tilbud

Kreta ferie

Kreta er kjent for sine innbydende sandstrender, hyggelige lokalbefolkning og historiske ruiner. TravelBird tar deg med på en Kreta ferie du sent vil glemme!
Se mer:

Visste du at Kreta var hjemmet til det første avanserte samfunnet i Europa? Her finner du også rester etter Europas eldste by, Knossos. En Kreta ferie kombinerer varme temperaturer, historie og nydelg mat. Kan man be om mer?

Kreta er Hellas’ størte øy, med i overkant av en halv million innbyggere. For rundt førti år siden fikk solglade turister øynene opp for denne Middelhavsperlen, og siden den gang har øya vært et populært reisemål når nordmenn skal på ferie. Det er spesielt det behagelige klimaet og det varme badevannet som frister besøkende til å legge ferieturen til Kreta, men øya har så mye mer å by på! Sett av tid til å utforske den spennende historien og til å slå av en prat med den hyggelige lokalbefolkningen.

Er du glad i å oppleve skogens ro og gå turer i fjellet? Langsetter Kreta strekker det seg en fjellrygg som når en høyde på 2454 moh., nesten like høyt som Norges høyeste fjell Galdhøpiggen. Det er til og med snø her om vinteren! Selv om de fleste forbinder en Kretaferie med sol og varme, har faktisk de høyeste toppene et hvitt pudderlag i årets kaldeste måneder. Om sommeren er det derimot fritt fram for en flott fjelltur, så pakk med deg gode tursko og ta beina fatt! Ta pauser for å utforske de små landsbyene i innlandet på veien, hvor du kan lytte til spennende historier fra lokalbefolkningen og nyte lokal mat.

Paradis på jord

Dykking, båtturer, krystallklart vann og rosa sandstrender. Det er ikke uten grunn at Kreta er en feriefavoritt hos mange soltørste nordmenn!

Når det kommer til aktiviteter i vann og i vannkanten har en Kreta ferie uendelig med valgmuligheter. Er det noe denne øya kan så er det å utnytte vann og strand!

Kretas strender er kjente for å være langgrunne og rolige, og egner seg derfor perfekt for barnefamilier. De har som regel finkornet sand og antakeligvis det klareste vannet du noensinne har sett, men det er én strand som skiller seg ut: Elafonissi. Sanden her er faktisk rosa! Om du er glad i å ri eller bare ønsker en fantastisk avslutnign på dagen, anbefaler vi en ridetur i strandkanten. Og om du trenger skygge fra solens hete bør du ta turen til Vai-stranden, der Europas eneste naturlige palmeskog befinner seg.

Om du er en større fan av aktiviteter i vann som befinner seg trygt på land, bør du teste ut vannparken Watercity Waterpark i Anopoli, Kretas største. Star Beach Waterpark er også å anbefale, hvor du kan komme inn gratis. Her finner du ikke bare aktiviteter i vann, men også gokart, konserter, strikkhopp og mye mer. Foretrekker du å ikke være aktivitet selv, men heller beundre hva livet under havoverfaten har å by på bør du avlegge Cretaquarium et besøk, Kretas største akvarium. En reise til Kreta passer like godt for store som for små!

Nydelig mat og herlig vin

Gresk mat er kjent for sin bruk av olivenolje og fetaost i skjønn forening. På Kreta tas det hele et steg videre - gled deg til lokale råvarer og herlige smaker!

På din neste Kreta ferie kan du glede deg til nydelige, ferske råvarer fra naboens hage, vin og fantastisk gresk kokkekunst.

Det beste med et måltid på Kreta må være de fantastiske råvarene. Her kan du virkelig boltre deg i ferske grønnsaker, kjøtt og nypresset olivenolje fra olivenlundene som pryder fjellsidene på den greske øya. Visste du forresten at noen av Kretas oliventrær er flere tusen år gamle? Man tror at det eldste oliventreet i verden befinner seg her, som antas å være mellom 2000 og 4000 år gammelt!

I tillegg til nydelig mat må selvfølgelig vinen nevnes. I tillegg til oliven dyrkes det mye druer på Kreta, som brukes til vinproduksjonen. Vin fra Kreta eksporteres i stor grad til andre land, men det er selvfølgelig også muligheter for å nyte et glass eller to til en bedre middag eller på terrassen når solen går ned. La mat og drikke bli en del av ferieminnene dine fra Kreta, og med god samvittighet! Kostholdet på Kreta er nemlig et av de sunneste i verden.

Europas vugge

Vi kjenner alle til det antikke Hellas, men visste du at det eldste avanserte samfunnet i Europa faktisk levde på Kreta? Bli med på en reise tilbake i tid!

Ikke nok med at Knossos på Kreta er Europas eldste by, eller at det eldste avanserte samfunnet levde på Kreta; mytene skal nemlig ha det til at det var er selve Zevs, den mektigste guden i gresk mytologi, ble født her!

Mytene skal ha det til at han ble født i en hule på Kreta, hvor moren hans gjemte ham fra faren, som ville spise ham opp. Den sagnomsuste hulen finner du i dag i fjellet Idhi Óros - legg fjellturen innom denne hulen i løpet av din Kreta ferie! Du finner også mer håndfaste bevis på den tidligere sivilisasjonen på Kreta, i form av utallige ruiner, gamle templer, kirker og grotter. Det arkeologiske museet i Iraklio, også kalt Heraklion, kan fortelle deg mer om Kretas spennende historie, og spesielt spennende er funnene fra olditdsbyen Knossos, som ligger fem kilometer fra Iraklion.

Man tror at Knossos ble grunnlagt rundt 1900 år f.Kr., og startet med byggingen av det store palasset. Det har blitt ødelagt av jordskjelv og vulkanutbrudd i etterkant, men er i dag restaurert slik at du kan få et inntrykk av hvordan befolkningen levde her for flere tusen år siden. Et besøk til Knossos er et absolutt “must” på din Kreta reise, og vi anbefaler å finne deg en guide for å få mest mulig ut av besøket ditt til denne oldtidsbyen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret