8 tilbud

Marokko reise

Marrakesh, Casablanca, ørken og mektige fjell. En Marokko reise er en fantastisk opplevelse, og TravelBird har samlet de beste turene for deg!
Se mer:
Valgte filtere:
8 tilbud
Filtre Tilbakestill

Marokko er et fantastisk fascinerende og vakkert land, med svært variert natur, en spennende historie og en fremtredende kultur. Bli med på en Marokko reise du sent vil glemme!

Er det noe Marokko er kjent for så må det være den fantastiske kulturen. Couscous, gryteretter, mørt lammekjøtt og myntete er bare noen eksempler på fantastisk mat som serveres på et maokkansk kjøkken. Myntete er Marokkos nasjonaldrikk, og couscous er nasjonalretten, gjerne servert med kjøtt, grønnsaker eller fisk, med en saus ved siden av. Nyt et skikkelig marokkansk måltid på en restaurant i Marrakesh eller Casablanca. Om du befinner deg i sistnevnte by kan du legge turen til Afrikas største kjøpesenter, beundre byens vakre moskeer eller vandre gatelangs og la tankene vandre til den berømte filmen Casablanca, med svenske Ingrid Bergman i hovedrollen. Ta med din bedre halvdel på en kjærestetur!

Arkitekturen i Marokko kan ikke annet enn å iakttas og oppleves med fryd - her er det mye vakkert å se! Med minareter og moskeer i alle mulige farger og størrelser og andre klassiske marokkanske byggverk, har du nok av ting å gjøre! Du har kanskje hørt om Hammam? Eller riader? Sistnevnte finner du spesielt i nærheten av Marrakesh, og var før i tiden store hus hvor kongelige og deres slektninger og medarbeidere kunne slappe av. I dag fungerer mange av dem som vakre overnattingssteder. Besøk en av dem for å få et inntrykk av hvordan Marokkos kongelige levde før i tiden!

Hvem hadde trodd at ett og samme land kan romme deler av verdens største ørken og det høyestliggende alpinanlegget i Afrika? Vel, Marokko har begge deler!

Afrikas lengste fjellkjede, Atlasfjellene, strekker seg over Algerie, Marokko og Tunisia. Fjellene reiser seg mektig fra bakkenivå, og spesielt i Marokko rager de høyt mot himmelen. Det høyeste punktet finner du faktisk i Marokko, på over 4000 meter over havet. Fjellene kan by på turmuligheter med fantastisk utsikt om sommeren, og slalåmmuligheter om vinteren, til tross for svært lite snøfall hvert år. Atlasfjellene kan dessuten by på landsbyer som klamrer seg til fjellveggene, langt fra sivilisasjonen. Definitivt en av våre mest eksotiske reiser!

Om slalåmkjøring og vandring i fjellet blir litt i kaldeste og bratteste laget for deg så kan en Marokko reise også friste med større ørkenområder! Hva med en ridetur på kameler inn i solnedgangen, hvor du kan beundre solnedgangen og fargespillet den skaper? Måten lyset leker seg i Marokkos sanddyner er noe man må få med seg! Forbered deg på et annerledes landskap enn hva du er vant til - dette er så forskjellig fra norsk landskap som du får det, og derfor noe du kommer til å huske for alltid. Ikke gå glipp av muligheten til å dra på ørken-safari!

Det er alltid gøy å kjøpe med noen lokale godbiter når man er på ferie, som et flott ferieminne. I Marokko får du tak i de beste kuppene på et av landets mange gatemarkeder!

Torg og gater i Marokko er ofte synonymt med markeder. Her finner du alt fra vevde tepper i vakre farger til nydelig marokkansk mat. Spesielt i Marrakesh finner du fantastiske markeder. Djema el-Fna finner du på Marrakeshs største torg, og dette er ikke kun et marked, men også et utendørsteater. Her kan du se slangetemmere og få hennatatoveringer, eller vandre fra bod til bod og la deg friste av alt det vakre selgerne har å by på. En Marokko reise er full av overraskelser!

Casablanca har også nok av muligheter for å gjøre et realt kupp på din Marokkoreise. Her finner du alt fra markeder med moderne arkitektur til tradisjonelle markeder med boder på hver side av veien, gjerne under tak. I storbyen Fes finner du også fantastiske muligheter for å gjøre et kupp. En ting er sikkert - du skal ikke være redd for å komme tomhendt hjem etter en reise til Marokko!

Gamlebyen i Marrakesh er ført opp på UNESCOs verdensarvliste, som sier sitt om hvor vakker denne byen er. Her finner du markeder, palasser og flotte moskeer i skjønn forening!

Gamlebyen, kalt Medina, er omringet av en mur, og innenfor finner du vakre moskeer, det gamle sultanpalasset og, i hjertet av gamlebyen, det berømte markedet Djema el-Fna. Men Marrakesh har også en nyere bydel, som blant annet kan by på fantastiske shoppingmuligheter. Dersom du ønsker å utforske den allsidige naturen og landskapet landet har å by på i løpet av din Marokko reise, er Marrakesh det perfekte stedet å starte. Den allsidige naturen gir gode muligheter for yogaferie. Fra Marrakesh kan du utforske ørkenen på hest eller kamel, eller gå fjellturer i de nærliggende fjellområdene. Marrakesh ble grunnlagt i år 1062, som en av Marokkos fire kongebyer. Byen har vært hovedstad for ulike dynastier opp gjennom tidene, og er i dag en av Marokkos mest berømte byer. Om du ønsker å besøke Marokkos tre andre kongebyer bør du legge turen til Fes, dagens hovedstad Rabat og Méknes i løpet av din Marokko ferie.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret