1 tilbud

Hotell Venezia

Gå ikke glipp av et historisk eventyr med fantastiske omgivelser, og book hotell i Venezia med TravelBird.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Bella Italia

Vi nordmenn elsker Italia, og alt italienerne har å by på av mat, varme og nydelig atmosfære.

Innerst inn i Adriaterhavet finner vi den italienske perlen Venezia, med sine vakre kanaler, arkitektur og historie. Venezia består av mange små øyer som er bundet sammen av broer, noe som også er et av denne byens største kjennetegn. Byen skiller seg litt ut fra de andre typiske italienske byene, spesielt siden det ikke finnes noe som helst biltrafikk i byens sentrum. Derfor blir alt av person- og varetransport gjennomført med båt langs byens smale kanaler, som ofte ikke er mer enn 2-3 meter brede. Du har kanskje sett bilder eller filmer av at man kan ta gondoler gjennom disse smale kanalene? Booker du Hotell i Venezia er det absolutt å anbefale en sightseeingtur i en av gondolene. En gondol er en venetiansk båttype drevet av en åre, og er noe av det man assosierer mest med Venezia. Dette er i tillegg en av de mest populære attraksjonene, og det er virkelig en opplevelse du ikke vil være foruten etter en ferie i denne byen. Nå har du muligheten til å lage nye minner, mens du seiler rundt, omringet av spektakulære omgivelser. Og kanskje du er så heldig at du får en syngende gondolfører med på ferden?

Denne italienske byen har over 150 kanaler, og den mest kjente er Canal Grande. Dette er kanalen som slynger seg gjennom de største delene av byen. Det er også mange flotte kirker, og mer enn 200 palasser rundt om i byen som virkelig er verdt en tur innom. Venezia er kanskje en av de mest romantiske byene i verden, og definitivt et sted du bør ta med din andre halvdel for å pleie kjærligheten. Denne lille byen besøkes årlig av rundt 13-15 millioner turister, og det er tydelig at turisme er byens aller største inntektskilde. Derfor er industrien svært sentrert rundt turismen, men også fremstilling av smykker, kunstgjenstander og tekstilvarer. I Venezia kan sommerdagene bli varme og folksomme, og det er derfor anbefalt at man tar turen dit om høsten eller våren. Det er rundt denne tiden av året at temperaturene er gode, og det er heller ikke så folksomt hvor enn du går. Venezia er også den perfekte destinasjonen hvis du skal ta en rundreise rundt i Europa.

Venezia fikk bystatus 25 mars i 421, og er derfor en gammel by. Det er ikke mange byer i verden hvor du virkelig får følelsen av å reise flere hundre år tilbake i tid på samme måte som her. Du finner hverken høye blokker, neonskilt eller biler, og det kan gi deg en indre ro når du skal på en etterlengtet ferie. Det er derfor en helt fantastisk by hvis man er interessert i historie, og eldre arkitektur. Her finner du nok av interessante og historiske severdigheter som bare venter på å bli oppdaget. Det er også en veldig populær by for reisende generelt, og det er derfor et bredt utvalg av overnattingssteder for alle typer; både hvis du vil bruke litt ekstra med penger, eller hvis du prøver å spare litt. Så hvis du booker hotell i Venezia er det et alternativ for alle og enhver.

Kultur og vakre omgivelser går inn i hverandre

Europas skattekammer; inspirert av alt fra gotiske romantikere, til nådagens krimforfattere.

Markusplassen er en av de mest populære attraksjonene i Venezia, og her kan du høre gatemusikantene fremfører sine serenader, etter serenader. Napoleon bestemte seg i sin tid for å kalle denne plassen for “Europas meste elegante salong”, og det er så absolutt ikke for ingenting. Dette er det perfekte stedet til å sitte ned ved en restaurant, og nyte det yrende livet og attraksjonene rundt, med noe godt i glasset. Venezia er absolutt en fantastisk destinasjon hvis du ønsker en solreise, med spennende omgivelser. Videre finner du også Markuskirken og Dogepalasset, som ligger side om side i den østlige enden av plassen. Dette er to av Venezias mest unike og spektakulære bygninger, og de lyser opp byen med sin prakt og sentrale plassering. Booker du hotell i Venezia bør du virkelig ta turen innom er Galleria dell’ Accademia som er en kunstskole, og dette galleriet har verdens største, og spesialiserte kunstsamlinger. Dette er i tillegg et av Venezias aller største attraksjoner, der det står med sin glans på den sørlige bredden av Canal Grande. Utstillingen her er av mesterverker fra venetiansk malerkunst, laget av kunstnere som Gentile Bellini, Giovanni Bellini og Vittore Carpaccio. Videre har du også Peggy Guggenheim Collection som er et moderne kunstmuseum for de som er mer interessert i kunst fra vår moderne tid. Dette er virkelig noe du ikke vil gå glipp av når du er i denne perlen av en by. Du må også ta en tur innom palazzo Ducale, som er en annen favoritt blant attraksjonene i Venezia. Dette var tilholdsstedet for de som regjerte i Venezia i flere hundre år, og bygningen har en helt unik arkitektur. Er du glad i vakker arkitektur bør du også absolutt ta en tur innom Santa Maria Gloriosa dei Frari; som er en praktfull kirke.

Det arrangeres også et årlig karneval, som absolutt er noe du bør få med deg hvis du har muligheten. Dagen før skjærtorsdag blir dette karnevalet arrangert over hele byen. Her får du se alt fra stilige masker til kostymer, som også selges i byen året rundt ellers. Det er en eneste stor fest i gatene, med god stemning og musikk. De fleste som har tatt seg en tur til Venezia har kommet hjem med en eller flere av disse velkjente karnevalmaskene, og man kan med sikkerhet si at det er flere i Norge som har disse hengende i stuen. Videre bør du også dra innom Rialto, som er en bydel i Venezia. Rialtoområdet er spesielt kjent for sitt torg og “Rialtobroen”. Her kan du i tillegg få med deg Rialtomarkedet som har vært på eksakt samme plass i flere århundre. Her har de all slags mulig mat, og du kan finne alt fra levende høner, skinker fra taket, ost, fisk, og masse spennende typer frukt og grønnsaker. Denne byen har så mye flott å se på, så nyt solstrålene og trask rundt langs kanalene; Venezia vil gi deg en opplevelse du sent kommer til å glemme. Når du først er i Italia er det ikke langt hvis du vil reise til Roma, eller på annen europeisk storbyferie.

Prosecco og “cicchetti”

Italiensk mat og drikke; alle tiders favoritt

Cicchetti kan sammenlignes med spanjolenes tapas, som ofte inntas med et et par glass vin eller aperitif ved siden av. Venezia ligger i Italia, og de har selvfølgelig nok av både pizza og pastaretter; for de som ikke kan få nok av disse italienske favorittene. I tillegg til dette kan du finne sjømat av alle slags mulige sorter på de aller fleste menyene. En av de beste restaurantene for dette er Le bistrot de Venice som ligger ved Markusplassen. Denne restauranten baserer seg på lokal sjømat, og oppskriftene er fra det 14. - 17. århundre. Er du interessert i tradisjonell venetiansk sjømat til en litt dyrere penge bør du absolutt ta en middag på Da Fiore. Dette er en av de mest populære restaurantene i Venezia, og har derfor et ekstremt godt rykte. Er du litt yngre er Al Timon et sted du bør ta turen innom. Her kan du sitte langs vannkanten, eller ombord på en båt som ligger langs kanalen. Det er hit mange unge, lokale drar for å nyte et glass prosecco i varmen. I tillegg kan du få både mat og drikke til en god pris. Tilslutt, hvis du booker hotell i Venezia, er også Osteria Ca D’Oro alla Vedova virkelig en restaurant man kan anbefale. Dette er en familiedrevet restaurant hvor du finner kunder som både er lokale og turister. I denne restauranten kan du nyte alt fra tradisjonell pasta og pizza, til fisk og skalldyr, og de har også en helt utsøkt prosecco som virkelig bør testes ut.

Gå ikke glipp av et eventyr av en reise, og book hotell i Venezia! Dette er virkelig destinasjonen man bør besøke på sin ferie i 2018.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret