1 tilbud

Hotell Sri Lanka

Har du lyst til å sove godt og bli vertet opp? Ta inn på et hotell Sri Lanka med TravelBird, og våkne opp uthvilt hver morgen!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Et opphold på hotell i Sri Lanka kan by på idylliske fjellturer blant teplantasjer, langstrakte pittoreske strender, vennlig og gjestfri lokalbefolkning, og ikke minst tropiske skoger og fantastisk klima!

Uansett hva slags ferie du er på jakt etter under oppholdet ditt på hotell i Sri Lanka, vil øya garantert ha noe som passer for deg. Her finner du en lang rekke aktiviteter på både land og i vann, samt idylliske palme kledde strender, hvor man kan slikke sol og ta det helt med ro. Benytt muligheten til å fordype deg i den fantastisk interessante kulturen, og historien. Sri Lanka er et “mekka” av multikulturalitet med buddhistiske og hinduistiske templer i spissen, men også kristendommen og islam er representert i øyas kultur. For oss nordmenn er øya et fantastisk annerledes sted, med noe vi kan kalle for eksotisk og spennende kultur. Så annerledes er det faktisk at folk rister på hodet for å si ja, noe som absolutt kan være et forvirrende moment som det er lurt å ha i bakhodet før du sjekker inn på hotell i Sri Lanka.

“Perlen i det Indiske hav” er perfekt for deg som liker natur og dyreliv. På Sri Lanka kan du få muligheten til å oppleve naturen gjennom actionfylte aktiviteter, som for eksempel rafting og terrengsykling i regnskogen. Du kan også alltids gå for noe av den litt roligere varianten, som en kajakktur på en av de mange elvene på øya. Og hvis du er heldig får du kanskje muligheten til å se noen eldgamle tempelruiner i jungellandskapet, eller kanskje skimte et vilt dyr på forhåpentligvis trygg avstand! På tross av sin størrelse har Sri Lanka en vanvittig mengde, og ikke minst variert dyreliv. Med 125 forskjellige arter av pattedyr er øya stappet full av eksotiske vesener. Du har også en rekke forskjellige fargerike fugler, slanger, og firfisler. Sri Lanka sies også å være det eneste stedet i verden hvor du på en og samme dag kan få sett verdens største landbaserte dyr nemlig elefanten, og det største vannbaserte dyret; blåhvalen. Hvis det er eksotisk dyreliv du er på jakt etter kan også en reise til Afrika være et godt alternativ.

Det er en overflod av spennende ting å finne på mens du bor på hotell i Sri Lanka. Du kan for eksempel ta deg en tur innom en av de mange templene eller nasjonalparkene. Udawalawe nasjonalpark er et fantastisk bra sted å dra om du er interessert i å se elefanter og andre flotte dyr. Sigiriya er mest sannsynlig øyas mest kjente landemerke, og er en av Sri Lankas totalt åtte UNESCO verdensarvsteder. Sigiriya, også kjent som Løve Steinen, er en stein festning som finnes i Matale distriktet. Hvis du tar turen opp til toppen vil du bli belønnet med en fantastisk utsikt over det flotte frodige landskapet rundt. I forsøk på å fordype deg i den lokale kulturen kan du begi deg ut på en buddhistisk pilegrimsreise til toppen av Adam´s Toppen som har en stigning på hele 2243-meter.

Templer og jungler, kan det bli mer spennende?

Bli med TravelBird på en reise i jungellandskap, og utforsk eldgamle templer som stammer fra både Buddhismen og Hinduismen.

Hvis du jakter på fantastiske kulturelle inntrykk er Dambulla templet et sted du bør besøke, med hele 153 forskjellige buddha statuer i hele tempelkomplekset er det definitivt et kulturelt høydepunkt. Når du besøker slike hellige steder er det viktig at du respekterer de lokal skikkene og generelt oppfører deg med måte. Dette hule tempelet, som også er på UNESCO sin verdensarvliste egner seg veldig godt som en dagstur, og er lett å kjenne igjen med en svær karakteristisk gull-buddha på taket. Sri Lanka har som sagt åtte forskjellige UNESCO verdensarvsteder, dette sier noe om hvor tett de fantastiske severdighetene er på den lille øya. Den hellige byen Kandy er også et eksempel på en av øyas UNESCO perler. Denne byen sitter 465 meter over havnivå, plassert godt mellom fantastiske fjellkjeder som inkluderer både Hanthana fjellkjeden, og Knuckles fjellkjeden. Det at den sitter såpass høyt oppe gir den et betraktelig kaldere klima enn det du finner ellers på øya, noe som også gjør byen til en unik attraksjon for reisende, spesielt hvis man skulle ha behov for en pause fra varmen. Mens du besøker denne sjarmerende fjellbyen bør du definitivt ta en tur innom Sri Dalada Maligawa, også kjent som “Temple of the Sacred Tooth Relic”. Tempelet huser en Tann Relikvie av Buddha.Ssom en hyllest til en av buddhas helligste gjenstander er dette tempelet rikt på interessant historie. Ellers byr Kandy blant annet på flere flotte templer, museer, og kongelige botaniske hager. Slike spennende attraksjoner kan du også finne om du drar på ferie i Thailand med TravelBird!

Et flott og variert dyreriket med gripende natur.

Sri Lanka er hjemmet til en hel del fauna og flora som er garantert å gi deg en uforglemmelig opplevelse.

Fylt med nasjonalparker, frodig natur, og aktiviteter for alle interesser er Sri Lanka en destinasjon som kan tilfredsstille så godt som alle. En enestående mulighet for å få sett mye av landskapet på en praktisk og spennende måte er via tog. De naturskjønne togturene er mange, og byr på fantastiske muligheter til å se de bølgende åsene med teplantasjer og flotte grønne skoger. Vi anbefaler å ta toget fra hovedstaden Colombo til den historiske byen Kandy, for så å bytte til hovedlinjen og deretter dra videre mot Nanu Oya, Ella, og Badulla. Når du nærmer deg Ella stasjonen vil du få mulighet til å se den kjente Sinhala bruen, som oversettes til “ni himler” på grunn av sky bilde de ni buene danner hvis du ser broen fra undersiden.

Kjent som et av de beste stedene i verden å få et glimt av den flyktige blåhvalen, er Sri Lanka en av de beste destinasjonene i verden for den som ønsker å betrakte eksotisk dyreliv. Yala Nasjonalpark er et svært bra sted å starte safarien din mens du bor på hotell i Sri Lanka. Denne parken skal være en av de beste for å få øye på leoparden som har en tendens til å være veldig sky. Parken har noe rundt 30 leoparder, og i noen områder av parken skal tettheten av leoparder være så høy som et kattedyr per kvadratkilometer! I parken vil du også mest sannsynlig kunne få øye på forskjellige typer hjort, samt bøffel, Langur ape, Toque ape, gullsjakal, og mye mer. Sri Lanka har også Wasgamuwa nasjonalpark, og den tidligere nevnte Udawalawe parken, begge er flotte hvis du ønsker å se den asiatiske elefanten. Elefanter kan du også finne andre steder i Asia som for eksempel om du skulle ønske å reise en tur til India?

Ris, kanel, og te - Sri Lanka byr på et eventyr av kulinariske opplevelser.

Selv om Sri Lanka ble forbigått av Kenya for et par år siden, er Sri Lanka fortsatt en nasjon med mye stolthet over maten landet produserer.

Kanel har lenge vært et kjent Sri Lankisk produkt, og har selvfølgelig sin innflytelse på maten på øya. Under oppholdet ditt på hotell i Sri Lanka vil du kunne se et variert utvalg mat, men hvor veldig mye av maten er basert på ris. En veldig vanlig rett er ris og karri, som serveres med mye forskjellig, men ofte med fisk eller kjøtt, som for eksempel Kukul mas curry, også kjent som kylling med karri. Du har også Fish Ambul Thiyal eller sur fisk karri. Sur fisk karri anses som en av øyas mest populære retter, og dermed også veldig viktig å prøve under oppholdet ditt. Laget med kokosnøtt, chilipulver, en lokal tropisk frukt ved navn Goraka, fersk, fast. og hvit fisk, er resultatet en deilig matopplevelse som er veldig typisk Sri Lanka. Det er kanskje ikke så overraskende at øya som er kjent som “Indias tåre” har fått svært mye innflytelse fra det krydrete indiske kjøkken, dette lover naturligvis veldig godt om du er ute etter en kvalitetsrik matopplevelse under ferien din.

Siden landet er såpass multikulturelt og multireligiøst vil du alltid ha muligheten til å smake på fantastisk mat fra andre etnisiteter. Det for eksempel ikke vanskelig å finne Kinesisk eller Halal mat på øya. Hvis du er litt mer av den kresne typen når det kommer til mat, kan kanskje en ferie i Italia være en ide?

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret