4 tilbud

Hotell Vilnius

Book hotell Vilnius med TravelBird, og få deg en velfortjent ferie i hovedstaden som tidligere har blitt kåret til Europas kulturhovedstad.
Se mer:
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Booker du hotell Vilnius får du virkelig muligheten til å besøke en by som kan gi deg både utsøkt arkitektur og historiske severdigheter.

Vilnius med sin fantastiske atmosfære kan gi deg følelsen av å gå flere hundre år tilbake.

Vilnius er Litauens hovedstad, og dette landet ligger som en perle på en snor blant de baltiske statene nordøst i Europa. Det er en by med mange vakre byggverk i fantastisk arkitektur som strekker helt tilbake til barokken. Dette er virkelig en by du bør besøke hvis du er en kunstelsker. Litauen grenser til land som Latvia, Hviterussland og Polen. Det er derfor ikke langt hvis du ønsker å reise til Tallinn. Vilnius har ca. 546 000 innbyggere og har sin beliggenhet i den sørøstlige delen av landet. Det er heller ikke langt hvis du vil dra til Klaipédia, som er den aller viktigste litauiske havnebyen. Hovedstaden har vært Litauens historiske hovedstad helt siden middelalderen, men ble ikke selvstendig før i 1991. Byen ligger på begge sider av elven Neris, og er en administrasjon- og handelsby. Det er også en viktig industriby med alt fra maskin-, elektroteknisk, til tre-, beklednings- og næringsmiddelindustri, og du finner også flere universiteter og høyskoler. Vilnius er også det største administrative senteret i Litauen, og her ligger alle de viktigste politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle institusjonene. Det er også en by hvor det er et stort etnisk mangfold, og den litauisk nasjonaliteten utgjøre faktisk mindre en 60%. I Vilnius bor etnisiteter fra land som Polen, Russland, Hviterussland og Ukraina. Det er også et stort mangfold av forskjellige religiøse samfunn. Booker du hotell Vilnius vil du oppleve at klimaet som kan bli betraktet som et innlandsklima, og man kan sammenligne klimaet litt med det man finner i nordre del av Tyskland, Danmark og Sør-Sverige. Sommeren i Vilnius er ofte varme hvor dagstemperaturen kan bli opp til 30 grader, i tillegg er vintrene relativt milde. Det er derfor stort sett behagelige temperaturer hvis du velger å feriere i Litauens praktfulle hovedstad.

Vilnius er en Middelalderby uten like

Byen har også tilnavnet “De 100 kirkers by”

På samme måte som mange andre middelalderbyer har Vilnius utviklet seg i området rundt rådhuset. Pilies gatve er byens hovedstrøk, og strekker seg fra rådhusplassen til Katedralplassen ved Vilnius slottskompleks. Hvis du virkelig vil oppleve krokete gater og hyggelige gårdsplasser må du absolutt ta turen til gamlebyen. Gamlebyen ble plassert inn i UNESCO’s verdensarvliste i 1994, og er ekstremt kjent for den utsøkte og flotte arkitekturen som strekker seg over flere tidsepoker. Drar du lenger ned mot Gedimino prospektas finner du de viktigste rikspolitiske institusjonene; som regjeringskontorer, parlamentet, forfatningsdomstolen, og kulturinstitusjoner som nasjonalteateret. Du kan også se musikk- og teaterakademiet hvis du ønsker å oppleve ordentlig litauisk kultur, og her kan du videre finne nasjonalbiblioteket Martynas Mažvydas. Dette er et velkjent bibliotek med alle slags typer bøker. Vilnius er virkelig en by du bør reise til på ferie 2018. Selv om Vilnius ligger under navnet barokkbyen, kan du også finne bygninger i annen type arkitektur. Dette er alt fra gotisk, renessanse, og klassisistiske arkitektur. Du bør også få med deg byens slottskompleks med Storhetugens slott og Katedralplassen som også er noe som virkelig symboliserer Vilnius som hovedstad. Det er også mange parker som man kan traske i og nyte en deilig sommerdag i. Vingisparken er en av de mest populære, og er også den aller største. Denne parken er kjent for å ha være skueplass over de største demonstrasjonene da Litauen kjempet for selvstendighet på 1980-tallet. Hvis du ønsker å oppleve en park med mye liv og røre må du dra til Sereikiškės-parken, som ofte brukes til konserter, festivaler og utstillinger. Booker du hotell Vilnius vil du også oppleve “de 100 kirkers by”, et kallenavn som absolutt ikke er for ingenting. Bare innenfor den gamle bymuren finner du hele 22 kirker, og de er så overdådig utsmykket at det er et syn uten like. En av de virkelig aller flotteste kirkene er St. Anne-kirken, og er det aller viktigste religiøse bygget i Vilnius. Noe kirken er mest kjent for er hvor vakkert den er konstruert; i 33 forskjellige typer vakker, rød stein.

På under 2 timer kan du få en historisk ferie

En sjarmerende hovedstad hvor du virkelig kan kose deg uten at det går for mye utover lommeboken

Bare 10 kilometer nord for Vilnius kan du finne Europas geografiske midtpunkt. Her har mange internasjonale kunstnere laget en skulpturpark på stedet, hvor det er en utstilling som viser hvordan disse kunstnerne forestiller seg Europas midtpunkt. Vilnius er så flott og historisk at det både har fått tilnavnet Prahas lillesøster, og det neste Berlin. Byen er i tillegg en liten by, og det er lett å komme seg rundt. Mye av de beste opplevelsene med byen er at man kan gå overalt, og du kan virkelig bli kjent med på byen på lokalt vis. Det at det også er så billig gjør at du kan dra på spa og fikse både hår og negler til en ekstremt billig penge. Det er i tillegg masse shoppingmuligheter; alt fra de vanlige kjedebutikkene til litt dyrere merkebutikker. En av de mest kjende handlegatene er Ausros Vartai, som også er et av byens eldste gater. Vilnius er i tillegg en liten by, og det er lett å komme seg rundt. Kulturtilbudet har virkelig blomstret etter frigjøring i 1991. Vilnius kan nå tilby små, moderne gallerier, i tillegg til de 40 kirkene som står med sin prakt rundt om i byen. Du kan også oppleve masse museer, hvor du kan finne noe til enhver smak. Et av disse er KGB museet, eller det jødiske museet, som er et av de viktigste og mest populære museene for turister i Vilnius. Dette er et museum som i tillegg har navnet “museet for ofrene for folkemord”, og er delt inn i flere forskjellige temaer. Museet består av KGB fengselet som ble etablert høsten 1940 etter at Litauen ble okkupert av Sovjetunionen. Her kan du se alt fra rommene til fangene, fingerprint rommet, torturkamrene, til bakgårdsområdet hvor fangene fikk gå ut for å få frisk luft. Selv om dette er et sterkt møte med Litauens fortid, er det en rørende opplevelse, og det gir deg også muligheten til ettertanke. Videre kan du finne Litauens nasjonalmuseum som ble grunnlagt i 1855. Her kan du se historien og den nasjonale kulturarven til Litauen, som virkelig er en opplevelse man ikke bør gå glipp av. Her får du følelsen av å reise flere hundre år tilbake i tid, og virkelig bli kjent med Litauens historie. Booker du hotell Vilnius er dette et museum du virkelig må ta deg tid til å besøke. Det øvre slottsmuseum er også noe man absolutt bør oppleve når man er på besøk i denne hovedstaden. Dette er museet ble grunnlagt i 1960 og har sin plassering i det mest bevarte tårnet i dette praktfulle slottet. Slottet er oppkalt etter Storhertug Gediminas, og fra tårnet får du en av de beste utsiktene over byen. Museet har utstillinger av modeller av det gamle Vilnius, historien om slottet og utsøkte, arkeologiske funn. Booker du hotell Vilnius bør du også ta deg en tur til Vilnius universitet, som ble grunnlagt av jesuittene i 1579. Dette er det eldste i Øst-Europa, og har i over hundre år vært senter for vitenskap i Litauen. Bygningen universitetet ligger i har også en blanding av gotisk, barokk-og renessansestil. Litauere er også svært gjestfrie, og det ikke noe problem hvis du ønsker å reise alene.

Mat og drikke er både billig og bra.

Matvanene er styrt av naturressursene de har, og har også gått gjennom store forandringer de siste århundrene.

Booker du hotell Vilnius om sommeren er det veldig mange spennende retter du bør prøve. Om sommeren er det spesielt populært med hjemmedyrkede grønnsaker og skogsbær, og om høsten går det mye i frukt fra hagen og sopp. Honning er også veldig mye brukt både i mat og drikke i Litauen. Først og fremst bør du smake “zeppelins” som er en blanding av brunt rugbrød, kremost, bacon, og røkt fisk. Den maten de er aller mest kjent for er kalde supper, som de også spiser mye om sommeren. Spesielt er rødbetsuppe en av de mest populære rettene, og det er veldig viktig at den spises kald. Når det kommer til drikke er kvass noe av det som blir drukket mest, og er også deres mest populære øl. Dette er nasjonaldrikken og er laget av tørket brød, gjær og sukker. Denne ølen er de svært stolte av, og hvis du booker hotell Vilnius er det noe du virkelig må smake. Hvis du ønsker en utsøkt matopplevelse med vakre omgivelser må du ta deg en tur til TV-tårnet. Her kan du nemlig ta deg en nydelig middag med utsikt over hele byen! Ønsker du å oppleve mer av de Baltiske statene er det ikke langt hvis du ønsker å reise til Riga.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret