2 tilbud

Malaysia ferie

La TravelBird ta deg med på en spennende reise til Malaysia! Utforsk magisk natur og et variert dyreliv. En Malaysia ferie vil du aldri glemme!
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Velkommen til Malaysia! Landet som er to land i ett, kun delt av Sør-Kinahavet.

Det Sørøst-asiatiske landet er ikke en typisk feriedestinasjon for oss nordmenn, men på din Malaysia ferie finner du en spennende miks av muslimsk, kinesisk og indisk kultur! I tillegg til et imponerende utvalg av mikrokosmos som strekker seg fra tradisjonelle longhouse-landsbyer i Sarawak til space-age høyblokker i Kuala Lumpur. Opplev spennende kolonialarkitektur, travle byer, avslappede øyer og tåkete teplantasjer! Med andre ord; en destinasjon som kan by på noe for enhver!

Fastlands-Malaysia grenser til Thailand i nord, og Singapore i sør, og Malaysisk Borneo grenser til Indonesia og Brunei. Her finner du granittopper, ville jungelorangutanger, avsidesliggende stammer, og spektakulære dykkemuligheter. Mat forener landets ulike etnisiteter, religioner og landskaper. Prøv indiske karriretter, kinesisk buffé, kinesiske-malaysisk Nonay-retter, Dayak spesialiteter og malaysiske matboder! Du skal se langt etter å gå sulten fra bordet her. Den meste kjente retten herfra er Satay, små kjøttbiter på pinne med tilhørende saus.

Landets tropeklima gjør at temperaturen veksler fra mellom 30 og 40 grader om dagen til 20 grader om natten. Perfekt for oss nordboere med andre ord! Malaysiere er vennlige og åpne, og de fleste snakker (noe) engelsk. Landet er kjent for suverene strender, nasjonalparker og fjell, og er i tillegg en rimelig feriedestinasjon. Snakk om en eksotisk reise!

Øyene Penang og Langkawi er mest kjent blant vestlige turister. Langkawi er den største av 99 øyer som danner øygruppen med samme navn. Øya er ofte oversett av turister, som gjerne besøker Singapore og de mer kjente thailandske øyene. Opplev vakre strender, storslått natur, fine sandstrender og krystallklart vann. Her er det også gode muligheter for yoga! Innlandet er like slående med sin tropiske jungel med frodig vegetasjon og rik fauna.

Dagens Malaysia utgjorde på 1400-tallet kongedømmet Malakka. Malakkastredet var den viktigste handelsveien mellom India og Kina i århundrer.

Før britene overtok kontrollen i 1824 var Malakka underlagt nederlandsk og portugisisk styre. I 1957 ble Malaya-føderasjonen selvstendig fra Storbritannia. Landets regnskoger er kjent for sitt rike dyre- og planteliv, med mange stedegne arter. Det anslås at 20% av verdens kjente dyrearter finnes her, deriblant ca. 210 pattedyrarter, 250 reptilarter, 620 fuglearter og tusener av insektarter. Kinabalu, landets høyeste fjell er vernet som en del av Kinabalu nasjonalpark. Den står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du et av verdens viktigste biologiske områder, med mer enn 4500 arter av flora og fauna.

I Gunung Mulu nasjonalpark finner du det største naturlige hulesystemet i verden, med en imponerende samling naturskatter slik som de sylskarpe kalksteintoppene The Pinnacles, og verdens største hule. Deer Cave, er kjent som verdens nest største grottepassasje. I nasjonalparken Taman Nagara finner du mange truede dyrearter, slik som malaysiatiger, den asiatiske elefanten og krabbeeterape. Dra på utflukter i den tette jungelen, fugletitting, eller guidede turer på nattestid når mangelen på lys bringer summende innsekter ut fra hjemmestedene sine. Eller hva med å få med seg regnskogen fra tretoppene fra den 530 meter lange Canopy Walkway? Dykk i farvannet rundt Sipadan, som er blant verdens rikeste på fiske- og korallarter. Her er det mye å se, og du har en aktiv ferie i vente!

Besøk Cameron Highlands, de pittoreske grønne åsene tiltrekker seg horder av turister hvert år.

Området ble utviklet under den britiske kolonitiden, og åsenes fuzzy utseende, og kjøligere klima gir et herlig avbrekk fra varmen. Du finner en rekke avslappende aktiviteter her, slik som turer gjennom små, vakre landsbyer, og besøk til ulike sommerfugl-, jordbær-, eller honninggårder. Eller hva med en tur til en av landets største teplantasjer? Besøk BOH Tea Plantation, hvor du kan lære om te-prosessen og nyte en rykende kopp te. Ta turen til øyene Perhentian. De to hovedøyene Besar og Kecil kan friste med fantastiske strender, hvit sand og utrolig blått grunt vann i skyggene av høye palmetrær. De stort sett ubebodde øyene er det perfekte sted å koble av fra det moderne liv. Høres ikke det herlig ut? Omgivelsene er perfekte for vannaktiviteter som dykking, snorkling og kanopadling. Perfekt dersom du drar hit på ferie med barn! Øyene er omgitt av korallrev, og du finner et rikt liv under vann med mange arter av tropiske fisker, samt havskilpadder. Besøk Batu Caves i Selangor. De består av tre hovedkalksteinsgrotter, som er populære blant klatreentusiaster, og hvor du finner templer og hinduistiske helligdommer. Besøk hovedattraksjonene, den 42 meter høye statuen av Lord Maruga, som står ved inngangen. Spennende opplevelse på din Malaysia ferie!

Malaysia er et vakkert land med en rik kulturarv som blander europeisk og asiatisk innflytelse.

Dra på shopping i hovedstaden Kuala Lumpur. Petaling Street i Chinatown er et yrende handleområde hvor du finner en rekke verneverdige bygninger og templer. Spis grillet fisk eller karrinudler på en av de mange restaurantene eller matbodene. Prut deg til billigere klær og klokker, eller berolige slitne føtter med en deilig fotmassasje. Kuala Lumpur Central market er et fargerikt og livlig marked pakket med boder. Det er inndelt i baner basert på etnisk tilhørighet, som Malay, indisk og kinesisk. Her selges det en myriade av håndlagde kunsthåndtverk. Alt fra treutskjæringer til klær, smykker og batikkstoffer. Du finner også her et utvalg av spennende gatemat, samt et sted reservert for lokale kunstnere. Eller hva med en tur til Tvillingtårnene Petronas? De skiller seg ut som et uvanlig eksempel på Malaysias fortreffelige, urbane design. Visste du at de var de høyeste tårnene i verdene frem til 2004? Og at de bindes sammen av en toetasjes bro 170 meter over bakken?

Besøk George Town, hovedstaden i Penang, øystaten med den største kinesiske befolkningen i landet. Byens flerkulturelle fortid er spesielt nedfelt i dens varierte og rike arkitektur, fylt med bedårende historiske bygninger, hovedsaklig lokalisert i den eldste delen av byen. Besøk A Famosa, den historiske festningen i Malakka-staten. Den ble bygget av portugiserne på 1500-tallet og ble stadig utvidet i løpet av århundret. A Famosa falt senere i hendene til britene og nederlenderne. Malakka tilbyr også en rekke andre severdigheter, som Stadthuys, residensen til den nederlandske guvernøren, som ble bygget på 1600-tallet. Samt Jonker Street, som er populær for sine mange butikker og restauranter. Besøk flott byer og spennende bygg på din Malaysia ferie!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret
Min. kjøpesum = kr 1000