1 tilbud

Hotell Palma

Savner sol, varme og strender så langt øye kan se? Da er det nok på tide med en sydentur med TravelBird. Vi tar deg med på at nydelig opphold på hotell Palma.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Varme strender, palmetrær og hippe barer og restauranter fyller gatene.

I det fjerne hører du en gjeng rope ariba før de hopper ut i det krystallklare vannet. Solen skinner og stemningen er god. Du befinner deg på Palma de Mallorca, hvor denne scenen gjentar seg omtrent hver dag. På denne nydelig paradisøyen utenfor Spania, får du alt du trenger hva gjelder fritidsmuligheter. I hvert fall 300 ganger i året, som er antall soldager du kan forvente om du bor her ett år. Dette har gjort øya til et velkjent ferieparadis for sollystne nordmenn og europeere. Det kan vi lese ut fra hotellstatistikken, der det har vært en solid økning i rombelegg de siste årene. Rombelegg er en populær statistikk å se på når man ønsker å undersøke hvilket vei hotellmarkedet i et land eller område går. I 2014 var rombelegget på 75,1 prosent. Dette betyr at det gjennomsnittlige hotell Palma var booket 75,1 prosent av tiden. Året etter rombelegget til 76,3 prosent, og i 2016 var rombelegget på hele 79,5 prosent. Det sier litt om populariteten til hoteller i Palma når rombelegget øker årlig, til tross for at nye hoteller åpner. Jo flere hoteller, desto flere hotellrom er tilgjengelig per besøkende. Med tanke på hvor fantastisk Palma er, er det ingen overraskelse at byens flyplass er den tredje mest brukte i Spania etter antall passasjerer. For eksempel reise årlig rundt 5,3 millioner briter gjennom flyplassen. De står for hele 26 prosent av turistene på Mallorca ferie, som er hele øyen Palma er hovedstad på. Det er imidlertid tyskere som står for mesteparten av turistene i byen, med hele 40 prosent av den totale turistmassen.

Det er spesielt i luksus-segmentet man finner etterspørselsøkningen. Per i dag ser fordelingen over hoteller etter stjerner slik ut:

  • 5 stjerner: 6970
  • 4 stjerner: 67424
  • 3 stjerner: 72218
  • 2 stjerner: 6506
  • 1 stjerner: 1903

Det er mye spennende å se og gjøre mens du er på ferie i Spania. TravelBird hjelper deg med informasjon og reisetips Palma, så det er bare å fortsette å lese. Legg vekk bekymringer og stress hjemme, og ta deg en velfortjent solferie. God tur!

Denne rike byen har en interessant historie med dype røtter

Området var tidligere en romersk leir, men da Romerriket falt for omtrent 2500 år siden, var byen under turbulente tider med plyndringer fra vandaler.

Deretter ble byen kontrollert av både Østromerriket og maurerne. Da Jakob I av Aragón overtok makten i byen i 1229, ble byen døpt til Palma de Mallorca, slik vi kjenner den i dag. Det var ikke en fredelig by. I flere hundre år ble den plaget av invasjoner fra tyrkere og berbere. Mot slutten av 1600-tallet tok voldsomhetene sakte slutt. På dette tidspunktet var byen delt i to deler, med hver sin politikk og økonomi.

Etter beleiringen av Barcelona i 1714, ble Palma uavhengig fra Mallorca, og byen ble for alvor etablert som en enhetlig styresmakt. På starten av 1800-tallet var byen et travelt handelspunkt samt et fristed for de som ønsket å unnslippe Napoleons okkupasjon av Catalonia og Valencia. Videre på 1800-tallet opplevde byen sterk økonomisk vekst og immigrasjon.

Det var ikke før på 1950-tallet at byen, og øya sådan, opplevde en enorm økonomisk vekst. Feriesultne europeere flokket til charterselskapene for å oppleve sol og vakre strender. Arbeidere fra fastlandet flokket til øya for å ta del i boomen. I takt med dette økte også nordmenns reise til Barcelona. Det er mye takket været denne turistbølgen at de baleariske øyene kan nyte et av de høyeste levestandardene av alle områder i Spania.

Palma de Mallorca har en fascienerende og intrikat historie med mye frem og tilbake. Det gjelder forsåvidt de fleste steder i Europa, men spesielt interessant er det for Mallorca, siden det er en øy med muligheter for angrep fra alle sider. Det er nok de færreste som tar inn på et hotell Palma for å lære mer om historien til Spania og øyene, men det er godt å vite et og annet om stedet man besøker. Hva er vel bedre enn å sitte på stranden med en paraplydrink og tenke over alle skipene som kommet til øya, med både gode og onde intensjoner?

Det er ikke bare langstrakte, hvite strender med krystallklart, turkis vann Palma de Mallorca kan by på

Ta for eksempel turen til Mercat de l’Olivar.

Dette spennende markedet åpnet i 1951, og tilbyr alt fra freske grønnsaker og frukt til smakfulle skinker og pølser. Hallen rommer hele 115 forskjellige boder, i tillegg til restauranter og barer. Det er også boder som tilbyr å grille den ferske fisken du nettopp kjøpte, slik at du kan nyte den i markedet før du drar tilbake til ditt hotell Palma. Her får smaksløkene virkelig en opplevelse for livet, og du kan dra tilbake til strandstolen god, mett og fornøyd. Markedet er en sentral møteplass for lokalbefolkningen og reisende, så her er det liv og røre fra morgen til kveld.

Apropos strender, Playa de S'Amarador er kanskje den mest kjente stranden i Palma de Mallorca. Kom deg hit ved en av våre restplasser. Her kan nyte den solen i vakre omgivelser. Stranden ligger faktisk i en nasjonalpark, nemlig Mondrago. Selv om strandens myke, hvite sandlinje og krystallklare vann har vunnet den mange priser, er det litt vanskelig å komme seg til stranden. Taxi, båt eller bil må som oftest til. Og gjett om det er verdt det! Denne eksklusive stranden har også en liten bar med drikkevarer i tilfelle du skulle bli tørst av den glødende solen.

Den desidert største bygningen på øya er Le Seu. Denne pittoreske katedralen ligger midt i Palma de Mallorcas sentrum, så mest sannsynlig ikke så alt for langt unna ditt hotell Palma. Katedralen ble bygget av Aragóns krone 1229. Grunnet bygningens kompleksitet og turbulente tider på øya, ble ikke katedralen ferdigstilt før i 1601. Den måler hele 121 meter i lengden og 55 meter i bredden. I tillegg er den 44 meter høy, så her er det ingen fare for å stange hodet i taket, for å si det sånn.

Det er mye spennende å finne på mens du bor på et hotell Palma, så ikke tro at det eneste øya Mallorca er godt for et å slappe av på stranden, selv om det er helt vanlig og greit å gjøre det også.

Det er viktig å spise sunn og god mat

Det er spesielt viktig når man er på ferie, så man alltid har energi og er klar til å gripe dagen.

Spansk matrutiner skiller seg fra våre. Har du allerede spist det som er av det spanske kjøkken? Da er det kanskje på tide med en Sardinia ferie, hvor du kan spise italienske delikatesser. Det er nemlig ikke så vanlig å spise et bar smurte brødskiver med brunost til lunsj, eller el almuerzo eller la comida som man sier på spansk og betyr maten. Man starter som oftest å spise lunsj rundt klokken 2, og holder på i en time eller to. Det er ikke bare maten som står sentralt, sobremesa, altså samtalene rundt bordet, er vel så viktige.

La cena er middag, og spises veldig sent sammenlignet med her hjemme, rundt 8 til 10. Grunnet det store mellomrommet mellom lunsj og middag er det vanlig å drikke te og spise noe lett rundt rundt klokken 6 etter jobb. Visste du at den spanske regjeringen de siste årene har prøvd å kutte ned på lunsjen, for å kutte ned på arbeidsdagen? Mange bedrifter tar i dag pause i opptil 3 timer for å spise lunsj og slappe av.

Et opphold på hotell i Palma er en opplevelse du sent vil glemme. Hva venter du på? Pakk sakene og bestill en taxi til flyplassen i dag!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret