra heldig kan du være med på utekino på haugen. Det er ikke et fast arrangement, men avholdes sporadisk av forskjellige organisasjoner.

Uansett hva du velger å gjøre eller hvor du velger ditt Hotell Oslo kommer du til å få en fantastisk tid i hovedstaden. I verste fall er du ikke langt unna fly oslo gardemoen. Rikt kulturliv, mangfoldige utesteder og barer samt en gjestfri og hyggelig befolkning holder deg og reisefølget godt fornøyd!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret