4 tilbud

Hotell Praha

Denne europeiske perlen er sakte formet gjennom årtusener av byutvikling. La TravelBird vise deg den historiefylte gamlebyen under ditt opphold på hotell Praha.
Se mer:
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Tsjekkias perle er et av de mest populære reisemålene i Europa - og også verden.

Det viser den anerkjente rapporten av Mastercard. Av alle verdens byer er Praha den 20. mest besøkte med hele 5,81 millioner internasjonale besøkende, som overnatter minst én natt. Dette merker byens hotellindustri, som svarte med å bygge flere luksushoteller i 2016. De største er Hotel Wilson på Wenceslas square, som tilbyr 53 luksusrom i sentrale Wenceslas Square samt Dancing House med 23 luksusrom. Et par andre mindre hoteller sto også ferdig samme år. For å beregne hotellindustriens lønnsomhet kan vi se på RevPAR, revenue per available room, som sier hvor høy gjennomsnittsomsetningen for hotellene er per booket natt. I 2016 var denne 61,7 euro for Praha. Den vokste med nesten 8 prosent til 66,6 euro i 2017, ifølge en rapport utarbeidet av konsulentselskapet KMPG. De regner med at RevPAR kommer til å vokse med 5,5 prosent i 2017. Byens RevPAR for 2016 setter den på en 15. Plass i Europa. I 2017 falt den til en 16. Plass. For 2018 står hotell Praha på stedet hvil plassmessig, men har en Revpar på 69,4 euro. Som en av de mest besøkte byene i verden har byen gode sikkerhetsrutiner og regnes som å være en trygg by å ferdes i. Det viser også TravelBirds undersøkelser, som det kommer mer om senere.
Et annet mål på hvor godt hotellindustrien gjør det er å se på rombelegg. Det vil si hvor stor del av tiden rommene i gjennomsnitt er booket i løpet av et år. For 2016 var dette 78,2 prosent, det betyr at 78,2 prosent av 2017 var hotellrommene booket. Dette er det fjerde høyeste i Europa - imponerende. Dette er en økning på 2,3 prosentpoeng fra 2016, da var Praha på 5.plass.

Praha har sett en nedgang i en stor turistgruppe, russere, de siste årene. Til gjengjeld har besøkstallene fra andre nasjonaliteter økt mer enn nedgangen i russere. Dette gjør at besøkstallene øker. Nedenfor følger noen av TravelBirds reisetips til ditt opphold på hotell Praha.

Praha er en stor og interessant storby

Et fint sted å starte er i gamlebyen.

Her kan du lære mer om byens historiske utvikling. Gamlebyens torg ligger mellom Wenceslas Square og Charles Bridge. Med sine gamle bygninger og monumenter er plassen et av de fineste historiske plassene i Europa, og må besøkes mens du bor på et hotell Praha. Største julemarked i Tsjekkia flere hundretusener av besøkende. 2016 CNN rangerte Tsjekkias julemarkeder blant de beste i verden.

Et av de tingene du kommer til å legge merke til først på plassen er den fantastiske kirken Kostel Matky Boží před Týnem eller Church of Mother of God before Týn, dersom du ikke snakker tsjekkisk. På utsiden er den grå og dyster med to høye spirer står på hver sin side av inngangen. Innsiden er rikt utsmykket med malerier og mønstre. Denne gotiske kirken ble bygget for første gang på midten av 1200-tallet, og stod ikke ferdig slik vi ser den i dag før 1511. Denne enorme kirken er 80 meter høy, og står som et symbol på byens sterke kristne historie. Dersom du liker gamlebyer er et opphold på hotell Krakow noe å anbefale! Her finner du et av de mest historiefylte gamlebyene i Europa.

Kirken er ikke det eneste som tiltrekker reisende til plassen på deres opphold på Praha hotell. Torgets astronomiske klokke tiltrekker også nysgjerrige øyne. Du finner den på plassens sørside. Klokken består av tre komponenter: Den astronomiske viseren som blant annet representerer månen og solen. En klokke med apostler som hver time passerer hverandre i en luke som åpnes. En kalender med månedene representert ved medaljonger.

Klokkens eldste del ble laget av to tsjekkiske klokkemakere i 1410. Senere ble det gjort videre arbeid på klokken av en matematikk- og astronomiprofessor ved Charles University. Visste du at på klokkens 605. jubileum den 9. oktober 2015 var klokken på Googles forside? Den var en del av logoen som en doodle. Dersom du synes klokker er interessant, kan en reise til Tyrkia være noe for deg. I hovedstaden Istanbul finner du nemlig en av verdens største klokker.

Det er utrolig mye spennende å se og lære om i Praha. Å starte i det gamle distriktet er en god ide hvis du liker gamle monumenter, historie og kultur, men kanskje ikke like spennende hvis du liker øl og adrenalin. Fortvil ikke, mens du bor på et hotell i Praha har du fortsatt uendelig mye spennende å by gjøre!

Tsjekkia er en attraktiv plass for reisende

Det samme gjelder for hovedstaden Praha.

Ifølge den Globale fredsindeksen av Institutt for økonomi og fred, var Tsjekkia det 6. mest fredfulle landet i verden i 2017. Kombinasjonen av behagelig klima, variert natur og mange kulturelle og historiske monumenter gjør hovedstaden til et av Europas mest populære reisemål. Mange av landets gamlebyer er godt ivaretatt eller utmerket restaurert.

Ikke bare reiser mange til Tsjekkia, tsjekkere liker selv også å reise ut. Hele 60 prosent av den tsjekkiske befolkningen reiser til utlandet årlig, og hele 9,3 millioner turister besøkte landet i 2016. Dette var en økning på 6,7 prosent fra fjoråret, og er det meste landet har hatt noensinne.

Et av Prahas mest kjente landemerker er St.Vitus-katedralen. Katedralen fungerer som hovedkvarteret til Prahas erkebiskop, og er landets største og viktigste kirke. Det sier mye i et land hvor kirker er såpass sentralt som i Tsjekkia. Dette er sted du må besøke under ditt opphold på hotell Praha. Hovedtårnet rager hele 95 meter over bakken. Byggingen av den gotiske kirken slik vi kjenner den i dag, startet i 21 november 1344. Kirken er rikt utsmykket med malerier og skulpturer - et nydelig syn for øynene.

Legenden sier at datteren til en Tsjekkisk keiser en gang sa:

Jeg ser en storslått by så praktfull at den vil nå himmelen.

Dette skal hun ha sagt mens hun sto på en klippe over elven Vltava. Hun ba om at et slott skulle bli bygd der, og slik startet byggingen av byen, ifølge legenden. Man vet ikke hvor mye av legenden som er sant, men slottet står på samme sted den dag i dag.

Tsjekkia var tidligere en del av Tsjekkoslovakia, som ble dannet etter løsrivingen fra Østerrike-Ungarn. På den tiden besto det nylig opprettede landet av tyskere, ungarere, tsjekkere og slovakere. Etter kommunismens fall i 1989 ble Tsjekkoslovakia oppløst, og landene Tsjekkia og Slovakia med henholdsvis tsjekkere og slovakere opprettet. Visste du forresten at Tsjekkerne er verdens største konsumenter av øl? De drikker i gjennomsnitt 142,6 liter øl.

På 1300-tallet under den romerske keiseren Charles IV, opplevde byen stor vekst. Han ble født i Praha i 1316, og sørget for at universitetet Charles ble bygget i 1348. Universitetet regnes som det første universitetet i Sentral-, Nord- og Øst-Europa. I 1355 ble han kåret til det romerske herredømmets keiser. Han ønsket at Praha skulle være en av verdens fineste byer, og startet mange byggeprosjekter for å realisere dette. Dette førte naturlig nok til at de Tsjekkiske områdene var en av de mest innflytelsesrike i Europa under hans styre. Ta en rundreise i Europa og utforsk de andre stedene som var under romersk herredømme!

Prahas historie går tilbake flere tusen år. Allerede under Paolitikum, den første perioden i steinalderen. Denne perioden varte helt til perioden Mesolitikum tok over, da begynte med jordbruk i Midtøsten. Det er utrolig at denne europeiske byen har så lange og dype røtter. Byen har vært gjennom mye, fra romerske imperier til tysk invasjon og Tsjekkoslovakia. Denne rike historien har gjort byen ekstra spennende for besøkende, med gode museer, monumenter og arkitektur. Et opphold på et hotell Praha vil definitivt ikke skuffe deg.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret