7 tilbud

Malta ferie

En reise til Malta er som en reise tilbake i tid. Med enestående natur, eldgamle ruiner og vakre byer vil en Malta ferie med TravelBird gi deg minner for livet!
Se mer:
Valgte filtere:
7 tilbud
Filtre Tilbakestill

Malta er det eneste landet i Europa hvor det aldri er målt minusgrader, og høysesongen for strandbesøk kan vare til langt utover høsten. Med sin plassering midt i Middelhavet er klimaet herlig, og perfekt for din neste ferietur!

Malta er et land bestående av flere øyer, hvor tre av de største er bebodde. Landet er et av de minste i verden, med et areal mindre enn Oslo fylke og en befolkning mindre enn Oslo by. Det er derfor en skjult perle som definitivt fortjener et besøk neste gang du skal på ferie! Øygruppen huser utrolig mye historie, og naturen er helt unik. Malta har figurert i mange kjente Hollywood-filmer som følge av sine vakre, gamle byer og det fantastiske landskapet. Din neste Malta ferie vil vise deg hvorfor!

Malta bærer i dag preg av å være påvirket av flere kulturer opp gjennom årene, som har gitt landet en allsidig og spennende kultur. Landets eget språk, maltesisk, er, sammen med engelsk, Maltas offisielle språk, og det har i stor grad blitt påvirket av arabisk, italiensk og engelsk. Også arkitekturen og de gamle ruinene bærer preg av en svært spennende historie, og når du skal reise til Malta er det et “must” å få med seg de kjente ruinene, Valletta og lære mer om landets historie.

Mennesker har funnet veien til landet midt i Middelhavet siden år 5000 f.Kr. Malta har en lang og spennende historie som du bør glede deg til å lære mer om!

En Malta ferie er ikke komplett uten et besøk til Hagar Qim, de best bevarte tempelruinene laget av kalkstein på Malta, som ble bygget for rundt 5000 år siden. Det kan være greit å være klar over at tempelet har åpningstider mellom 09 og 17, så pass på å ikke komme senere enn 16:30 om du ønsker å se disse gamle ruinene. Andre gamle ruiner som er verdt å nevne er de megalittiske templer. Dette sies å være de eldste frittstående monumentene i verden, til og med eldre enn Egypts pyramider og berømte Stonehenge!

Valletta er hovedstaden på Malta, og er av UNESCO omtalt som en av de mest historiske stedene i verden. Byen i seg selv er et vakkert syn, med bymuren som leder ned mot havet og dens 320 historiske monumenter! Spesielt i solnedgangen er Valletta et nydelig syn sett fra en båt, og noe du absolutt bør få med deg på din Malta ferie. Om du ønsker å lære mer om Maltas nyere historie bør du sette av tid til å dykke utenfor kysten. Her kan du se mange skipsvrak fra andre verdenskrig, da Malta var av stor strategisk betydning. Bestill all-inclusive, så har du mer tid til å gjøre det du vil!

Så hva kan du ta deg til på en Malta ferie? Selv om Malta er et lite land har det uendelig med aktiviteter å by på! Vi har samlet topp 3 som du bør prøve ut på din Malta reise.

Er du glad i å gå turer? Da er Malta landet for deg! Legg turen til Maltas vakre kystlinje, der du vil kunne skue utover Middelhavet. Kun 20 prosent av Maltas øyer er bebodd, så det er nok av uberørt, vakkert landskap å velge mellom. Ypperlig hvis du liker å reise alene!

Legg turen innom en av Maltas spesielle strender når du utforsker Malta, for eksempel San Blas, hvor sanden verken er hvit eller gul, men rød! Det er relativt vanskelig å komme seg hit, da man må følge bratte stier, som gjør stranden til en fredfull perle. Ikke rart Malta er en favoritt når det kommer til å ferie med barn!

Etter lange fotturer og svømmeturer er det på tide med et velfortjent, nydelig måltid. Når du besøker Malta bør du prøve ut pastizzi, et tradisjonelt maltesisk bakverk. Pastizzi fylles ofte med ricottaost eller ertestuing. God drikke hører ethvert måltid til, og på Malta bør du prøve ut kinnie, en bittersøt brus laget av urter og krydder fra regionen.

Er du fortsatt i tvil om du ønsker å dra på Malta ferie? Vel, om du ikke er overbevist om at dette er et vakkert land å feriere i bør du lese videre!

Øygruppen i Middelhavet er nemlig et yndet sted for Hollywood-regissører. Verdenskjente filmer som Gladiator, Troja og Clash of the Titans er alle spilt inn her, det samme med den populære TV-serien Game of Thrones.

Planlegger du å kjøre bil på Malta? Da bør du huske på en viktig ting - her kjøres det på venstre side av veien! Malta var lenge underlagt England, så det er kanskje ikke overraskende, men det er en ting man ikke alltid tenker over. Greit å ha i bakhodet, spesielt hvis du reiser alene og ikke har noen til å minne deg på det!

Vi kjenner alle til legenden om Atlantis, øya eid av havguden Poseidon, som sank i havet og aldri ble funnet igjen. Det er mange teorier om hvor Atlantis befant seg, blant annet er Sicilia nevnt, samt en rekke greske øyer. På listen over spekulasjoner står også Malta oppført, da noen mener å hevde at Malta var en del av Atlantis.

Visste du at Valletta var Europas første planlagte by? I 1565 ble tegninger av byen utformet, og det tok kun 15 år å bygge den. Dette gjør Valletta til en av de raskest bygde byene i verden. Er det én ting du må få med deg når du er på Malta så er det Valletta!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret