3 tilbud

Hotell Paris

Noen av verdens mest kjente monumenter og museer i verden ligger i denne historiske byen. TravelBird hjelper deg finne et hotell Paris så du kan nyte byen.
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Med sin sentrale beliggenhet i Europa er Paris et populært sted for både turister og forretningsreisende.

Av alle byene i verden er Paris den andre mest besøkte, etter Bangkok på førsteplass. Utrolige 15,5 millioner reisende tilbrakte én natt eller mer i Frankrikes nydelige hovedstad i 2016. Det diversifiserte kulturtilbudet, med over 2000 monumenter, og shopping i verdensklasse driver veksten. I tillegg gjør den sentrale beliggenheten i Europa at Paris er et populært reisemål for forretningsreiser. Flesteparten av disse reisende tok seg inn på et hotell Paris, og det merkes. Et mål på hvor lønnsom hotellindustrien i et land er, er RevPAR, som står for revenue per available room. For Paris er denne relativ høy, hele 69,4 prosent. Det setter Paris på en imponerende 14. plass i Europa. Konsulentselskapet KPMG forespeiler at denne kommer til å øke med 1,7 prosentpoeng til 72,1 prosent. Da vil Paris ligge på en 13.plass i Europarangeringen. KPMG mener denne økningen vil komme i form av flere overnattinger. En annen måte å øke RevPAR på er å effektivisere hotelldriften. UEFA Euro 2016 finalen ble spilt i Paris, dette førte til mange overnattinger og en blomstrende hotellindustri. Paris er også en populær by for internasjonale konferanser, blant annet store internasjonale møter om klima, lederskap og verdensfred. Dette gir mange bookinger og internasjonale kunder.

En viktig pekepinn på hvor stor paris hotell industri er hvor mange som jobber i sektoren. Ifølge tall fra en fransk rapport, jobbet det i 2015 i underkant av 50 000 mennesker i Paris’ overnattingsindustri. Dette er en økning på 1,6 prosent sammenlignet med fjoråret. Det er et høyt tall, men ser vi på antall hoteller i Paris forstår vi hvorfor tallet er såpass høyt. Denne metropolen huser nemlig litt over 2000 hoteller. Disse hotellene tilbyr til sammen 118 669 hotellrom. Den største kategorien er trestjerners hoteller med hele 829 hoteller og 41 882 hotellrom. Hotellindustrien i Paris er en enorm industri og står for mange jobber i økonomien. Kvaliteten er god, så et opphold på hotell Paris vil tilfredsstille selv den mest kresne hotell-kritiker!

Paris er en av de mest inspirerende byene i verden

Det viser en undersøkelse laget av TravelBird.

Som nevnt, er Paris et særdeles populært reisemål for både turister og forretningsmenn. Dette har imidlertid ikke gjort at befolkningen skyr reisende som kommer utenlands. I TravelBirds undersøkelse mest gjestfrie byer, ble over 500 byer analysert og bedømt etter 7 punkter. Paris var den eneste byen i undersøkelsen som ble tildelt full pott, altså 10 poeng, på punktet: Tilbøyelighet til å huse turister i eget hjem. For å komme frem til punktet ble antall verter på Couchsurfing sett i lys av antall innbyggere og reisende til byen. Det er imponerende at befolkningen er så gjestfrie når antall turister er såpass høy. Det viser at turistindustrien og resten av samfunnet lever i en viss harmoni.

Gjestfrihet er ikke den eneste rangeringen Paris scorer høyt på. I undersøkelsen De mest instagrammede turistattraksjonene analyserte TravelBird hvor mange ganger verdens turistattraksjoner er “tagget” med emneknagg på bildedelingstjenesten Instagram. Av de 470 turistattraksjonene i listen hadde Paris to attraksjoner på i topp 10. Eifeltårnet kom på andre plass med hele 7 253 011 bilder med tilhørende emneknagger. Imponerende! Går vi litt lenger ned på listen finner vi Notre Dame med utrolige 2 517 126 bilder med tilhørende emneknagger. Det sier litt om hvor mye spennende du kan utforske under ditt opphold på hotell Paris!

Den tredje og siste undersøkelsen hvor Paris virkelig skinner er i TravelBirds undersøkelse fra 2016 kalt Most inspiring cities ranking. Bakgrunnen for undersøkelsen var å se hvilke byer som er mest inspirerende og stimulerende. For å komme frem til rangeringen på 85 byer ble byen rangert etter hvor mange av følgende kriterier hver by hadde per 100 000 innbygger:

  • Selskaper som driver med scenekunst
  • Kunstskoler
  • Kunstgallerier
  • Museer
  • Filmindustri
  • Musikkproduksjon
  • Startups
  • Romanse-søk på google

Paris kom på 11.plass totalt. Det beste kriteriet var filmindustri, hvor Paris kom på førsteplass. På romanse-søk havnet byen på en andreplass. Så dersom du ønsker en by som inspirerer deg er hotell Paris stedet å være. Den mest besøkte byen er imidlertid Miami, som du kan besøke på en rundreise USA.

Paris er hjem til det mest besøkte kunstmuseet i verden

Det heter Musée du Louvre og får besøk av over 7 millioner årlig.

Trodde du at et opphold på et hotell i Paris betydde lange dager på hotellet og hotellbaren? Da tok du grundig feil, det er nemlig et flust av aktiviteter å gjøre, steder å se, historie og lære og kultur å oppleve. Det er ikke rart med tanke på at det har vært aktivitet i over 2200 år.

Et av de mest anerkjente attraksjonene i Paris er Musée du Louvre. Museet regnes som verdens største og mest anerkjente kunstmuseum. Det ligger i byens 1. arrondissement. Antall gjenstander er oppe i 38 000. De eldste gjenstandene er datert fra forhistorisk tid, altså tiden fra mennesker brukte steinredskaper, til skriftspråket ble tatt i bruk for omtrent 5300 år siden. De nyere gjenstandene er fra nyere tid og kan være så nye som 100 år gamle. Med 7,3 millioner besøkende i 2016, var museet det mest besøkte kunstmuseet i verden. Bygget museet holder til i var Philip den andres slott på sent 11-hundretallet. Man kan til og med se resten av denne imponerende bygningens tid som slott.

Paris ble større og større, og etterhvert ble byen så stor at slottet ikke hadde den forsvarsposisjonen den opprinnelig hadde. I 1546 ble slottet omgjort til et palass for Franske konger. Museet, slik vi kjenner den, åpnet 10 august 1793. På denne tiden var de mesteparten av de 537 malerierne kongelige eller konfiskerte kirkemalerier. Museet har kommet en lang vei siden da, og er definitivt verdt et besøk. Det velkjente maleriet Mona Lisa av Leonardo da Vinci står blant annet utstilt fast her.

Et annet velkjent museum som er verdt et besøk er Musée d’Orsay. Her kan du se fransk kunst på sitt beste, med alt fra malerier, skulpturer, møbler og fotografi. Museet har den største samlingen av impresjonisme og senimpresjonisme. De mest kjente kunstnerne fra denne tiden er Monet og Van Gogh. Med tre millioner årlige besøkende, er museet et av de mest besøkte i verden.

Eiffeltårnet er det mest besøkte monumentet mot betaling i verden

Over 250 millioner mennesker har besøkt tårnet siden det stod klart i 1889.

Med litt over 2000 monumenter er det ikke rart noen av verdens mest kjente landemerker ligger i Paris. Den mest kjente er byens, og kanskje også hele landets symbol, nemlig Eiffeltårnet. Den ble bygget i 1887-1889, og er det mest besøkte monumentet som krever betaling. I underkant av 6 millioner tar årlig turen opp tårnet, som med sine 324 meter over bakken er byens høyeste bygning. Bli en av dem under ditt opphold på hotell Paris. Tidligere var Eiffeltårnet den høyeste menneskeskapte bygningen i verden. Etter 41 år tok imidlertid Chrysler-bygningen i New York over tittelen.

Tårnet ble bygget til Verdensutstillingen i Paris i 1889. Det var da hundre år siden stormingen av Bastillen, en hendelse som anses som starten på den franske revolusjonen. Hele 32 250 297 besøkte utstillingen. Eiffeltårnet stod rett over inngangen. Siden tårnet sto klart i 1889, har det vært besøkt av over 250 millioner mennesker. Med i gjennomsnitt 25 000 besøkende dagen er køene er lange, så det anbefales å kjøpte billetter på forhånd.

Den gotiske katedralen Notre-Dame de Paris ligger i den fjerde arrondissementet, og regnes som å være et av de ypperste eksemplene på fransk-gotisk arkitektur. Det er også en av de største kirkene i Frankrike og verden - definitivt verdt et besøk.

Det er mange billige hotell Paris du kan ta inn på dersom du ønsker å besøke denne vidunderlige byen, så hva venter du på? Ta et fly til Paris i dag og opplev byen du også.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret