1 tilbud

Island reise

Velkommen til landet med natur som vil slå deg i bakken! En Island reise er helt unik og noe du aldri vil glemme - la TravelBird inspirere deg!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Island vil kanskje ikke gi deg lange hvite strender og palmetrær, men om du søker en opplevelse for livet er Island landet for deg. Det er dessuten ikke lange flyturen fra Norge til Island, og hvem sier vel nei takk til det?

Selv om Island er et geologisk relativt ungt land vil du likevel føle at du vandrer inn i en gammel saga. Øya ble bebodd fra ca år 800, og i dag kan islendinger fortsatt forstå tusen år gamle tekster. Islandsk er nemlig svært likt det gamle norrønt, som var språket de norske vikingene brukte rundt år 1000 også. På Island følger de dessuten fortsatt den gamle navneskikken om å ta din mors eller fars navn som etternavn. Visste du at den islandske loven sier at tilflyttere som får islandsk statsborgerskap må ta islandske navn? Her står tradisjoner sterkt, og du kan ta og føle på det historiske suset på din neste Island reise!

Selv om du kanskje ikke vil se palmetrær og kokosnøtter er likheten med sydligere strøk at Island også kan friste med varmt badevann! Varme kilder og geysirer er nok det Island er mest kjent for blant de fleste tilreisende, men Island har mye mer å by på. Majestetiske fossefall, isbreer og fjelltopper er bare et lite knippe av det som venter deg på Island, i tillegg til arkitektur og kultur i tettstedene og byene. Arkitekturen er ikke typisk europeisk som du vil se på din reise til Berlin. Hovedstaden, Reykjavík, er blant annet kjent for å være først ute med trender innen klesindustrien.

Selv om Island ikke engang dekker en fjerdedel av Norges areal har likevel landet 150 vulkaner, hvorav mange av dem fortsatt er aktive. Det er den vulkanske aktiviteten som gjør Island så unikt!

Uavhengig av om du tar turen til Island i sommer- eller vinterhalvåret er det nok å finne på, og nok å se! Islands varme kilder holder høye temperaturer, selv når det er kaldt i lufta, og den mest kjente, Den Blå Lagune, utenfor Reykjavík, holder hele 40 varmegrader! Vannet skal dessuten være rikt på mineraler, som skal være bra for kropp og sinn. Kilden kalles ikke Den Blå Lagune for ingenting - vannet er nemlig lysende turkist! Island er også kjent for geysirer, varme kilder som fra tid til annen bryter ut i høye vann- og dampsøyler. Du finner flere aktive geysirer på Island, hvor noen av dem har utbrudd så ofte som hvert åttende minutt!

Store deler av Islands landskap består av fjell og lavaørkener, som kan høres kjedelig ut, men vi kan love deg at landskapet på Island er alt annet enn kjedelig! Landskapet kan friste deg med alt fra fjorder og daler til vakre fossefall. Skógafoss er av de mest kjente, med et 25 meter bredt og 60 meter høyt fossefall. Den er mye mindre enn Niagara Falls, som du ville besøkt på din reise til Canada. Men det er ufattelig vakker. Ifølge myten er det til og med gjemt en gullkiste bak fossen. Landet har dessuten flere isbreer, blant annet breen Vatnajökul, Europas nest største isbre, og flere av isbreene på Island kan utforskes med snøscooter. Om du ønsker en aktiv ferie bør du vurdere rafting - en sann opplevelse på din neste Island reise!

Med mer enn 40 festivaler hvert år kan Reykjavík trygt sies å være en kulturell perle. Byen bærer også preg av et historisk sus, men også moderne mote og hippe kafeer. En ferie på Island bør definitivt legges innom Reykjavík!

Fordelen med at Reykjavík er relativt liten er at du ikke trenger å velge deg ut deler av den du vil se på din nese Island reise, slik du ofte må med millionbyene. Byen har verken trikk eller t-bane, men buss og taxi kan ta deg rundt i byen. Det anbefales likevel å ta beina fatt, da du får sett mer av byen. Hallgrimskirkja bør avlegges et besøk, hvor du kan nyte utsikten over byens fargerike hus fra det 74 meter høye tårnet. Dette er faktisk Islands høyeste bygning, så der til lands er det ikke mange skyskrapere å finne, i motsetning til det du ville gjort på en reise til New York.

Island og Reykjavík har mye historie å by på, og tradisjoner står fortsatt sterkt, men hovedstaden er samtidig en moderne metropol. Handlegatene er prydet av designbutikker og hippe kafeer, og det sies til og med at designeres nye kleskolleksjoner testes ut her først. Islendinger er over snittet hippe og moderne, uavhenigig av vær og vind. Allværsjakken må vike for siste designskrik! Men som turist bør du pakke med allværsjakken slik at du kan utforske den vakre naturen rundt Reykjavík. Golden Circle har nemlig daglige avganger fra hovedstaden, som tar deg til de vakreste naturseverdighetene i løpet av en dag. Dette innebærer nasjonalparker, geysirer og flotte fosser.

Hvis du forteller de små at dere skal se på at bakken spruter ut høye vannsøyler vil de garantert bli i ekstase! Geysirer og varme kilder er like morsomt for voksne som for barn, og i tillegg har spesielt Reykjavík mye å by på.

Har du med deg noen på tur til Island som er glad i hester? Vi har alle hørt om islandshestene, som egner seg godt til bruk av barn da det er en rolig rase som ikke er altfor høy. Utforsk landskapet fra hesteryggen med hele familien på din neste Island reise! En flott måte å se landet på. Om dere foretrekker å bruke egne bein er fotturer et godt alternativ. Besøk geysirer og varme kilder, og lær mer om Islands historie og vulkaner.

Reykjavík har mye å by på om du reiser med barn. Her kan dere blant annet oppleve et vulkanshow, som viser vulkanutbrudd fra de siste 50 årene. Byen har dessuten en skøytehall, og en familiepark og dyrehage. Dyrehagen er ikke som safari som din reise til Sor-Afrika med løver og giraffer - her finner du kun dyr som naturlig hører hjemme på Island, blant annet sauer, hester, sel og reinsdyr. Familieparken byr på karuseller og lekeplasser, og et flott tilbud når magen begynner å skrike etter påfyll. Island er med andre ord en perfekt desinasjon om du planlegger en familieferie!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret