tilbud

Israel reise

Forbered deg på et uforglemmelig dypdykk i østens kulturskatter, historie og kulinariske delikatesser med TravelBird. Book din Israel reise med oss i dag!
Se mer:

Velkommen til Israel! Her får du muligheten til å beundre Dødehavets skjønnhet, Makhtesh Ramons flerfargede kløfter, og de grønne dalene og åsene i Israel National Trail.

Religiøst hengivne kristne, jøder og muslimer kommer til det Hellige Land for å besøke Tempelhøyden i Jerusalem. På din reise til Israel finner du nok av steder å slappe av; på strender, barer og kafeer i kosmopolitiske Tel Aviv, eller vingårder i Galilea-regionen.

Besøk den moderne metropolen Tel Aviv med sine gylne strender! Slikk sol, dra på shopping, eller prøv nye retter på en av byens berømte kaféer og restauranter. Tel Aviv er kjent for sine strender, men har langt mer å by på enn bare sol og sand! Byen har fått kallenavnet “Den hvite byen”, og fikk i 2003 verdensarvstatus for sin Bauhaus-arkitektur. Rundt om i byen finner du funky kunstgallerier, og små museer som er ypperlig for sightseeing. Ta turen til Tel Aviv Museum of Art, foregangseksempelet i landets samtidskunstscene. Her finner du en rekke verk av kunstnere som Van Gogh, Monet, Jackson Pollock og Picasso, samt verdens største samling av verker av israelske kunstnere. Hvem sa du måtte reise til Roma for å se kunst? I Neve Tzedek-kvartaler finner du byens eldste bydel med Europeisk-jødisk bosetning. De vakre bygningene ble først bygget på 1880-tallet, og er godt bevart. Disse huser nå kunstbutikker, kafeer og hippe restauranter. I distriktets sørvestlige hjørne finner du HaTachana, den gamle osmanske jernbanestasjonen. Den har blitt restaurert, og gjenåpnet som et stilig kompleks av designerbutikker og restauranter. Ta turen til Jaffa, som du finner sør for byen. Dette er en nydelig og godt bevart gamleby. Havnen her vært i bruk i tusenvis av år.

Byen som er den mest omstridte byen på jorden, er også en av de vakreste. Omfanget av byens historie er overveldende, og den har en viktig plass i tradisjonene til kristendommen, jødedommen og islam.

Byen har blitt kjempet om kontinuerlig gjennom århundrene, og Jerusalem er hjertet i det Hellige Land. Her ble Jesus ble korsfestet og sto opp igjen, her bygde jødene det første tempelet for å holde Paktens ark trygg, og her steg Muhammed opp til himmelen for å motta Guds ord. For troende er et besøk til byen en pilegrimsreise til et av verdens mest hellige steder. Antallet severdigheter byen har å by på er svimlende, men du finner de fleste i gamlebyen. Besøk Tempelhøyden, en av de helligste helligdommer på jorden. Den åpne plassen er sentrert rundt Jerusalems mest ikoniske landemerke, den glitrende Klippemoskeen. Ta turen din i paaskeferie, og få en opplevelse du sent vil glemme! Ved fjellets sørside finner du en av verdens eldste moskeer, Al-Aqsa-moskeen.

Besøk Klagemuren og det jødiske kvartalet. Her finner du den gjenværende støttemuren til byens første tempel. Klagemuren har fått navnet sitt fra folkets jammer etter tapet av tempelet i år 70 e.kr. Muren er nå jødedommens helligste sted, og har vært et pilegrimsmål siden den osmanske æra. Det jødiske kvartalet finner du mellom Sionporten i øst, og Vestmuren. Denne delen av byen ble ødelagt under de arabisk-israelske kampene i 1948, men har siden 1967 blitt gjenoppbygd. Besøk også den arkeologiske parken, hvor arkeologer har avdekket fascinerende rester av gamle Jerusalem.

Den hellige gravs kirke er byens helligste sted for kristne pilegrimer, og skal visstnok ha blitt bygget på stedet hvor Jesus ble korsfestet.

Innsiden av kirka, som er er fra 1000-tallet, er et overdådig vakkert stykke religiøs arkitektur. Her finner du en rekke ulike hellige relikvier. I det armenske kvartalet finner du St. Markus-kapellet og St. James-katedralen. Armenerne har vært en del av byens samfunn i århundrer, og ankom allerede på 400-tallet. Via Dolorosa, eller Smertens Vei, er manges høydepunkt under et besøk i byen. Turen følger ruten Jesus måtte bære korset sitt på vei til Golgata. Er du her på en fredag, kan du følge prosesjonen ledet av de italiensk fransiskanske munkene, kanskje de kom fra en reise til Paris?.

På Israel Museum, landets største kulturinstitusjon, finner du en omfattende samling av mer enn 500 000 gjenstander, fra forhistorisk tid til i dag. I tillegg til den mest omfattende beholdningen av bibelsk og arkeologi fra det Hellige Land, i verden. Her finner du også Dødehavsrullene, samt gjenstander fra Koranen. Prøv lokale delikatesser fra Midtøsten på Mahane Yehuda-markedet. Smak ferskpresset juice fra grapefrukt, appelsiner og granatepler. Prøv pitabrød med zatar og olivenolje, eller fylt med falafel, hummus, aubergine og israelsk salat. Eller hva med chachapuri, et georgisk gjærbrød fylt med egg og ost? Vi anbefaler også Bureka, et tyrkisk bakverk fylt med ost eller potet. Ga det mersmak? Kanskje en tyrkia reiser er noe for deg?

Noe av det beste med å reise er å prøve nye fristende retter. Prøv deilig hummus, en av de mest utbredte rettene i Israel.

Det passer ypperlig sammen med varmt pitabrød! En reise til Israel er en ypperlig mulighet til å prøve seg på hummus Masabacha, som hummus pyntet med paprika, sitron, hele kikerter og tahini. Eller hummus Kawarma, som er hummus gratinert med lammekjøttdeig, persille og løk. Nam! Falafelens historie går langt tilbake i tid, og den er en viktig del av det israelske kjøkkenet. Du finner falafel på de fleste restaurantmenyer, og da særlig de budsjettvennlige. De lages av kikerter, favabønner, eller en kombinasjon av disse, og serveres med tradisjonell israelsk salat, hummus, og rosa syltede neper. Tahini er kjernen i noen av Israels tradisjonelle retter, og utgjør sammen med hvitløk og olivenolje de grunnleggende ingrediensene i det israelske kjøkkenet. Kos deg med Kanafeh, en populær dessert som består av et bakverk dyppet i søt sirup. Kanafehen varmes i smør, toppes med geitost eller Nabulsi-ost, og toppes deretter med et lag butterdeig. De fleste legger til appelsinblomst eller en dråpe rosevann i de siste minuttene av steketiden. Når den er klar helles sirup over. Nam sier bare vi! En tradisjonell frokostrett du kan kose deg med er Shakshuka, som er en blanding av tomater, paprika og koriander som serveres varmt med egg. Visste du at et hvert måltid i dette spennende landet serveres med brød? Smak pitabrød, valnøttbrød, Taboon bakverk, eller Lechembrød på din reise til Israel!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret