4 tilbud

Hotell Riga

TravelBird flyr deg til et av mest spennende storbyene i Europa. Et opphold på hotell Riga gir deg muligheten til å oppleve historiske monumenter i gamlebyen.
Se mer:
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Gjør det klar for en ferie uten like - Riga leverer på alle fronter, og vel så det.

Over 700 000 innbyggere kaller den for sitt hjem, noe som sikrer den tittelen som den største byen i de tre baltiske landene. Dersom Riga faller i smak, vil TravelBird anbefale en reise til Estland, et annet baltisk land. Byens turistindustri tok seg virkelig opp da flyprisene internt i Europa ble såpass billige som de er nå. Og industrien viser ingen tegn til å stoppe: Antall besøkende de tre første kvartalene 2015 vokste for femte året på rad. De siste årene har det store antallet russiske turister falt. Dette er blitt kompensert for, og vel så det, av reisende fra andre land. Byggingen av nye hoteller i Roma er også på full fart oppover. I 2016 åpnet litt over 640 nye hotellrom mens man forventer 150 nye i 2017. Ifølge City cost barometer, et firma som måler hvor dyr en by er, kåret Riga til et av de billigste reisedestinasjonene i Europa. Her kan du shoppe, spise og hygge deg uten å miste hele lommeboka i samme slengen. Et annet mål på hvor bra det går med hotellindustrien til en by eller et land er rombelegg. Rombelegg forteller oss hvor stor andel av tiden hotellrommene i Riga i gjennomsnitt er booket. I de 11 første måneden av 2015 lå dette tallet på 56,5 prosent. Men hvor mange er det egentlig som har tatt inn på et hotell i Riga? Svaret er 1,72 millioner. Av disse er 69 prosent utenlandske turister, resten er litauere. De gode tidene i Riga har ført til utbyggingen av et stort antall hotell Riga, noe du kan se av oversikten nedenfor:

  • 5 stjerner: 6 hoteller som tilbyr til sammen 258 rom
  • 4 stjerner: 32 hoteller som tilbyr til sammen 4066 rom
  • 3 stjerner: 26 hoteller som tilbyr til sammen 1499 rom
  • 1-2 stjerner: 2 hoteller hoteller som tilbyr til sammen 3 rom

Når alt kommer til stykket er en reise til Riga et fantastisk valg. Billige priser, vennlig befolkning og flotte severdigheter.

Rigas ligger ved havet og ved enden av baltikums største elv, Daugava

Plasseringen førte til at Riga ble en sentral handelsby under vikingtiden.

Byen ble også medlem av Hansaforbundet, et handelslag som jobbet for å fremme medlemmenes økonomiske og diplomatiske interesser.

Litauen ble kristnet 1385, men korsfarerne nektet å forlate landet. De tapte i 1581 til polsk-litauiske styrker, og den tidligere tysk-kontrollerte var nå styrt av utlendinger - noe den kom til å være de neste tre hundre årene. De polsk-litauiske styrkene tapte byen til svenskene i 1621, som igjen tapte byen til russerne i 1710. Riga var ingen liten by, og ble med ett en av de største russiske byene. Byens storhetstid ble sparket i gang da den industrielle revolusjon nådde Russland, og Riga ble en av de største industrielle byene i det russiske imperiet. Hundrevis av bygninger ble bygget så og si over natten i art nouveau-stil. Klarer du å gjenkjenne disse bygningene under ditt opphold på hotell Riga? Befolkningen økte fra 170 000 i 1881 til like under 600 000 i 1913.

Flere litauere flyttet til Riga for å være med på den eksplosive veksten. Etter kort tid ble Riga byen med flest litauere i antall, selv om andelen kun var skarve 7 prosent. Fra 1867 til 1897 gikk andelen litauere fra 24 til 45 prosent mens andelen tyskere gikk fra 43 til 22 prosent. Til tross for dette ble alle beslutninger tatt i St. Petersburg lang i nord. Offentlige skilt var på russisk og ikke latvisk. Dette forandret seg etter første verdenskrig, da både russerne og tyskerne ble slått.

Et fint nabolag fra denne nasjonale oppvåkningen er Centrs. Her kan du se storslåtte bygninger bygget på slutten av 1800- og 1900tallet. Her kan du se det velkjente kjøpesenteret ved samme navn. Blir du inspirert? Riga var nemlig på listen over 2016 most inspiring cities ranking! Definitivt verdt et besøk mens du bor på et hotell Riga.

Riga er en fantastisk by uten like med vakre art-nouveau-bygninger

De vitner om den rike historien og storhetstiden på slutten av 1800-tallet.

Et av gatene du ikke kan gå glipp mens du bor på hotell Riga er Alberta.

Gaten regnes som Rigas art-nouveau-perle, med bygninger på rekke og rad iført den såkalte jugendstilen. Monumentene ble alle bygget fra 1901 til 1908. Gaten er oppkalt etter biskopen Albert, som ifølge gamle litauiske legender grunnla byen. Områdene rundt er også historiske, med bygninger dekorert med skulpturer, balkonger, søyler og flere karakteristiske elementer for denne tiden. En av bygningene du må få med deg her er Aberta lela. Dette storslåtte monumentet ble gitt Riga i anledning byens 700-års jubileum, altså tidlig 1900-tallet. Det var Mikhail Eisenstein som designet bygningen.

Blackheads House er en av de mest kjente bygningene i Riga. Den ble bygget i 1344 som et brorskaps-hus for ugifte tyskere. I 1941 ble den opprinnelige bygningen nedbombet. Heldigvis fant man originale byggeplanene, og til Rigas 800-års jubileum ble bygningen bygget på ny. Gjenoppbyggingen tok fire år, fra 1994 til 1995. Bygningens funksjon var å promotere byens næringsliv. De unge “blackheadsene” skapte liv og røre i bygningen, og sørget for at huset var et naturlig møtested for samfunnets handels- og kulturelite. Den dag i dag vil du finne konserter og andre kulturelle innslag samt konferanser her.

Blackheads house ligger i Rigas gamleby, Vecrīga. Denne bydelen, som regnes som Rigas historiske bydel, er kjent for sine gamle kirker, katedraler og storslått arkitektur. Gamlebyen omfatter området som var Riga før den voldsomme ekspansjonen på slutten av 1800-tallet. I dager bydelen innskrevet i UNESCOs verdensarvsteder, og står stolt som et symbol på hvor lite Riga var en gang i tiden. Dersom det er ordentlige storby og ikke historierik gamleby du er ute etter er et opphold på hotell New York noe for deg.

Det er ikke mangel på historiske steder du kan besøke under ditt opphold på Riga hotell. Bruk tiden godt slik at du får sett og opplevd så mye som mulig. Se frem til å være i denne vakre byen!

I 1991 ble Latvia selvstendig fra Sovjetunionen

13 år senere, i 2004, ble landet medlem i NATO og EU.

Riga ble medlem av Verdens handelsorganisasjon (WTO) i 1999.

I dag er det meste av forretningsvirksomheten i Latvia privatisert. Så og si alle de tidligere statlige eide selskapene er nå privatiserte. Det enorme energiselskapet Latvenergo er fortsatt statlig eid, uten planer for å privatisere driften i fremtiden. Greit å ha i bakhodet når du går langs de privatiserte gater og handelsdistrikter på din ferie 2018.

Det er viktig å spise god og næringsholdig mat, spesielt når du er på reise. Det latviske kjøkken er ikke annet enn delikatesser etter delikatesser. De fleste måltider inneholder svin, men vegetariske og veganske alternativer har dukket opp i hopetall de siste årene. Noen klassikere er Karbonāde ar kaulu - grillet svinekoteletter, Karbonāde - svinesnitzel og sist, men ikke minst cūkas stilbs - svineknoke. Griseører, -føtter og -øyne er også populært.

Poteter er den vanligste karbohydraten, og blir servert med nesten alle latviske retter. De kommer enten som kokte eller friterte. Kål er også veldig populært, og blir servert kald eller varm som sauerkraut. Latviere har historisk jobbet hardt ute på åkerne, noe som gjenspeiles i dietten. Maten er kaloritung og mektig. Det gjelder også suppene, som ofte har store stykker kjøtt og mye fløte. Det er mye god mat og kultur du kan nyte under ditt opphold på hotell RIga, så det er bare å glede seg. De mange bakeriene krydrer gatene og tilbyr herlige desserter og innbakte godbiter. God tur!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret