tilbud

Hotell Thailand

Velsmakende mat med spennende krydre, eksotiske elefanter og vakre naturomgivelser. Et opphold på hotell Thailand med TravelBird vil du sent glemme.
Se mer:

Velkommen til Asias ferieparadis.

Det er ikke tilfeldig at Thailand er et av de mest besøkte landene i verden. I tillegg var hovedstaden Bangkok den mest besøkte hovedstaden og by i 2016. Rimelige priser, yrende nattliv med alle mulige klubber, fancy barer og utsøkte restauranter som tilfredsstiller selv den mest kresne restaurantgåer. Reise og turistindustrien, hvor hotell Thailand inngår, genererte hele 2,3 millioner jobber direkte i 2016. Dette tilsvarer 6,1 prosent av den thailandske arbeidsstyrken. Det forventes at dette tallet øker med ytterligere 6 prosent i 2017. Den største turistgruppen er ikke sol-lystne europeere, men kinesere. De står for hele 27 prosent av alle utenlandske turister som reiser til Thailand, og tallet øker: I 2017 økte antall kinesiske turister på ferie til Thailand med hele 7,24 prosent. Kinesere og de andre turistene fra både det store utland og innland, bidro til at turistindustrien i 2017 stod for mellom ni og ti prosent av Thailands bruttonasjonalprodukt. For bare ti år siden var bridraget til den totale økonomien nede på 6,5 prosent. Visste du forresten at omtrent 70 prosent av arbeidsstyrken i landet var knyttet til jordbruk på 1980-tallet? Det er utrolig å tenke på at landet har gått fra å være verdens største riseksporttør til å ha verdens mest besøkte by i 2016. Men hvor mye bidrar den gjennomsnittlige turisten til Thailands økonomi? Vel, tall fra 2015 viser at den gjennomsnittlige turist bruker i overkant av 1100 kroner daglig mens de er på ferie i Thailand. Det er verdt å merke seg at dette kun gjelder utenlandske turister. Dersom man tar med reisende fra Thailand får man et mye lavere tall.

Thailand er veldig populært i regionen som en weekendtur-destinasjon. Det kan vi se av tallene også. Det gjennomsnittlige oppholdet i landet for turister er bare på 2,8 netter. Man forventer at dette tallet skal øke med 6,2 prosent innen 2020. På samme tid forventer man at antall hotellrom skal øke med 5,4 prosent. Det er per i dag 15571 hoteller og lignende overnattingsvirksomheter sammenlagt i hele landet. Hoteller i Thailand kan forvente et rombelegg på 63 prosent frem til 2020. Dersom man ser på Airbnb-utleier stiger gjestenes gjennomsnittlige bo-tid til 7 netter. Rombelegget er dog mye lavere enn for hotell Thailand.

Hvor kommer thai-folket egentlig fra?

De kommer fra Sør-Kina.

Det som i dag er thai-folket migrerte fra sørlige deler av Kina i en periode over flere hundre år. Den eldste skriftlige kilden som nevner folkeslaget er fra 1100-tallet, og ble funnet ved Khmer-templet i Angkor Wat i Kambodsja. Her blir de omtalt som siam, som kommer fra ordet svart i Sanskrit. Thailands tidlige historie var turbolent, med flere stater som kriget mot hverandre. Visste du forresten at Thailand er det eneste landet i Sørøst-Asia som ikke ble kolonisert? Det er fordi franskmennene og britene ville ha et nøytralt skille mellom koloniene deres. Det er flere land som har vært offer for kolonimaktene. Dersom du synes det er spennende å besøke tidligere koloniland, kan TravelBird anbefale en reise til Indonesia for deg.

1932 er en merkedag i Thailands historie. Det var nemlig i dette året det absolutte monarkiet, eller enevelde, som hadde styrt landet i 800 år endte. Det var en overraskende fredlig overgang.

Gjennom tidene har India påvirket Thailand mye. Det gjelder også andre land i Sørøst-Asia. Det betyr ikke at Thiland var uten påvirkning på verden. På et tidspunkt bodde det nemlig over 1 million mennesker i byen Ayutthaya, som var verdens mest befolkede by. Byen ble grunnlagt i 1351, og var verdens største etter folketall på 1700-tallet. Byen ble bygget med elv rundt, for å beskytte den mot angrep fra blant annet burmesiske styrker.

Burmesiske styrker klarte til slutt i 1767 å trenge inn i byen, der de plyndret, drepte og ødela alt og alle de kom over. Ruinene er en stor attraksjon du kan besøke under ditt opphold på hotell Thailand. Området er innskrevet UNESCOs verdensarvliste. Forholdet mellom landene erDa byen var på sitt livligste bodde japanere, franskmenn, briter og nederlendere i egne bydeler separert fra resten av de siamesiske innbyggerne.

Thailand er et fantastisk land som byr på mange muligheter

Det er alltid noe spennende å finne på.

I Phra Nakhon-distriktet i hovedstaden Bangkok er det rekke interessante monumenter og bygninger å besøke. Ett av disse er tempelet Wat Pho, som står på listen over de seks førsteklasses templer i Thailand. Det var kong Rema som bygde templet en gang på 1500-tallet. Det er bygget på plassen et tidligere tempel har stått. Under kong Rama den tredje ble omfattende oppussing og utbygging. Visste du forresten at det er i dette tempelet den klassiske thaimassasjen kommer fra? Selv den dag i dag har tempelet en tradisjonell thai-medisinskole. Det er også det tempelet i Thailand med flest bilder av buddha.

Det tempelet er mest kjent for er imidlertid den massive liggende buddhaen på hele 46 meter. Føttene er fem meter, og er fulle av symboler. Disse symbolene er egenskaper som gjorde Buddha til perfekt. Det er sammenlagt 108 av disse. Det er imidlertid ikke alt: De fire chappelene på plassen har hele 394 gullstatuer av buddha.

Har du sett bilder av Thailand med elefanter på? Dersom det har inspirert deg til å ta inn på et hotell Thailand må du besøke elefantparken Phang Nga. Her kan du ri og kose med elefanter i alle størrelser, fra små elefantbarn til eldre, vise fullvoksne elefanter på flere tonn. Parken åpnet i 2015 og har som mål å gi elefanter et trygt og stress-fri sted å være.

Det er mye spennende du kan se og oppleve i magiske Thailand. Alt fra digre templer og statuer av gull til enorme nasjonalparker med alle mulige dyrearter. Det er heldigvis også mulighet for å slappe av på stranden med en forfriskende paraplydrink. Hvis dette høres fristende ut er nok en reise til Phuket det du trenger. Landets livlige storbyer har også mye å by på, så det skal godt gjøres å kjede seg i dette vidunderlige landet. Er du klar for en ferie uten like?

Hva spiser de egentlig i Thailand?

Thai-mat er populært verden over.

Det er vanskelig å overvurdere hvor populært thai-mat er rundt omkring i verden. Alle byer, store som små, har thai-restauranter. Det er egentlig bare en enkel grunn til dette: Maten er aldeles nydelig. Falt maten i Thailand i smak? Da vil du storkose deg på en reise til Singapore.

Det har vært tradisjon for thaiene å spise maten med hendene mens man sitter på matter eller tepper på gulvet. I dag er det uvanlig, da thaiene stort sett spiser med kniv og gaffel. Det har man gjort siden kong Chulalongkorn kom tilbake fra Europa i 1897. Når man spiser thaimat er det vanlig å utføre det som kalles khluk. Det betyr at man blander smakene og teksturene til forskjellige retter med ris på sin egen tallerken.

De fleste rettene serveres med store mengder ris, eller khao, som det heter på thai. Det er vanlig å servere flere retter som man deler med de man spiser med. Tradisjonelt sett er det noen elementer man må ha under et måltid. Dette kan være alt fra en saus å dyppe maten i, kokte grønnsaker, klar suppe samt en kurry eller gryterett. Det er heller ikke uvanlig med friterte godsaker.

Under ditt opphold på hotell Thailand kan du forvente deilig, utsøkt og variert mat. Det bor over 40 etniske grupper i Thailand, med hvert sitt eget språk og kultur. Dette har ført til et variert matkjøkken med alle mulige retter.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret