3 tilbud

Hotell Sverige

Er du klar for en reise til vårt kjære naboland? Du trenger ikke lete lenger. TravelBird hjelper deg med alt du trenger for å ha et opphold på hotell Sverige.
Se mer:
Valgte filtere:
3 tilbud
Filtre Tilbakestill

Søta bror ønsker deg og dine velkommen.

Bare et steinkast unna Norge kan du kose deg i fancy barer, utsøkte restauranter, kulturtilbud i verdensklasse og best av alt: rimelige priser så du kan kose deg uten å måtte tenke på at lommeboka svir. Det er kanskje en grunn til at flere utenlandske turister besøkte Sverige enn noen av de andre nordiske landene i 2016. En trend som ikke er på vei til å snu. Samme år økte nemlig antall overnattinger på alle mulige hotell Sverige til 13,9 millioner, ifølge Den europeiske unions offisielle statistikkbyrå Eurostat. Dette er en økning på 3,1 prosent fra fjoråret. Statistikken går imidlertid dypere enn dette. I 2017 var det hele 2572 hoteller i Sverige. Dette er en økning på nesten 100 fra 2016, hvor det totale antallet var 2482. Disse hotellene ga det enorme antallet 275 508 hotellsenger, også en økning fra året før, da antallet var 268 321. Men hvor mange overnattinger var det sammenlagt på disse sengene? Hele 3,128 millioner i 2017, opp fra 3 millioner blank i 2016. Som du sikkert kan tenke deg har dette ført til en økning i rombelegget, som er andelen av året et rom i gjennomsnitt er booket. I 2017 var dette tallet 37,9 prosent mens det i året før var 37,3 prosent. Økningen i antall hotellsenger har derfor ikke økt mer enn antallet overnattinger. Hva med nordmenn, da? Vel, ifølge ferske tall fra Statistisk Sentralbyrå elsker nordmenn å reise til Sverige. Hele 497 000 nordmenn reiste til Sverige i siste kvartal i 2017. Dette er 100 000 flere enn til syden-favoritten Spania, med Danmark hakk i hæl på en solid tredjeplass.

Reiselivsnæringen til Sverige gjør det også godt i internasjonal sammenheng. Mens internasjonal reise til og innen Europa har økt med utrolige 50 prosent siden årtusenskiftet, har samme tall for Sverige økt med litt over 60 prosent. Det er med andre ord ikke rart at turisme står for 172 000, altså 3,5 prosent, av jobbene i landet. Det er forventet at antallet skal øke til litt over 200 000 innen 2027 - bidra til dette med din ferie i Sverige. Med det sagt gjenstår det bare å ønske deg en fortreffelig reise til Sverige. Nedenfor følger noen av TravelBirds beste reisetips Sverige. Kos deg.

Det er ikke lett å fastslå når Sverige ble bosatt, men arkeologiske funn viser at det bodde mennesker der for hele 10 000 år siden

Disse første svenskene livnærte seg med fisking, jakt og sanking av skogens goder.

Så fulgte en annen definerende periode for landet, nemlig vikingtiden. Den varte fra år 800 til 1050. Vikingskipene satte seil fra kysten mot øst, langs Østersjøen og elvene som gikk inn i det som i dag er Russland. Du kan lære mer om vikinger på en Island reise. De hadde også større ekspedisjoner hvor de dro til Svartehavet og Det kaspiske hav. Sverige var satt sammen av forskjellige provinser og regioner som i år 1000 ble ett kongerike. Det tok likevel over 200 år før kongen skulle få en reell påvirkningskraft og innflytelse, da den daværende kongen Magnus Ladulås opprettet adelen og begynte arbeidet mot et føydalsamfunn.

Handel, spesielt blant hanseatene, skaffet landet ressurser og vekst, men veien dit var ikke smertefritt. Som kjent kom pesten til Sverige i 1350, som ledet landet inn i en lang periode med både negativ vekst i både økonomien og folketallet. De tre nordiske regionene, Norge, Sverige og Danmark ble samlet under den danske dronning Margareta i 1389. Drøye ti år senere, i 1397, ble Kalmarunionen opprettet. Den turbulente unionen ble oppløst i 1523.

Sveriges historie er spennende og rik. Den nordiske beliggenhet har ført til at landet har hatt gjentatte sammenstøt med Finland, Danmark, Russland, Norge og Tyskland. Det er imidlertid viktig å huske at det ikke bare har vært krig og elendighet i regionen. Handelsavtaler og å samle seg mot felles fiender er like så vel en del av den felles historien. Du kan lære mye spennende om Sveriges historie og kultur under ditt opphold på hotell Sverige. Den korte turen er lett verdt det for å oppleve noe av det bedre Norden har å by på av ferietilbud.

Det er ikke mangel på spennende ting å se og gjøre i vårt kjære naboland

Ta for eksempel turen til et av de mest kjente museene i landet under ditt opphold på hotell Sverige, nemlig Vasamuseet.

Her kan du finne det eneste bevarte skipet fra 1600-tallet. Imponerende 95 prosent av det originale skipet er i museet. Ombord på skipet kan man se hundrevis av skulpturer og dekorasjoner. Skipet satte seil fra Stockholmshavnen i 1628, fra jubel og hoi fra lokalbefolkningen. Det ble til og med avfyrt salutt fra kanonene langs skipet sider. Jubelen varte imidlertid ikke lenge, noen strakser senere, da skipet skulle ut fra havnen kom et kraftig vindkast. Skipet reiste seg igjen, men ble slått ned av enda et vindkast. Skipet sank, og av mannskapet på 150 druknet rundt 50.

Den 24. april 1964 ble skipet hentet fra dypet og restaurert. Det var en lang prosess som krevde mye planlegging, men det var vel verdt det. I dag kan du besøke museet bygget rundt skipet, som over én million andre bestemmer seg for å gjøre årlig.

Ble du inspirert av det gamle skipet? Da er det nok på tide med et besøk til Gamla Stan. Du klarer sikkert å gjette hva det betyr, nemlig gamleby. Denne gamlebyen ligger i hovedstaden Stockholm, i området byen opprinnelig ble grunnlagt i 1252. Denne over 750 år gamle bydelen er blant de best bevarte gamlebyene i Europa. Her kan du shoppe, dra på bar, kafe eller unne deg et bedre måltid på en restaurant. Kunne du tenke deg å bade på din ferie også? Da er kanskje en reise til Florida noe for deg. Det er også flere museer du kan besøke for å lære mer om Sveriges historie og kultur. Dersom du har lyst på å gå inn i en tidsmaskin under ditt opphold på et hotell Sverige er dette stedet å dra.

Svensk mat er smakfullt og godt: kjøttboller, knekkebrød og reinsdyr er bare noen av delikatessene du kan vente deg mens du bor på et hotell Sverige

Grunnet landets lange natur, er det stor forskjell på maten i sørlige og nordlige delene av landet.

Akkurat slik vi har det i kjære Norge. Mye av maten dreier seg rundt meieriprodukter som ost og melk. Kylling, biff, lam og sjømat er vanlige proteiner mens poteter, ris og brød som knekkebrød og flatbrød er vanlige følgesvenner til proteinene.

De lange nordiske vintrene kan forklare hvorfor tradisjonell svensk kost ikke inneholder all verdens med ferske grønnsaker. Kålrot og potet holder seg imidlertid godt, og kan smakes i flere retter. Landets geografiske beliggenhet kan også forklare den beskjedne mengden krydder. Det var dyrt og krevende å frakte krydder fra asiatiske eller afrikanske land helt til Sverige, så man lærte å lage mat uten.

Pyttipanna er en veldig populær svensk rett. Navnet betyr små biter i panne. Retten er tradisjonelt laget med løk, poteter, pølse, skinke og/eller kjøttboller. Dersom du kjenner magen rumle når du leser om kjøttretter er nok en reise til Praha noe for deg. Mens du er på et hotell i Sverige vil du nok legge merke til at retten ofte blir servert med et stekt egg, brunsaus og rødbeter.

Uansett hva du velger å spise mens du bor på et Sverige hotell, kan du være sikker på at du blir fornøyd. Matrettene og -vanene er ikke så forskjellige fra de vi har i Norge, bortsett fra at de spiser mer ute enn oss, så dersom det er noe du kunne tenke deg er det bare å komme seg til flyplassen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret