tilbud

Hotell Sopot

Har du lyst til å sove godt og bli vertet opp? Ta inn på et hotell i Sopot med TravelBird, og våkne opp uthvilt hver morgen!
Se mer:

Du trenger ikke reise langt for å oppleve vakre strender, sol og bading, samt spa og resort. I Sopot får du oppleve alt dette i den polske rivieraen.

Sopot er en liten by med bare 40 000 innbyggere, men allikevel er det en by som bugner med kultur. Alt fra kunstnere og forfattere, til skuespillere og artister. Ikke bare har Sopot et fantastisk kulturliv, men her finner du også langstrakte flotte strender, og ikke minst Europas lengste tre pir. Sopot ligger pent plassert mellom Gdansk og Gdynia, og er dermed en del av det som kalles “Tricity Metropolis” i Polen. På grunn av den gode beliggenheten du har mens du bor på hotell i Sopot, har du et veldig godt utgangspunkt for å utforske Polens spennende byliv. Hvis det er storbyer du vil sjekke ut kan du også se på noen våre andre reiser til Polen. Det finnes en rekke flotte ting å se og gjøre i Sopot, som for eksempel det store kasinoet, eller det rareste huset i Europa. Ellers er Sopot kjent som en av landets beste byer for festing med et veldig rikt natteliv. Sopot er også en by med rik kultur og historie på tross av sin størrelse, noe som gjør byen desto mer sjarmerende. Ordinert var Sopot en liten fiskeby, men de idylliske strendene og den oppkommende spa virksomheten gjorde at byen fort ble en destinasjon for de rike og berømte, spesielt etter første verdenskrig. Sopot har hele 250 restauranter hvor du kan finne tradisjonell polsk mat som for eksempel bigos som inneholder kål og pølser, og pierogi som ligner på italiensk ravioli. Kulinariske opplevelser er uansett mangfoldige, og tilgjengelig for alle som skulle besøke denne koselig byen. Nærmest uansett hva du er ute etter, enten det er natteliv, sol og strandliv, eller kultur, kan opphold på hotell i Sopot tilby dette i en unik og autentisk variant.

Molo Piren - Europas lengste trepir med en fortreffelig utsikt og fascinerende historie.

I Sopot får du oppleve deilig strandliv, frisk sjøluft, og spasere langs europas lengste trepir.

Mens du bor på hotell i Sopot er det essensielt å få med seg den over 500 meter lange tre piren som ble begynt å bygges på 1800-tallet av en veteran fra Napoleons hær ved navn Jean Georg Haffner. Det var også han som startet den første spa virksomhet i byen på samme tidspunkt, dette var begynnelsen på Sopots økende popularitet og begynte fort å lokke til seg besøkende fra hele Europa. På Molo-piren og rundt kan du nyte en flott utsikt over det baltiske havet og høre på de lokale musikerne som spiller. Sol og bading er kanskje ikke det første du tenker på når du tenker på ferie i Polen, men i Sopot finner du nettopp det. Ikke så vanvittig ulikt sør-europeiske forhold, det er nemlig ikke uten grunn at Sopot kalles den “Polske Riviera”. I denne Polske rivieraen finner du lange vakre strender som egner seg veldig godt for den som ønsker å slappe helt av og sole seg, kanskje med en forfriskende drink i hånden til en veldig unorsk pris? Etter en lang dag på stranden passer det veldig fint å ta seg en spasertur på piren mens man nyter den flotte utsikten og den vakre solnedgangen som gir kvelden et oransjefarget filter. Det er heller ikke uvanlig at det arrangeres konserter og andre eventer langs piren som absolutt er verdt å få med seg. Om denne typen ferie gir mersmak kan du alltids oppleve lignende i faktiske sør-europeiske forhold, kanskje har du lyst til å sjekke ut en av våre reiser til Sør-Frankrike?

Hvis du har lyst til å oppleve hvordan det er å være på en ekte “beach club”, har vi hos TravelBird tips til deg. Sopot er nemlig en ypperlig plass for nettopp dette. fordi her finner du en rekke strandaktiviteter, og “beach club” er naturligvis intet unntak. Vårt råd er å besøke “Zatoka Sztuki” for å virkelig få oppleve strand klubb kulturen. Dette er den perfekte måten å smake på gode drinker, god mat, og danse til polsk musikk, naturligvis også en veldig god måte å bli kjent med lokalbefolkningen. Perfekt for den som liker å kombinere strandliv med natteliv.

Det skjeve huset i Sopot - et symbol for den moderne verden.

Med TravelBird kan du bli med på en tur til Sopot og oppleve mesterverket kjent som “verdens rareste hus”.

“Krzywy Domek” som oversettes til “skjevt hus” er nok Sopots mest kjente attraksjon, og er listet av CNN som en av Europas mest forbløffende bygninger. Inspirert av eventyrene til Jan Marcin Szancer, ble dette morsomme huset bygget i 2004 av Szotyńscy & Zaleski. Under oppholdet ditt på hotell i Sopot vil du merke at det er vanskelig å unngå å se dette fantastisk rare huset spesielt siden det befinner seg på Sopots hovedgate Monte Cassino. Innenfor det skjeve huset finner du et kjøpesenter med unike butikker i overraskende vanlig former. Et perfekt sted for å prøve smaksrik tradisjonell polsk mat. Monte Cassino er oppkalt etter heltene som i kampen i Italia mellom tyskere og polakker under andre verdenskrig, gaten har dermed mye å være stolt over. “Helte gaten” byr på det beste du kan tenke deg mens du nyter tiden i Sopot. Gaten tilbyr fascinerende arkitektur, trendy butikker, inviterende restauranter, entusiastiske mennesker, og mye mer. For å oppleve lignende kvaliteter et annet sted kan en reise til Nederland være midt i blinken! For ettermiddagsunderholdning er det en rekke kunstgallerier, musikalske teater, og noen av de beste antikvariatene. Med andre ord er Monte Cassino et sted som tilbyr mange timers underholdning i ferien din.

Bo på hotell i Sopot slik at du kan oppleve et lite sted, men uten mangel på attraksjoner.

Ikke bare er Sopot et fantastisk sted for sol og strandferie. Sammen med TravelBird kan du reise til en by full av kunst og historie.

Sopot er en liten og sjarmerende by, men størrelsen og befolkningstallet er ingen indikasjon på hva denne fortreffelige byen har å tilby. Her er det nemlig rikt med historie, og kunst som kan gi deg et flott inntrykk av byen. Du kan finne alt fra voksmuseum til middelalder bosetning. For den historieinteresserte vil det være en god ide å besøke Sopot museet som gir deg en opplevelse av hvordan det var å bo i Sopot for over hundre år siden. Museet er et hus som gjenskaper hvordan hjemmet var i 1903. Her får du se møbler, fotografier, og andre gamle saker som tilhørte den rike Classeen familien. Mange av rommene skal være i sin originale form og vi garanterer at det vil være en spennende tur tilbake i fortiden. Hvis du ønsker å dra enda lenger tilbake i tid har Sopot som sagt en middelalder bosetning, kjent som “Grodzisko”. Her finner du middelalder vollgraver, porter, og hus. Bosetningen er en rekonstruksjon for å vise hvordan man levde i middelalderen, og bør absolutt besøkes dersom du er interessert i middelalder historie. For en veldig unik kulturopplevelse anbefaler vi “Opera Lesna”. Dette er et amfiteater som ble brukt av soviet blokkens versjon av Eurovision song contest. Det som kanskje er mest fantastisk med denne operaen er at den ligger omringet av skog som byr på en veldig unik stemning og opplevelse under forskjellige musikkforestillinger som holdes der. I nyere tid har artister som Whitney Houston, Backstreet Boys, og til og med Sting hatt opptreden der. Like viktig som historie er kulturen, og en stor del av kulturen i Sopot er den tradisjonelle maten. Etter en lang dag med kulturelle inntrykk kan du være glad du bor på hotell i Sopot, slike at du kan slappe godt av før du begir deg ut på kulinariske eventyr når kvelden kommer. Det finnes mange gode restauranter, og vi har noen tips til deg som vil oppleve det polske kjøkkenets lekre retter. “Bulaj” er en av Polens beste restauranter mye fordi her bruker de nyfanget fersk fisk, og serverer Sopots desidert beste fiskeretter. Når man først har muligheten til å smake såpass god mat anbefaler vi et treretters måltid med suppe til forrett, fylte piroger til hovedrett, og som en verdig avslutning synes vi du burde prøve den Polske ostekaken til dessert. Husk å prøve de lokale ølsortene, og da er det viktig å ikke glemme de aller mest kjente ølsortene som Tyskie, Lech, og Zywiec! Hvis du skulle være en skikkelig ølentusiast kan kanskje en ferie i Tyskland være noe?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret