1 tilbud

Kroatia ferie

Kroatia har de siste årene seilt opp som en feriefavoritt hos nordmenn. Vi i TravelBird hjelper deg å finne din perfekte Kroatia ferie!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Kroatia har mange ferieperler som verdsettes av soltørste nordmenn hvert år. Dubrovnik, Hvar og Split er antakeligvis navn du har hørt før - la deg friste!

Før konfliktene og krigene som herjet Kroatia mot slutten av forrige århundre, var Kroatia et yndet sted for turister, også nordmenn. Fra årtusenskiftet har landet igjen tatt seg opp som en feriefavoritt, og i 2014 avla rundt 14 millioner turister fra hele verden landet et besøk. Med sin lange Middelhavskyst, varierte natur og historiske arkitektur er Kroatia vel verdt et feriebesøk, som en familieferie eller kjærestetur!

For å overbevise deg om at en Kroatia ferie er noe du ikke kommer til å angre på har vi samlet noen “funfacts”: Visste du for eksempel at deler av den populære TV-serien “Game of Thrones” er spilt inn i Kroatia? Eller at du finner verdens minste by her? Om du vil lære mer om dette vakre landet bør du lese videre!

For mange er Kroatia synonymt med sol, bading og strender. Her finner du krystallklart vann, vakker skjærgård og lange strender. For ikke å snakke om de vakre solnedgangene!

Visste du at Kroatia har mer enn 2700 timer med sol i året? Det høres kanskje ikke så imponerende ut, men det er faktisk mer enn Sydney i Australia. Kanskje ikke så rart nordmenn ønsker seg en Kroatia ferie når man endelig har noen fridager i vente! Den lange kystlinjen kan tilby utallige steder å reise til, så her er det bare å velge og vrake på din neste ferie i Kroatia.

Med sine mer enn 1100 øyer er Kroatia et yndet sted for øyhopping, og området rundt Split har vist seg å være spesielt populært. Skjærgården, som strekker seg utover i Adriaterhavet, kan tilby fantastiske opplevelser og utallige vakre syn og inntrykk. Øyene ligger noenlunde nærme hverandre, og det går båter slik at du enkelt kan komme deg fra øy til øy.

Norsk natur er kjent for å være variert og ha noe for enhver smak. Det samme kan sies om Kroatia!

Dette landet er perfekt for alt fra fjell by. Kroatia har en lang kystlinje, men landet strekker seg også innover det europeiske kontinentet. Ved kysten finner du byene som er best kjent blant nordmenn, fra Pula i nord til Dubrovnik i sør. Hovedstaden Zagreb finner du i innlandet. Verdens minste by vil du også finne i Kroatia. Navnet på byen er Hum, og om du vil avlegge den en visitt vil du finne den nordvest i landet. Byen har mellom 17 og 23 innbyggere, så her kan du få deg venner hvis du reiser alene!

Visste du at deler av det Hvite Hus i Washington er bygget av hvite steiner hentet fra den kroatiske øya Brac? Andre kjente, noe større, områder som består av stein er de Dinariske alpene. Fjellområdet strekker seg hele veien fra Italia til Albania, og her finner du fjell på høyde med norske fjell. På vinteren er dette et ypperlig sted å dra på slalåmferie, mens sommerhalvåret kan by på fantastiske turmuligheter om du ønsker en aktiv Kroatia ferie eller et avbrekk fra strandlivet, hvor du forresten får utrolig mye for pengene, ifølge vår Strandprisindeks.

Kulturen og arkitekturen i Kroatia er preget av deres lange historie. Innflytelsen fra romerne og grekerne, barokken og renessansen har satt sine vakre spor.

Kroatia er kjent for gamle byer og borger som omkranser dem. Er du ihugga Game of Thrones-fan? Da vil du nok gjenkjenne borgen i Dubrovnik, som er lokasjon for innspillingen av scenene fra Kings Landing i den berømte TV-serien. De gamle bymurene ble påbegynt ca 600 år etter Kristus, men du kan også finne eldre rester av gamlebyer her, helt tilbake til 3-400 år før Kristus! Gamlebyene i Kroatia er stort sett bilfrie, så her kan du spasere på samme brostein som romerne gjorde for flere tusen år siden. Om du på din neste Kroatia ferie legger turen til byen Pula bør du besøke amfiteateret, nok et minne fra romertiden. Amfiteateret minner om det berømte Colosseum i Roma, men er faktisk mer inntakt i Pula. Andre byer i Kroatia har også rester etter romerne, i form av palass og forum.

Kulturen i landet er også preget av romersk og gresk innflytelse, samt venetiansk og bysantisk. Er du glad i festivaler? Kroatia reiser er populært for konsertgjengere, da landet har mange festivaler å by på, spesielt i sommerhalvåret. Hva roper vel sommer mer enn en musikkfestival på en kroatisk øy i Syden, med varme netter og gode venner? Når det gjelder matveien er Kroatia spesielt blitt sterkt påvirket av nabolandet Italia. De fleste kroatiske byer har minst én pizzeria, og de tynne pizzaene serveres gjerne med ingredienser fra havets spisskammer. Det kan være greit å være klar over at lunsj er det viktigste måltidet for kroater, framfor middag som vi er vant til i Norge. Men de fleste kroatiske spisesteder er vant til turisters annerledes spisemønster og tilbyr derfor godt med mat gjennom hele dagen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret