4 tilbud

Julemarked

Besøk et julemarked og kombinerer juleshopping med god mat! TravelBird tar med med til noen av Europas beste julemarkeder!
Valgte filtere:
4 tilbud
Filtre Tilbakestill

Gløgg, julemusikk, og julekaker forbinder vi alle med norsk jul.

Når senhøsten sniker seg på, dagene blir kaldere og nettene lengre er det tid for julemarked og juleferie. Besøk Stockholm, Praha eller Berlin, hvor du kan handle inn julegaver og kose deg med pepperkaker. Her finner du også grankransen, julekaker, røde lys og rykende varm gløgg. Disse står alle høyt på listen av ting vi forbinder med jul og tradisjonelle julemarkeder. Ta en pause fra julemaset med en julereise til en av Europas storbyer.

Julemarkeder oppsto i Tyskland i middelalder for at innbyggerne skulle ha muligheten til å handle inn varene de trengte for å møte den harde vinteren. I dag er julemarkeder en juletradisjon som er kjent over hele verden og tiltrekker seg millioner av mennesker i julestemning. Historien til julemarkedene strekker seg tilbake til senmiddelalder i Europas tysktalende deler. Markedet du finner i Dredsen har tilnærmet to millioner besøkende hvert år, og er ett av Europas eldste. Det første julemarkedet ble holdt her i 1434. Markedet i Bautzen er faktisk enda eldre og du finner beretninger om det helt tilbake til 1384. Desembermarkedet i Wien er en slags forløper til julemarkedet, og dateres tilbake til 1294. Markeringen av advent startet gjerne med åpningen av Weihnachtsmarkt, eller julemarkedet i i mange østerrikske og tyske byer. Tradisjonen strekker seg dermed århundrer tilbake i tid!

I Norge kan du vente deg pepperkaker, gløgg, marsipan, tradisjonell julekos og julekranser dersom du tar turen til et julemarked. Lurer du på hvordan julemarkedene utarter seg andre steder i Europa, har TravelBird samlet noen av sine julefavoritter. Praha med sin vakre arkitektur og tsjekkiske spesialiteter tar deg med storm. Nydelige Berlin, og julebyen Gøteborg er helt klart verdt besøket.

Julemarked Tyskland

Ta turen til julemarked Berlin!

Ta turen til Bremen, i skyggen av byens middelalderfestninger finner du det tyske julemarkedets spirituelle hjem, med tyske tavernaer og adventskalendere i full størrelse. Gjøglere og andre gateunderholdere distraherer deg fra juleshoppingen. Varm hendene på en rykende kopp søt gløgg, eller prøvesmak en kanelstjerne. I Düsseldorf deltar hele bykjernen på den fem uker lange feiringen. Foran det historiske rådhuset selger håndtverkere sine tradisjonelle varer, slik som julekrybber av oliventre i full størrelse, og på Flinger Strasse finner du kopier av byens karakteristiske hus.

Smak tradisjonelle tyske pepperkaker eller ta en pause i en av gamlebyens 260 puber. Populære attraksjoner på disse tyske julemarkedene er julekrybben, håndskårne nøtteknekkere, brente mandler, tradisjonelle julekaker, eggpunsj og varm gløgg. I tillegg finner du varer som juledekorasjoner, juletrepynt, bøker og leker. Berømte julemarkeder finner du også i en rekke andre tyske byer som Dresden, Erfurt, Nürnberg, Lübeck, Augsburg og Stuttgart. Her er altså mulighetene mange!

Deilig er julen

I julen er det viktig å kose seg litt ekstra

Du trenger ikke reise lenger enn til våre kjære naboland for å komme i fin fin julestemning. Danskene feirer jul med lysdekkede juletrær og julehåndtverksmarked i berømte Tivoli. Her finner du kilometer på kilometer med julelys, vakre strikkede håndverk, elegante juledekorasjoner og fine skinnvarer. Ta turen ned til Nyhavn for å nyte rikelig med gløgg, “æbleskiver” og andre danske spesialiteter. Snøen er heldigvis nesten garantert i Sveriges hovedstad Stockholm. Her kan du nyte tradisjonelle godbiter som pærecider og svenske kjøttboller. Ta turen til Skandinavias juleby Gøteborg, hvor du kan ta en spasertur under julelysene, og spise svenske juledelikatesser som reinsdyrkjøtt, røkt pølse og tradisjonelle svenske julegodter. Sjekk ut et av de fire hovedmarkedene Liseberg, Gustaf Adolfs torg, Röda Sten Kunstsenter og Haga.

Praha er eventyrfabelaktig hele året, men i julen glitrer den tsjekkiske hovedstaden ekstra mye. Ta deg en vandretur gjennom gamlebyen til Venceslas-plassen, stopp ved en av de røde trehyttene hvor du kan kjøpe broderte blonder, treleker og tradisjonelle juledekorasjoner. De tsjekkiske julekulene er kjent for sin skjønnhet og høye kvalitet. De gjør seg derfor utmerket som julegaver til familie og venner! Kos deg med grillede pølser, og julekrybben i gamlebyen hvor du kan klappe geiter, sauer og juleesel. Når du er ferdighandlet tar du turen til slottet, som er ett av Europas største.

Varm hendene på en rykende kopp gløgg

Eller prøv tradisjonelle lokale julekaker

Opplev den eventyrlige atmosfæren på Rådhusplassen i Estonias hovedstad Tallinn. Her finner du landets mest berømte juletre, samt snøskulpturer, en mini zoologisk hage med ponnier, gjess, geiter, lam og kaniner, og ulike sang- og dansegrupper som opptrer. Estiske julefavoritter som svart blodpudding, surkål og sjelevarmende juledrikker. Strasbourg i Frankrike har hatt julemarked rundt byens katedral siden 1570, og i Lille finner du et gigantisk pariserhjul midt i byens blendende julemarked. Nyt et velfortjent glass champagne og autentisk fransk mat, hvor bakt Camembert er et must, på et av byens mange barer og restauranter. Du finner også spennende julemarkeder i Spanias hovedstad Madrid, Dubrovnik i Kroatia, Wien og Salzburg i Østerrike, og Roma i Italia. Valget er ditt og mulighetene mange!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret