1 tilbud

Hotell Wien

Pakk sakene dine, og reis til Europas kulturhovedstad. Gå ikke glipp av en magisk ferie, og book hotell i Wien med TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Byen som har vært en stor del av livet til Mozart, Joseph Haydn og Beethoven

I Sentral-Europa finner vi Østerrikes vakre hovedstad Wien, det er også dette fjellandets største by.

Med sine 1,7 millioner innbyggere er byen inndelt i hele 23 forskjellige distrikter. Innere Stadt er byens sentrum, og har vært hovedområdet i byen i flere århundre. Booker du hotell i Wien får du som bonus besøkt byen som er sentrum for handelen mellom det sørøstlige Europa og Mellom-Europa. Det er i tillegg betydelig industri i byen, og det er videre et ekstremt viktig europeisk sentrum for kultur og vitenskap. Når det kommer til Wiens byområder er det kun en liten del som er bebygget, spesielt siden halvparten av Wiens areal er gressletter, og store deler av dette blir stort sett brukt til landbruk. Her kan du videre oppleve alt fra det østerrikske nasjonalbibliotek, verdensberømte muséer, teater og operaer. Dette er attraksjoner som Burgtheateret og Staatsoper, og i tillegg er den verdenskjente nyttårskonserten arrangert i Wien. Dette er en del av en ballett festival som arrangeres hvert eneste år, hvor omtrent 5000 kulturinteresserte og offentlige personer fra land og strand, drar til Wien for å få seg en kulturopplevelse utenom det vanlige. Du har kanskje sett denne praktfulle forestillingen på tv rundt nyttår? Det er virkelig en fantastisk forestilling, og veldig representabel for Wien som en kulturby. Har du sett forestillingen på tv, kan man med sikkerhet si at du allerede har fått en smakebit av byen.Det er også en destinasjon som virkelig har noe å tilby til alle og enhver; alt fra kultur, shopping, til et yrende uteliv. Med sin plassering ved Donau er det en ekstremt vakker by, og arkitekturen kan virkelig ta pusten fra en. I Wien kan du finne veldig mange internasjonale organisasjoner som OPEC og Det Internasjonale Atomenergibyrået. Det er også den fjerde største FN-byen etter Genève og New York, og er derfor en av byene hvor FN-konferansene blir holdt. Det ligger heller ikke langt fra andre europeiske hovedsteder, hvis du ønsker å reise til Budapest i Ungarn, eller Bratislava i Slovakia. Byplanhistorien er veldig interessant, og byen har en indre middelaldersk kjerne. I tillegg har de også Europas absolutt eldste universitet som ble åpnet i 1365, og er spesielt kjent for sitt medisinske fakultet. Dette er en by med både gammel historie, kjente musikere og utsøkte bygninger. Helt siden 1800-tallet, under wienerklassikernes tid, har Wien vært en by som har vært verdensledende innen musikk, med formidable komponister og fantastiske kunstnere. Disse er alle verdenskjente når det kommer til opera, ballett, orkester og kor. Wien er virkelig en by du må oppleve i løpet av livet! Noe som også er ekstra fint med byen er at det er heller ikke langt hvis du også vil ta en ferie i Tyskland i samme slengen.

Nydelig arkitektur, og museér som virkelig er “one of a kind”

Innere Stadt er ganske spesielt for byen, spesielt siden Wien ikke alltid har bestått av 23 distrikter.

Helt innerst i Innere Stadt finner du operahuset. Helt frem til 1850 så bestod byen av omtrent bare et distrikt; Innere Stadt. Det er i dette operahuset nyttårskonserten holdes, men også mange andre spektakulære forestillinger. Denne bygningen er fra 1860-tallet, og har et av verdens beste filharmoniske orkester. Videre herfra kan du traske til Kapuzinerkirken, som er kjent verden over for sitt gravkammer. Denne kirken er en gammel skatt, og har stått med sin prakt i byen helt siden 1619. Et av de største turistattraksjonene i Wien er Schonbrunn palasset, og som også er en av de aller viktigste kulturskattene i Østerrike. Dette er den tidligere sommerresidensen til keiserfamilien, og utenfor dette barokk palasset finner du en nydelig hage med tropiske planter, den kongelige labyrinten, gloriette og Schoenbrunn Zoo. Her kan du virkelig finne underholdning for gamle, som unge. Booker du hotell i Wien kan du også få en guidet tur inne i palasset hvis det er av interesse, hvor du kan se hvordan det er innredet; som er i ordentlig rokokkostil.Dette er virkelig en aktiv ferie, hvor du kan få opplevd masse nytt og spennende. Videre er også Østerrikes nasjonalbibliotek virkelig noe man bør få med seg; om så ikke for å lese bøker, bør man absolutt se denne praktfulle bygningen. Dette ble bygget i middelalderen av Habsburgmonarkiet, og gikk under navnet hoff biblioteket helt frem til 1920. Biblioteket inneholder omtrent 7,4 millioner dokumenter og er til dags dato det største i hele Østerrike. Når du først er i det kulturelle hjørnet må du også gå innom Albertina museét. Dette er et museum som inneholder statlige samlinger av grafikk og billedkunst, og er en av de aller største i verden. Dette muséet finner du også i Innere Stadt, som er Wiens gamleby. Tilslutt, men ikke minst; Stefansdomen. Dette er en romersk-katolsk domkirke, og er viet til Sankt Stefan, som regnes som kirkens første martyr. Denne kirken er hovedsakelig presentert i gotisk stil, med noen få romantiske trekk, og den ble innviet i 1340. I dette området kan du også finne masse flotte hoteller, hvis du ønsker å booke hotell i Wien.

Sommerstemning langs Donau

En varm sommerdag langs Donau er det ikke mye som kan slå.

Dette er det perfekte stedet å dra til i sommerferien, og spesielt for en kjærestetur. Wien er virkelig en romantisk destinasjon. Langs Donau kan du nyte noe godt å drikke eller spise, mens du sitter langs majestetiske bygninger, og med utmerket atmosfære. Det som også er så flott med Wien er at du går i fotsporene til de klassiske komponistene Mozart og Beethoven. Er du ekstra interessert kan du også se huset til Mozart som ligger sentralt i byen. For de som er interessert i shopping, og har lyst til å komme hjem med litt nye ting er Kartner Strasse og Mariahilfer strasse de beste stedene man kan ta seg en skikkelig shoppingrunde i. Kartner strasse er den mest kjente shoppinggaten i Wien, og ligger sentralt og lett tilgjengelig hvis du booker hotell i Wien. Det samme gjelder Mariahilfer strasse som har en historie langt bak i tid, og var en av de viktige veiene vestover fra Wien. Det er også massevis av flotte kafeer i byen, og innbyggerne er veldig glad i en god kopp kaffe. Østerrikere rett og slett elsker kaffe, og det har de gjort helt siden den tyrkiske armeen “glemte” kaffen i Wien etter at de tapte krigen i 1683. Dette førte til at den første av Wiens mest berømte kafeer ble åpnet. Så her kan du virkelig nyte en kopp kaffe med våre venner fra Østerrike!

Når det gjelder mat, drikke og uteliv har Wien en haug av steder man kan få både god mat og drikke. Noen av de mest kjente matrettene er wienerschnitzel og sachertorte. Wienerschnitzel er en av de mest tradisjonelle rettene, og er et tynt stykke kalvekjøtt som er mørnet med en kjøtthammer dyppet i egg, og videre vendt i brødsmuler før det blir stekt. Skal du fullføre et måltid på skikkelig østerriksk vis bør du avslutte med en sachertorte. Dette er en sjokoladekake, og er kjent for å være en av de mest berømte spesialitetene fra Wien. Kaken består av to lag ikke for søt sjokoladebunn, med et tynt lag aprikosmarmelade mellom lagene. Tilslutt er det smurt et tykt lag med mørk sjokoladeglasur oppå og på siden. Når du først er i det søte humør bør du absolutt smake apfelstrudel, som er den østerrikske versjonen av eplekake. Når du er i Wien skal du ikke bekymre deg for at smaksløkene dine skal bli tilfredsstilt. Skal du ut og ta deg en skikkelig fest må du dra til Schwedenplatz, som er området hvor man finner de beste klubbene og barene. Her kan du danse natten inn med både turister og lokale. Gå ikke glipp av en kulturell ferie, med nydelig atmosfære og hyggelige østerrikere, og book hotell i Wien med TravelBird! Er du i det hjørnet at du vil oppleve mer, er det heller ikke langt å reise til Praha, i Tsjekkia.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret