4 tilbud

Hotell Roma

Et opphold på hotell Roma vil du sent glemme. Utforsk historien og kulturen til et av fortidens største imperier noensinne med TravelBird - en ferie uten like.
Se mer:
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Med den stolte plasseringen som den 17 mest besøkte byen i hele verden, er Roma et reisemål du ikke kan gå uten.

I 2016 landet hele 47 millioner turister på de to flyplassene i Roma. Dette er en vekst på 1,8 prosent fra fjoråret. Av disse regner man med 8 millioner var såkalte kulturelle besøkende mens 20 millioner pilegrimer for hellig år eller jubelår. Dette gjenspeiles også i rombelegget, altså hvor stor andel av året hotell Roma i gjennomsnitt er booket. I 2016 havnet Roma på 15. plass i rangeringen over europeiske storbyers rombelegg. Rombelegget var på 69,3 prosent. Påfølgende år, 2017, regner konsulentselskapet KPMG at Roma holder seg på stedet hvil plassmessig, men med en økning på 0,4 prosentpoeng. Det blir spennende å følge utviklingen fremover. Spesielt med tanke på at det i 2017 og 2018 skal åpne omtrent 1450 flere hotellrom. En annen faktor fra hotellindustrien vi kan analysere er RevPAR. Det står for revenue per available room, omsetning per tilgjengelige rom på norsk. Den finner man ved å ta hotellets totale omsetning og dele på antall rom. RevPAR brukes som et mål på hvor dyktig hotellet er til å omgjøre rom til omsetning. I 2016 var denne på 102,2 euro. Den økte med 1,1 prosent til 103,3 prosent i 2017, og forventes av KPMG å øke ytterligere 1,2 prosent i 2018. Roma er ikke bare Italias hovedstad med alle offentlige institusjoner, men huser også en rekke internasjonale politiske og kulturelle organisasjoner, store selskapers hovedkvarterer og ambassader tiltrekker også store folkemengder.

Prisene på billig hotell Roma er høyest i påsken og sommeren, da det er høysesong. Selv om det er flest besøkende i byen på disse tidspunktene er det slettes ikke dumt å få legge oppholdet til påskeferien. Da er det mange seremonier tilknyttet påsken det er verdt å få med seg. En god ide kan være å se på pakkereiser. Da kan du bruke kreftene på å nyte opplevelsen og ikke stresse med opphold på Roma hotell eller fly.

Det er utrolig mye å gjøre og se i Roma - ikke rart reisende flommer til for å utforske byen.

Byen er kjent for historiske og kulturelle monumenter fra den romerske storhetstiden.

Ikke bare kan du nyte herlig italiensk pasta, pizza og lasagne, men du kan fylle hodet med kunnskap og refleksjoner, og vende tilbake fra ditt opphold på et hotell Roma med nye tanker!

Den desidert mest besøkte attraksjonen i byen er Colosseum. Det opprinnelig navnet på latin er Amphitheatrum Flavium. Colosseum er et ovalt amfiteater i Romas sentrum. Det ble bygget rundt 80 år før kristus, og det er massivt: man regner med at det i gjennomsnitt holdt 65 000 tilskuere. Det var ikke bare gladiatorkamper som lokket underholdningssultne romere til tribunen. Teater, dyrejakt og henrettelser var også gjengangere. Noen ganger hadde man større forestillinger, som Naumachia, hvor man fylte colusseum med vann og hadde flere tusen menn, ofte krigsfanger, i skip til å sloss mot hverandre. Tenk hvis det var noe du kan se fra ditt hotell Roma! Colusseumet i Roma står fortsatt den dag i, men naturkatastrofer og stein-tyver har gjort at deler av den mangler. Det stopper imidlertid ikke følelsen av å være på et historisk, grandiost sted.

Et annet populært monument i Roma er Pantheon. Navnet betyr alle guders tempel, og kommer av at tempelet ble bygget som et sted å tilbe alle guder. Siden 609 har bygget vært brukt som kirke. Bygningen ble ferdigstilt av keiser Hadrian i år 126, og regnes som et av de bedre preserverte bygningene fra romertiden. Det er et mysterium hvordan bygningen har klart å holde seg såpass intakt gjennom all plyndringen byen har vært gjennom. Over 6 millioner besøker dette mesterverket årlig, som gjør det til et av byens mest besøkte attraksjoner. Innvendig er høyden like høy som diameteren er lang, 43,30 meter. En morsom faktaopplysning er at den infamøse kunstneren Michelangelo sa at Pantheon ser ut som englenes verk - ikke menneskenes.

Roma har gjort det sterkt i en rekke kåringer og rangeringer.

I TravelBirds egne undersøkelser har også byen gjort det bra.

Oktober 2017 ble det gjennomført en undersøkelse for å utarbeide en liste over de mest gjestfrie byer i verden. Byene ble vurdert fra 1-10 på syv punkter. Roma gjorde det spesielt sterkt på punktet tilbøyelighet til å huse turister i eget hjem, hvor byen fikk 8,17 poeng. Dette holdt til en 21. plass. Poengsummen ble utregnet etter hvor mange verter byen har på tjenesten couchsurfing. En tjeneste på internett som lar folk finne sofaer å sove på når de er ute og reiser. Det er imponerende at en by med såpass mange turister har så gjestfrie innbyggere. Det viser at selv om byen mottar såpass mange internasjonale mennesker hver dag, åpner lokalbefolkningen hjemmene sine for disse. Kanskje du skal prøve det som et alternativ til et opphold på et hotell i Roma?

En undersøkelse utarbeidet året før lagde en rangering over de 2016 most inspiring cities ranking, altså de mest inspirerende byene i verden. Selvfølgelig var Roma på listen! Her ble byene rangert etter 8 kriterier, hvor hvert kriterie ble sett i forhold til antall per 100.000 innbyggere. Kriteriene var som følger:

  • Utøvende kunstselskaper
  • Kunstskoler
  • Kunstgallerier
  • Museer
  • Filmer og filmstudioer
  • Startups
  • Musikkproduksjon
  • Romantiske google-søk

Roma scoret høyest på romantiske google-søk. Her ble byen tildelt 83,64 poeng, og havnet på 11. plass. Den sammenlagte poengsummen ble delt i to: vinter og sommer. For rangeringen over poengsummene til sommerhalvåret kom Roma på 16. plass. Igjen, en utrolig sterk plassering fra Italias hovedstad. Et opphold på et hotell Roma vil ikke skuffe deg.

I en annen undersøkelse gjennomført av TravelBird ble det laget en liste over De mest instagrammede turistattraksjonene i verden. Her ble antall såkalte “tags” eller emneknagger telt opp og attraksjonene rangert deretter. Ikke overraskende viste det seg at Colusseum er den mest instagrammede attraksjonen i Italia med litt over 1,7 millioner emneknagger. Dette holder til en utrolige 17. plass over alle turistattraksjonene i verden! Det er også den eneste attraksjonen i landet som kom på listen.

Roma ble ikke bygget på én dag

Lær mer om den rike historien mens du er i byen.

På starten av 800-tallet før kristus vokste antikkens Roma fra å være en liten by sentralt ved TIber-elven i Italia, til å bli et imperium som på sitt sterkeste bestod av det meste av Europa, Storbritannia, store deler av vestlige Asia, middelhavsøyer og nordlige Afrika. Noen av konsekvensene det enorme imperiet fikk er spredningen av romanske språk, det moderne vestlige alfabetet og kalenderen samt fremveksten av kristendommen som en av de største religionene i verden.

Etter 450 år som republikk ble Roma et imperie etter Julius Caesar fremvekst og fall det første århundre etter kristus. Den første keiseren, Augustus, startet en æra med vekst og rikdom. En stor kontrast til imperiets fall noe 500 år senere. Legenden sier at selve byen ble grunnlagt av Romulus og Remus, tvillingsønnene til krigens gud Mars. De ble lagt i en kurv og satt til å drukne. Tvillingene ble reddet av ulv. De drepte landets konge og grunnla sin egen by ved elven 753 år før kristus. Romulus drepte broren sin og ble Romas første konge. Byen er oppkalt etter han.

Det er mye spennende å se og lære om Roma. Selv om byen har vært bebodd lenge og vært gjennom mye, er flere historiske monumenter vel bevart. De gir oss et verdifullt innblikk i hvordan livet på jorden var tidligere, og kan hjelpe oss skape veien videre. En tur til Roma på et hotell Roma er en opplevelse for livet!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret