1 tilbud

Hotell Reykjavík

Har du lyst til å sove godt og bli vertet opp? Ta inn på et hotell i Reykjavik med TravelBird, og våkne opp uthvilt hver morgen!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Aktivt natteliv, verdenskjent landskap og interessant vikinghistorie, alt dette og mer kan vi i TravelBird hjelpe deg å oppleve mens du bor på hotell i Reykjavik.

Har du lenge ønsket å se med egne øyne den vanvittige og unike naturen som finnes over hele Island? Eller kanskje du er mer interessert i å oppleve den spennende byen Reykjavik? Uansett vil vi i TravelBird hjelpe deg å finne den perfekte turen til dette svært under-befolkede landet. Hovedstaden Reykjavik har rundt 200.000 innbyggere, men på tross av sitt lave innbyggertall er byen allikevel full av ting å se og gjøre! Om så du er ute etter tradisjonell islandsk mat eller en gourmet burger, nyte en kaffe eller en håndverks øl, vil du finne noe som passer din smak og det hele med en litt gammel norsk stemning over seg. Spesielt hvis du velger å ta en tur innom gamlebyen, som du jo absolutt bør! I tillegg til spennende mat, og øyenfallende arkitektur, finnes det også en hel rekke interessante severdigheter når det kommer til historie og kultur. Det er en hel del spennende museer som blant annet tar for seg kulturhistorien til Island, hvor da vikinghistorie har en veldig sentral rolle. Saga museet er kanskje det viktigste å få med seg sådan. Visste du forresten at mye av innspillingen til serien “Game of Thrones” foregikk på Island? Du kan også booke en tur for å se disse stedene på Island, samt høre interessante fakta fra en bakgrunns skuespiller fra serien. Et annet sted hvor mye av innspilling til den verdensberømte serien har skjedd er Irland. Kanskje det kan friste med en reise til Irland?

Island er kanskje mest kjent for sin utrolige og fascinerende natur. Mens du bor på hotell i Reykjavik vil du ha muligheten til å se spektakulære geysirer som Strokkur, koble ut med geotermiske bad ved Laugarvatn, og se fantastiske fossefall som Gullfos, og mye mer. Gull sirkelen er kanskje den beste måten å få med seg mest mulig under oppholdet. Det arrangeres dagsturer fra Reykjavik som sørger for at du får opplevd mest mulig av den flotte naturen Island har å by på. Thingvellir er parken som rommer veldig mye av denne kjente naturen, her finner du en helt unik geologi og spektakulære landformasjoner som resultat av massive skyvninger i de eurasiatiske og Nord-Amerikanske tektoniske platene. Thingvellir ble i 2004 kåret til et UNESCO verdensarvsted grunnet sin enorme universelle verdi og at det burde bevares som et kulturelt sted samt for sitt naturlig miljø. En av de mange unike opplevelsene i Thingvellir er snorkling i Silfra kløften. Det vannet som befinner seg i sprekken bruker hele 100 år på å komme seg fra isbreen som smeltevann til selve kløften. Dette gjør at vannet er det reneste og noe av det klareste naturlige ferskvannet i verden, man kan faktisk se 100 meter nedover i dypet mens man snorkler. Hvis du er en fan av snorkling kan vi absolutt anbefale deg en Malta ferie for å oppleve de enestående kyststrekningene der.

Opplevelser i Reykjavik.

Utforsk hovedstaden og dens rike kultur.

Islands hovedstad er delt opp i ti distrikter, spørsmålet er hvor er det best å gå for en som akkurat har sjekket inn på hotell i Reykjavik? En av de mest besøkte distriktene er Laugardalur, det er et populært nabolag nettopp fordi det er så mye forskjellig å gjøre der. Du har kunstmuseum, galleri, og mange forskjellige butikker med typisk islandske varer. Hvis du er glad i dyr kan du finne Islands dyrepark i Laugardalur, her kan du få oppleve islandsk fauna på nært hold. På islandsk er parken kjent som "Húsdýragarðurinn" og her finner du seler, geiter, hester, og mer! Etter en runde i den zoologiske hagen, kan vi anbefale å slappe av litt i Reykjaviks botaniske hage. Inne i hagen finner du Cafe Flora som er kjent for sitt vennlige miljø og sin innbydende meny. Maten fra menyen er laget med ferske grønnsaker og lekker garnityr fra selve hagen, definitivt verdt å få med seg under oppholdet på Island på hotell i Reykjavik. En annen veldig interessant severdighet som ikke nødvendigvis befinner seg i Laugardalur, er det Fallologiske museet som rommer hele 200 peniser og mannlige kjønnsdeler fra nesten alle land- og sjøpattedyr på Island. Det er ikke et veldig stort museum, og vil ikke ta opp veldig mye av dagen din, men det vil garantert gi deg en helt unik opplevelse!

Et annet veldig flott området å besøke i Reykjavik er havnen som pleide å være et fiske nabolag. Nå er det hjem til mange kulinariske restauranter, koselige kafeer, og suvenirbutikker. Du kan også beundre det flotte monumentet “Sólfar” som betyr sol reisende. Denne bemerkelsesverdige statuen ble laget av Jón Gunnar Árnason for 200 års jubileum til Reykjavik. Det kan være en god ide å ta med seg kameraet for her er det ypperlige muligheter for å ta noen flotte bilder av kunstverkene og den vakre utsikten over atlanterhavet og det majestetiske fjellet Esja.

Islands natur er helt enestående.

Hvorfor ikke begi deg ut på en eventyrlig ferd gjennom Islands “gylne sirkel”?

Island byr på mange kontraster i naturen, geysirer i et ellers kaldt landskap, vulkaner og isbreer. Det er ingen tvil om at Islandsk natur byr på noe helt unikt. Landskapet er i stor grad massive fjell, flotte vidder, og lavaørkener. “Den gylne sirkel” er en fantastisk måte å få sett de klassiske naturfenomenene Island har å by på. “Det gylne fossefall” også kjent som Gullfoss er en flott attraksjon, deretter kan man besøke geysirer som gir deg en følelse av hvor mye krefter som befinner seg under jorden på Island. Sirkelen byr også på det historiske Alltinget som ble etablert allerede på 900-tallet, dette gjør det til verdens eldste parlament. Et annet kjent fossefall er Skógafoss som er 25 meter høyt, det er også Islands mest kjente fossefall. Det meste kjente fossefallet i verden er Niagara Falls, du kan se dette gigantiske fossefallet gjennom en av TravelBirds reiser til Canada. Island har mange isbreer, hvor den mest kjente og kanskje mest spektakulære er Vatnajökul. Som er Europas nest største isbre, og for å utforske disse breene behøver du snøscooter. Ellers byr også Island på rafting for den litt mer eventyr lystne. Hvorfor ikke booke hotell i Reykjavik og starte eventyret?

Kulinariteter på Island.

Fra fermentert hai til rugbrød, tørrfisk til pudding, mulighetene er mange og spennende.

En av de mest kjente rettene innen Islands kulinariske verden er Kæstur Hákarl, eller fermentert hai som det heter på godt norsk.Kjent som en Islandsk delikatesse, Har denne retten en veldig dominerende lukt som kan skremme bort de mindre vågale. Smaken sies å være mye mindre intens enn lukten, så hvis man våger å trosse den dominante lukten, ligger det forhåpentligvis en delikatesse av en belønning i vente. Om du heller skulle ønske å prøve noe litt mindre skremmende er alltid tradisjonelt rúgbrauð en god mulighet. Rugbrødet serveres stort sett med smør, paté av lam og sau, røyket lam, eller sur herring. Sannsynligvis en mye mer spennende opplevelse enn det du vil få gjennom maten du får på hotell i Reykjavik.

En annen typisk snack på Island er tørrfisk, dette er naturlig nok ikke helt ukjent for oss nordmenn, men sannsynligvis ikke på de aller flestes diett. Så dersom man først er i Reykjavik anbefaler vi å smake litt på den Islandske tørrfisken som normalt spises med et lag smør på. Hvis du synes det frister mer med noe søtt kan vi foreslå ábrystir, en pudding som er laget med melk fra sau eller ku. Pudding kan spises enten varm eller kald, alt ettersom hva man foretrekker, og den serveres som regel med litt kanel og sukker på toppen. Det kan absolutt anbefales og er en av de mest karakteristiske dessertene for Island. Hvis kulinariske opplevelser er det du ser etter når du skal på ferie kan vi anbefale en fabelaktig ferie i Italia.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret