tilbud

Hotell Warszawa

Velkommen til Polens majestetiske hovedstad og største by. Med TravelBird kan du få et fantastisk opphold på hotell Warszawa, og nyte mat- og kulturmuligheter.
Se mer:

Hotellindustrien i Warszawa er den største i Polen.

I 2016 var det registrert 85 hoteller i byen. Til sammenligning var det registrert 64 stykker i 2012. Antall hotellsenger har også økt, fra omtrent 19300 i 2012 til 23800 i 2016. Det er verdt å merke seg at antall hoteller økte fortere enn antall hotellsenger, noe som har ført til et fallende antall senger per hotel de siste årene. Samme år var 42 prosent av de som overnattet på disse sengene fra utlandet mens 58 prosent kom fra Polen. De største utenlandske markedene er USA, Storbritannia, Tyskland og Spania. Av de 85 hotell Warszawa er 30 prosent 3 og 4-stjerners hoteller. Det er spesielt 4-stjerners-segmentet som har økt i popularitet, og byens hotellindustri svarer med byggingen av 4600 hotellrom i dette segmentet. Det er ikke bare hovedstaden Warsawa som gjør det godt i Polen, også de andre storbyene har voksende hotellindustri. Fra 2012 til 2016 økte antall hoteller i landet fra 2014 til 2463. Dette er en økning på 22 prosent. I de siste ti årene har økningen vært på nesten 100 prosent, altså en dobling. Mye av denne eksplosive veksten kan skyldes at Polen var med å avholde UEFA Euro 2012 med Ukraina - en fotballturnering. Av alle landets hotell er nesten halvparten 3-stjerners. Denne gruppen har økt med 7,2 prosent årlig de siste årene. Hotellene med 4 stjerner vokser enda sterkere, med en årlig vekst på 12,4 prosent.

Finanskrisen i 2008 dempet naturligvis landets vekst i antall hoteller, men det tok ikke lang tid før tallene nådde nye høyder. Allerede i 2010 var antall overnattinger høyere enn før krisen. Fra 2012 til 2016 økte antall overnattinger med hele 46 prosent, og endte på hele 19,6 millioner overnattinger årlig. Dette er nasjonale tall som gir en årlig vekst på rett under ti prosent. Polen er et stort og variert land, med mange fine barer, restauranter, severdigheter og kulturtilbud. Et perfekt sted for en pakkereiser, så du slipper å bruke tid på noe annet enn å kose deg glugg ihjel! Et opphold på hotell Warszawa vil innfri alle forventinger - og vel så det.

Det er uenighet om når Warszawa ble grunnlagt, men man regner med at byen for første gang ble nevnt i 1313.

Byutviklingen tok seg opp hundre år senere, da Mazovias hovedstad ble flyttet fra Czersk til Warszawa.

I løpet av det neste århundre ble byen mer og mer sentral, og ble til slutt innlemmet i kongeriket Polen i 1526. På dette tidspunktet var byen sett på som en handelspunkt. Dette forandret seg fort i 1569. Da bestemte Lublinunionen å slå sammen Polen med Litauen. Følgelig ble parlamentet sentralisert og flyttet fra Krakow til Warszawa. Har du forresten vært i Krakow? En reise til Krakow kan by på mange spennende opplevelser. Drøye 20 år senere, bestemte kong Zygmunt den andre å flytte hovedstaden til Warszawa. Omtrent 14000 mennesker bodde i hovedstaden på dette tidspunktet.

16 og 1700-tallet var tunge tider for den ferske hovedstaden. Byen ble kastet mellom krigende svensker og russere. Det ble gjort tung økonomisk og fysisk skade på byen, som endelig i 1721 fikk tid til å bygge seg opp på nytt.

Etter andre verdenskrig lå byen i ruiner, bombet og ødelagt etter år med herjing. Store ressurser ble investert for å stable byen på bena igjen. Dette gjaldt spesielt gamlebyen, som ble rekonstruert etter bilder og malerier. I 1980 ble gamlebyen innskrevet UNESCOs verdensarvliste. Kanskje du finner et hotell Warszawa her?

I 2004 ble Polen med i EU. Dette førte til den største økonomiske veksten i byens historie. I tillegg ble UEFA Euro 2012 delvis avholdt her. De fem kampene på byens nydelige fotballbaner brakte inn store summer og internasjonal oppmerksomhet. Warszawas historie er både rik og interessant. En reise hit vil ikke bare mette magen med god og deilig mat, men også hodets evige jakt etter kunnskap. Hva er det du venter på? Warszawa hotell venter på et opphold fra nettopp deg.

Warszawa er en gjestfri by.

Mange innbyggere har registrert seg som verter på Couchsurfing.

Etter protestene mot masseturisme sommeren 2017 bestemte TravelBird seg for å utarbeide en liste over de 100 mest gjestfrie byene i verden. Ved å hente tall fra Verdens turistorganisasjon ble 500 byer analysert, og kuttet ned til de 100 mest gjestfrie. Byene ble analysert basert på følgende faktorer:

  • Ankomst
  • Sikkerhet
  • Lykke
  • Engelskferdigheter
  • Tilbøyelighet til å huse turister i eget hjem
  • Byen og innbyggernes turistkapasitet
  • Ekspertvurdering

Det ligger mye bak hver av disse faktorene, som ble rangert fra 1 til 10. Ta for eksempel ekspertvurdering. Her ble en spørreundersøkelse med over 15000 svar fra journalister og eksperter analysert og rangert. Glede er basert på data fra FN sin rapport om lykke mens tilbøyelighet til å huse turister i eget hjem er rangert etter antall verter på overnattingstjenesten Couchsurfing, en nettside hvor du kan få gratis overnatting. Så, hvordan gikk det med Warszawa?

Den polske storbyen landet på 89. plass. Dette betyr at byen er blant de 100 mest gjestfrie byene i verden. Slettest ikke verst, eller hva? Byen scorer høyest på punktet tilbøyelighet til å huse turister i eget hjem. Her får byen 9,04 poeng og kommer således inn på en 12.plass i denne kategorien. At befolkningen er villige til å huse turister i eget hjem betyr at de er åpne og gjestfrie mot reisende fra andre nasjonaliteter og steder. Det er et godt tegn dersom du ønsker å tilbringe tid på et hotell Warszawa.

Året før ønsket vi å utarbeide en oversikt over de mest inspirerende byene i verden. Ikke overraskende kom Warszawa gjennom nåløyet og inn på listen. Sammenlagt kom byen på en 55. plass. Byene ble rangert etter faktorer som blant annet antall museer, søk relatert til romanse på Google, startups og musikkproduksjon.

Uansett når på året du velger å legge oppholdet på hotell Warszawa, kan du være sikker på at du blir møtt med åpne armer samt at inspirerende tanker strømmer til deg. Det er godt å vite når du planlegger din reise til Warszawa.

Warszawas gamleby er et av de mest besøkte attraksjonene i byen.

På torget finner du et drøss med koselige kafeer, restauranter, butikker.

I tillegg kan du beundre arkitektur fra gamle tider som bymurer, enorme katedraler og slott. Det er ikke rart UNESCO bestemte seg for å sette gamlebyen på deres liste over verdensarvsteder. Selv om gamlebyen ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig er den beundringsverdig rekonstruert. De mest kjente attraksjonene i gamlebyen er bymurene, Barbikanen og St. Johannes døperens katedral.

Besøk Warsaw Uprising Museum, og lær mer om hvordan byen kom seg på føttene igjen etter andre verdenskrig. Du finner museet i Wola-distriktet. Selv om planleggingen startet allerede i 1983, ble ikke museet bygget ferdig før 2004, på 60-års jubileet til oppreisingen. Her kan du se hundrevis av gjenstander fra krigen som kjærlighetsbrev, våpen til dagligdagse gjenstander som skrivebord og klær. I tillegg får du et innblikk i hvordan det var å være involvert i krigen på denne tiden. Kunnskap er alfa omega på din ferie 2018.

Museets mål er å lage et arkiv over historisk informasjon på oppreisningen og bevaringen av historiene og minnene til byens innbyggere på denne tiden. Det harde arbeidet har lønnet seg nå som museet regnes som et av Polens bedre. Dette over 2000 kvadratmeter store museet lar deg se maskingevær, hemmelig avis-trykkerier og radioer brukt til å kommunisere. Et besøk her gir historiekunnskapene et løft - noe som kommer godt med selv etter ditt opphold på et hotell i Warszawa.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret