Kjærestetur

Hva er vel bedre enn en minnerik og romantisk weekend med din kjære? Om dere er på utkikk etter deres neste kjærestetur har TravelBird det dere leter etter!

Tilbud

Velg en avreisedato
1 tilbud
Er det lenge siden du og din kjære har hatt tid til hverandre, bare dere to? Det kan være vanskelig å sette av kvalitetstid sammen i en hektisk hverdag. En romantisk weekend tur er derfor det perfekte avbrekket!

Føler du noen ganger at tiden ikke strekker til? At døgnet har for få timer? Med jobb, barn som skal hentes i barnehagen eller på skolen, dagligvarehandel og alt annet som stjeler tid i hverdagen er det ekstra vanskelig å sette av tid til kun dere to. Og om man setter av tid er det ofte noe som dukker opp, og hva nedprioriteres? Altfor ofte er svaret kvalitetstiden dere hadde planlagt sammen.

Om dere derimot bestiller en reise er dere bundet - det er vanskeligere å avlyse en reise dere har betalt for enn en planlagt filmkveld! En av de mange fordelene med å reise bort er at man får alt på avstand og virkelig får koblet av. Mange par opplever en ny gnist etter en romantisk tur sammen, bare de to. Man får muligheten til å vie all sin oppmerksomhet til sin kjære, og man vil oppleve ting sammen man kan snakke om i lang tid etterpå. En kjærestetur er akkurat det mange trenger for å bli nyforelsket igjen!

Romantiske destinasjoner

Noen reisemål er mer romantiske enn andre. La deg fortrylle av kanaler, gamle landsbyer og hvite strender!

Vi har alle har hørt at Paris er kjærlighetens by og at gondolturer i Venezia er et “must” for romantikere. Men det finnes mange flere perler, kjente og mindre kjente!

Hvordan skal man definere en romantisk ferie? Det kan være så mangt, avhengig av hvem du og din kjære er, hva dere liker og hva dere gjør ut av turen. Noen må ha stillhet og ro, på et spa eller en hytte langt fra bylivet, andre foretrekker storbyen og koselige restauranter. Det viktigste er at dere gjør det beste ut av det og virkelig nyter alenetiden sammen! Skjem hverandre bort og legg igjen stresset hjemme før dere reiser.

Din neste kjæresteferie trenger ikke ligge på andre siden av jorda. Vår egen landsdel har mange godbiter som definitivt vil gi dere den etterlengtede romantiske følelsen. Flere av storbyene i Italia og Frankrike er yndede destinasjoner, men også byer i sentrale og østligere deler av Europa er perfekte for en kjærestetur. Spa er en populær aktivitet for par, hvor man kan nyte stillheten og og senke skuldrene. Om du heller vil dyppe slitne føtter i ekte sjøvann finnes det muligheter for å nyte lange, late dager på hvite strender i andre verdensdeler. Hva er vel mer romantisk enn å nyte solnedgangen sammen, med en drink eller et glass vin?

La romantikken blomstre

Det er noen få grep man kan foreta for at din neste tur med den du elsker blir enda mer romantisk!

Har du tenkt over hvorfor noen destinasjoner anses som mer romantiske enn andre? Vel, det er noen ting du bør passe på dersom du vil la romantikken blomstre for fullt på din neste romantisk weekend tur!

Har du tenkt over at språket som snakkes rundt dere eller bygningenes stilart kan bidra til å gjøre reisen mindre eller mer romantisk? Fransk regnes for eksempel ofte som et romantisk språk, med italiensk og spansk hakk i hæl. Gamle landsbyer eller de eldre bydelene i storbyene, med sjarmerende torg og trange brosteinsgater, vil lettere sette dere i den rette stemingen enn hypermoderne skyskrapere i glass. Flotte parker hvor dere kan nyte hverandres selskap på en benk, staselige fontener, kanaler og elvebredder er heller ikke å forakte.

God mat og drikke er viktig når man er på kjærestetur. Man vil gjerne skjemme seg bort når man først er på reise, og nydelig tilbredt mat med et glass fin vin er det første steget på vei til en romantisk middag. Med tente lys og dunkel belysning blir måltidet perfekt! Avslutt kvelden med et glass rosévin, musserende eller Champagne og konfekt på hotellrommets balkong.

Tips til en vellykket ferie

Reiser krever forarbeid, og her følger noen tips til hva dere bør tenke på før dere skal på ferie sammen.

Den vanlige sjekklisten før ferier, som at passet ikke har utløpt og at alt er i orden med reiseforsikringen, gjelder fortsatt, men når du vil ha en perfekt ferie med din kjære er det noen ekstra ting du bør huske på.

Har dere barn? Da er prioritet nummer en å skaffe barnevakt for dagene dere planlegger å reise bort. Kanskje besteforeldre har mulighet til å hjelpe til? Når dette er avklart kan dere begynne å planlegge selve turen. Det kan være lurt å tenke ut hva dere ønsker å gjøre på turen før dere drar. Kanskje det er noen spesielle restauranter dere har lest om eller en attraksjon dere har hørt om fra andre? Da kan det være lurt å undersøke om det er mulig å reservere bord eller bestille billetter i forkant.

Planlegging er nøkkelen til suksess, spesielt om dere kun skal være borte noen få dager. Når man legger planer i forveien slipper man å bruke verdifull ferietid til å finne ut hvor man vil dra, hvor man skal spise og hva man ikke bør gå glipp av. Men ikke lås dere helt og følg planen slavisk! Ta dagene som de kommer og vær spontane. Smil, le og hold hender; nyt hverandre selskap og ta livet med ro!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret