2 tilbud

Maldivene reise

Maldivene må være det nærmeste man kommer paradis. TravelBird tar deg med på en Maldivene reise som får deg til å ønske at du kan bli værende der for alltid!
Se mer:
Valgte filtere:
2 tilbud
Filtre Tilbakestill

Når du ser bilder av kritthvite strender så langt øyet kan se, palmetrær og krystallklart vann så er sannsynligheten stor for at det er tatt på Maldivene. Dette er virkelig himmel på jord!

Maldivene befinner seg rett under ekvator, som gjør at sola står høyt på himmelen dagen lang. Vi trenger kanskje ikke nevne at dette gir varme temperaturer året rundt? Det varme klimaet, med en snittemperatur på mellom 29 og 32 grader, og de mange dagene med strålende sol har gjort Maldivene til en populær turistdestinasjon, og det hele startet i 1970-årene. I dag står turismen for 25 prosent av Maldivenes BNP, og det er ikke uten grunn at så mange kan tenke seg en Maldivene reise - dette landet må rett og slett oppleves!

Visste du at Maldivene er et av de mest populære stedene å gifte seg? En seremoni på stranden og en bryllupsfest når sola går ned i havet er drømmen for mange - kanskje har du også alltid hatt en drøm legge bryllupsreisen din hit? Om ikke er det nok av andre ting å finne på på Maldivene! Vi har her samlet topp 5 aktiviteter som bør testes ut når du er på reise til Maldivene, som blant annet innebærer å besøke landets moskeer. Maldivene er et muslimsk land, og vakre moskeer pryder spesielt landets hovedstad Malé. Landet er gjennom tidene blitt påvirket av mange ulike kulturer, som har skapt dagens rike kulturelle mangfold.

Maldivene er et land bestående av rundt 1200 øyer, noen av dem er blant de minste øyene i verden. Mange av øyene er ikke bebodde, så her er det nok av fantastiske perler å boltre seg i!

Glem Nederland og Danmark, Maldivene stikker av med prisen for det laveste landet i verden med 2,4 meter som det høyeste punktet over havoverflaten! Sammenlign selv med en ferie til Danmark. Her finner du også noen av verdens minste øyer, kun på noen få kvadratmeter! De største er ikke særlig mer enn 6 kilometer lange, og det er her du finner landets tettsteder, byer og hoteller. De mindre øyene er perfekte for en utflukt. Her kan du virkelig la skuldrene senke seg mens du hører bølgene bølge innover strendene og skue utover det vakre havet.

For hav, det er det nok av på Maldivene. Faktisk består hele 99 prosent av Maldivene av vann! Her finner du hundrevis av koraller og fiskearter, flere havskilpaddearter og hvaler. En Maldivene reise er som et eldorado for deg som er glad i å dykke! Dersom dykking er din greie er en reise til Gran Canaria noe du kan være interessert i! Om du trenger beskyttelse fra den sterke sola kan du søke ly under en av landets mange kokospalmer. Treet er landets nasjonaltre, og er et av symbolene i Maldivenes emblem. Visste du dessuten at de kan bli hele 100 år gamle?

Maldivene har hatt en strategisk god plassering for handelvirksomhet opp gjennom årene, som har ført til at landet er påvirket av flere ulike kulturer. Dagens kultur er derfor en herlig blanding av maldivisk kultur og ulike impulser.

Man tror at Maldivenes første innbyggere kom sjøveien fra India og Sri Lanka, og kulturen i landet er derfor naturlig nok påvirket av impulser herfra. Maldivene var først et hinduistisk og buddhistisk land, men ble på 1100-tallet omvendt til islam. Maldivene er den dag i dag fortsatt et muslimsk land, som blant annet kan ses i form av landets vakre moskeer. På din Maldivene reise bør du ta turen innom noen av dem, blant annet anbefales Old Friday Mosque i Malé, hvor du kan beundre vakre helleristninger.

Kulturen på Maldivene er også påvirket av nordafrikansk og arabisk kultur, men landet har også holdt fast på sin tradisjonelle kultur. Når det kommer til mat kan du vente deg mye fisk og ris. Fiske er en av de viktigste næringsveiene på Maldivene, og du finner fisketorg blant annet i hovedstaden Malé. Kokosnøtter brukes også, da Maldivene har mange palmetrær. Dersom dette høres fristende ut, kan det hende en reise til Karibien er noe for deg!

På Maldivene finner du et fantastisk variert liv under vann, så dykking er svært populært her. Lokale markeder og båtturer, samt vakre moskeer og avslappende massasje, er også noe av det du bør få med deg på en Maldivene reise!

Maldivene er et paradis for dykking, og er den perfekte destinasjonen for deg som er glad i å dykke. Her kan du beundre vakre korallrev, gamle skipsvrak, skilpadder og havets andre beboere. Med et varmt badevann er dykking på Maldivene en opplevelse du ikke vil være foruten!

På Maldivenes største øyer kan du finne flere lokale markeder, og spesielt hovedstaden Malé kan by på lokale fristelser, slik som fisk hentet rett fra havet. Du kan også finne vakker kunst og håndverk laget av lokalbefolkningen - en fin severdighet å ta med hjem.

Old Friday Mosque er allerede nevnt, men Maldivene har flere vakre moskeer å by på. Ta turen til Grand Friday Mosque eller Hulhumale Mosque, to særdeles vakre og majestetiske bygninger.

Mange av Maldivenes øyer er ikke bebodd, så hva sier du til en dagstur til en menneskeforlatt øy? Ta det som en båttur og beundre de vakre omgivelsene på veien. Test gjerne ut en Dhoni, de tradisjonelle båtene som brukes på Maldivene.

Sist men ikke minst er det på tide å slappe av og senke skuldrene. Og hvor bedre kan dette gjøres enn på et spa, ved å utføre yoga og pilates eller ved å få en behagelig massasje? Maldivenes behagelige klima og avslappende atmosfære legger forholdene perfekt til rette for en avslappende ferie - det er bare å nyte det når du er på tur til Maldivene!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret