tilbud

Hotell Tallinn

Baltikums ferieperle venter på deg. TravelBird hjelper deg finne et opphold Tallinn på null komma niks, så du kan nyte din reise til denne vakre hovedstaden.
Se mer:

Tallinn er et populært reisemål blant landene i Baltikum, som består av Estland, Latvia og Litauen.

Estland er det minste og nordligste av disse. Tallinn er hovedstaden, med litt over 400 000 innbyggere. Det er også Estlands største by. Å ta inn på et hotell Tallinn er en fornøyelse. Hele 7800 hotellrom er tilgjengelige i denne nydelige hovedstaden. En måte å se hvor bra det går med hotellindustrien i et land er å se på rombelegget. Dette tallet forteller oss hvor stor andel av tiden hotellrommene i Tallinn i gjennomsnitt er booket. For hotellrommene i Tallinn er rombelegget på 56 prosent. Et annet tall på hotellindustrien eller et enkelthotell er ADR. Det står for Average Daily Rate. Man kommer frem til dette ved å ta omsetningen fra hotellrommene delt på antall hotellrom. I Tallinn ligger average daily rate på 53 euro i 2017. Til sammenligning har Geneva den høyeste average daily raten i Europa på 298,9 euro. Dette betyr at hotellrom i Tallinn er rimelige sammenlignet med andre europeiske storbyer. Hvor mange overnatter egentlig i Estlands hovedstad i løpet av ett år? For 2016 er svaret 3,32 millioner, både utenlandske og estlendere. En økning på 7 prosent mer enn året før eller 212 771. Av disse var litt over 2 millioner, en økning på 6,6 prosent fra fjoråret, utenlandske mens 1,27 millioner, en økning på 7,2 prosent fra fjoråret, kom innenlandsfra. Utenlandske turister hadde sammenlagt over 4 millioner overnattinger totalt, en økning på 6,5 prosent fra 2015. Ser vi på reisende innenlandsfra er økningen på hele 10 prosent fra 2015, på hele 2,21 millioner overnattinger. Dette er ny rekord, noe Tallinn har hatt fire år på rad.

Finner, tyskere og latviske turister nådde rekordnivå i 2016. I absolutte tall hadde finnene flest overnattinger samt den største økningen blant alle markedene. Hotell Tallinn er med andre ord populært for turister fra både nært og fjernt. Er du klar for en fantastisk reise og et vidunderlig opphold? Men først, la TravelBird gi deg litt mer informasjon og reisetips til ferien din.

På 1300-tallet bestemte den danske kongen å selge Tallinn til Den tyske orden

Etter noen år med forhandlinger, ble Tallinn overgitt i 1346.

Drøye 200 år senere, på 1560-tallet til tidlig 1580 var Tallinn en slagmark under Livlandskrigen, som endte med svensk kontroll over Tallinn. Det var under denne perioden byen ble sentrum av en ny ledelse, nemlig den estiske regjeringen. Sammenlignet med middelalderen var Tallinns betydning i verdenssamfunnet fallende. Dette skyldes mye grunnet fallet i hanseatisk handel. Det 18.århundre startet med et pang med Karl Gustav-krigene. Det var hovedsakelig Russland og Sverige som kriget over kontroll i Østersjøen. 10 år inn i det nye århundre kapitulerte byen uten kamp til russiske styrker.

På det tidspunktet manglet byen stort sett alt. Svartedauden hadde tatt livet av de fleste innbyggerne, som på dette tidspunktet ikke var mer enn rundt 2000. Det var ikke før 1780 at byen nådde like mange innbyggere som starten av århundret, nemlig 10 000. Det var ikke før starten det 19 og 20-århundre den estiske nasjonaliteten ble en verdsatt av innbyggerne. Bedre utdanningsmuligheter og økonomi bidro sterkt til dette. Den første estiske ordføreren ble valgt i 1904, og het Voldemar Lender. Sovjetene tok over styringen, men da bolshevik-bevegelsen ble svekket, så tyskerne sit snitt og tok over landet i 1918. Bolshevik-bevegelsen og Sovjet Unionen har satt sine spor i Russland. Opplev det selv under din reise til Russland på din ferie 2018

Da tyskerne kapitulerte under første verdenskrig ble den lokale estiske regjeringen innsatt igjen. Tallinn vokste med industrialiseringen i andre halvdel av 1800-tallet. Regner man med at byens innbyggertall var 44 000 i 1881, var det rundt 160 000 innbyggere på slutten av første verdenskrig. Sovjetene tok over landet i 1944, og Estland fikk ikke selvvalgt regjering før valget i 1993. Noen år tidligere, i 1980, ble den olympiske regattaen avholdt i byen, som førte til en modernisering med flere nye bygninger og opprustninger.

Det er mye spennende historie du kan lære om under ditt opphold på hotell i Tallinn. Sleng på lesebrillene og utvid historiekunnskapene.

Tallinn er en interessant og spennende by

Stilige restauranter og barer preger bybildet.

Denne hippe byen er tidligere omtalt som Europas svar på Silicon Valley, da Tallinn pleide å være byen med flest startups på kontinentet. Visste du forresten at kommunikasjonsprogrammet Skype kommer fra Estland?

Estlands hovedstad er en fascinerende og inspirerende by, skal vi tro TravelBird. I 2016 utga de en undersøkelse ved navn 2016 most inspiring cities ranking. Her ble verdens byer rangert etter 8 faktorer, per 100 000 innbyggere. Disse var følgende:

  • Filmindudstri
  • Musikkproduksjon
  • Startups
  • Romanse
  • Museer
  • Kunstgallerier
  • Kunstsskoler
  • Utøvende kunstselskaper

Overraskende nok kom Tallinn på 27.plass over alle byer i hele verden, basert på antall Startups per 100 000 innbygger. Byen scorer høyt på flere ting, blant annet startups hvor byen er blant de bedre i Europa. Ikke lengre tilbake enn 2012 hadde byen flest startups per innbygger av alle byene i Europa.

Byene blir vurdert etter halvårene sommer og vinter. Begge poengsummene er nokså like for Tallinn, men sommersummen er rett over den for vinter. Landets filmindustri er også imponerende. Her scorer byen litt over 36, som lander den på syvende plass blant alle byene.

Byen regnes også et av de mest levbare i verden. I tillegg å være et av de byene med best utbyggd nett, i både Wifi og offentlig transport betydningen av ordet. Det er nemlig gratis offentlig WiFi i hele byen samt gratis offentlig transport for innbyggerne. Hvor beleilig er ikke det når du skal ha et opphold på hotell Tallinn?

Det er imponerende at Tallinn klarer å komme seg såpass høyt på rangeringene, når det er hovedstad til et av de mindre landene i Europa, og det aller minste i Baltikum. Forresten, dersom du liker Tallinn, er kanskje et opphold på hotell Rig https://travelbird.no/hotell-riga/a noe for deg. Det er hovedstaden i Latvia, et annet land i Baltikum Denne herlige byen vil imponere deg på alle felt, det være seg mat, drikke, underholdning eller kultur!

Tallinns gamleby er et av de mest bevarte i Europa

Den ble innskrevet i UNESCOs liste over verdensarvsteder i 1997.

Grunnet gamlebyens byutforming, som så og si er identisk det den var på 1200-tallet, ble gamlebyen innskrevet i UNESCOs liste over verdensarvsteder i 1997. I denne delen av hovedstaden finner du pittoreske brosteinsgater, middelalderkirker som rager høyt til vers samt en rekke grandiose hus og bygninger. Det varierte utvalget restauranter holder deg mett og fornøyd til en billig, eller dyr, penge - Det er opp til deg under ditt opphold på hotell Tallinn. En reise til de andre baltiske stater kan også være noe å vurdere, dersom du liker Tallinn hotell.

Sjøflyhavnen er et populært reisemål blant turister i Tallinn. Bygningen ble påbegynt mens russerne kontrollerte Estland i 1916. Hangarene ble brukt av estiske styrker under mellomkrigstiden, og av sovjetiske etter andre verdenskrig. Det var ikke før i 2010 man begynte omlegging til museum. Museet hadde sin offisielle åpning 11. mai 2012.

Dersom ditt hotell i Tallinn ikke gir deg utsikten du trenger, er Toompea-åsen er et perfekt sted for deg. Her kan du ta turen innom Toompea-slottet, som er 7-800 år gammelt. Det velkjente nasjonalflagget blafrer stolt på toppen av Tall Hermann-tårnet, som et symbol på Estlands uavhengighet.

Det er mye å se og oppleve under ditt besøk på hotell Tallinn. Museer og spennende historiske monumenter står ved dine føtter - uansett hvor du velger å gå. Prisnivået er lavt, så her kan du forvente å få mye for pengene. Hva er det du venter på? Pakk reisekofferten, få på smilet og gjør deg klar for en reise du sent vil glemme.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret