1 tilbud

Montenegro ferie

Velkommen til Montenegro! Landet som har spektakulære strender, majestetiske fjell og fargesprakende mennesker. En Montenegro ferie vil vise deg at gode ting ofte kommer i små pakker.
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Montenegro har stått på grensen mellom øst og vest siden Romerriket ble delt i to for 1600 år siden.

Landets rike kulturelle historie ses i de praktfulle ortodokse klostrene, mosaikkgulvene i de romerske villaene, i de utsmykkede katolske kirkene, samt i de robuste festningene bygget opp gjennom århundrene. 50 år som en alliansefri kommuniststat, uavhengig fra både Vesten og Østblokken har tydelig satt sitt preg på landet. Resultatet er et fascinerende sted, selv for de med kun en overfladisk interesse i Europeisk historie. Dersom dette gir mersmak er en reise til Praha å anbefale!

Fryktløse reisende kan unngå de mengdene med soltilbedere som fyller strendene ved å reise utenfor allfarvei opp i det kupperte fjellterrenget i Prokletije og Durmitor. Hvor man finner urskogen Biogradska Gora. En tur til de mange byene hvor lokalbefolkningen lever livene sine kan også anbefales. Dra på fottur, sykkeltur, ri eller dra på kajakktur til et ukjent sted. Er du heldig har du det kanskje helt for deg selv!

Hvis verden er en scene, så er Montenegro karakteren som spankulerer inn på scenene mens den spiller den mest dramatiske handlingen. Landet finnes ikke kjedelig, og med sin fengslende kystlinje, gripende fjell, lidenskapelige befolkning og levende historie, har det plenty av karisma å by på. Visste du at landet inkluderes i de fleste oversikter over nye “it” destinasjoner? På tross av den økende interessen, forblir befolkningen som de alltid har vært; sjarmerende, muntre og ærlige.

Besøk det lille landet hvor sjø og land omfavner hverandre. Det er faktisk ikke større enn 300 km fra topp til tå. Kystlinjen byr på et av Europas mest spektakulære kystlandskaper, mens fjellene stikker opp av det krystallklare vannet. Befestede, eldgamle byer klamrer seg til klippene, og besøker du landet i sommerferien kan du trekke inn duften av Middelhavsblomster, bartrær og ville urter.

Ta turen til den vakre byen Kotor med sin UNESCO-beskyttede gamleby, omgitt av en vegg og festinger.

Byen er en middelalderlabyrint av kirker, museer, venetianske palasser, kaféstrødde torg og en en yrende havn. På nattestid er byens vegger spektakulært opplyst, mens gatene summer med levende musikk, romantikk og god stemning. Klatrer du de 1500 trappetrinnene opp til festningen finner du en spektakulær utsikt over byen. Byen er i tillegg et ypperlig utgangspunkt for å utforske resten av landet. Visste du at Kotor havnet på førsteplass på Lonely Planets liste over topp ti byer i 2016? En tre timers kjøretur fra Kotor finner du klosteret Ostrog. Det er innebygd i klippen, ca 900 meter over Zeta-dalen. Det skinnende hvite klosteret er det viktigste stedet for de ortodokse kristne i Montenegro. Det tiltrekker seg årlig en million besøkende. Dersom du er interessert i ortodoks-kristendom er en reise til Tallin midt i blinken for deg!

Besøk Budva, som du finner kun 30 minutter fra Kotor. Byen er landets turistsentrum og mest besøkte reisemål. Den tiltrekker seg horder av turister innstilt på å sole seg strendene langs rivieraen, utfroske gamlebyen Stari Grad og utforske nattlivet. Byen har vært bebodd siden 500 år før kristur, og er kjent for sine midderalderske bymurer, vakre strender og varierte uteliv. I høysesongen parkerer de nyrike multimillion-yachtene sine i byens bevoktede marina, mens strendene er dekket av soltilbedere fra Russland og Ukraina. Budva er hektisk, men har en egen sjarm, og et must på din montenegrinske reiserute. 15 minutter fra Budva finner du gamlebyen Sveti Stefan, et av Adriaterhavskystens mest forbløffende severdigheter. Denne befestede landsbyen på en øy 30 meter fra land er knyttet til fastlandet med en smal landevei. Nyt synet av virvaret av steinvillaer fra 1400-tallet som skuer utover det fristende turkise vannet og den plettfrie rosa sandstranden på din Montenegro ferie.

Byen som står på UNESCOs verdensarvliste finner du ti kilometer fra Kotor.

I denne lille byen bor det kun noen og 500 mennesker, og byen er stengt for biltrafikk. Dersom dette får deg til å savne storbylivet er det bare å slenge seg på en reise til Paris. Perast har kun en hovedgate, men her finner du hele 16 ulike kirker. Noen av de er gåtefulle ruiner hvor fiken vokser vilt, mens andre har blitt fanget opp i virvelvinden av renovering som har rammet byen. I hjertet av Perast finner du St Nicholas kirke på et lite tog omgitt av bronseskulpturer og daddelpalmer. Løfter du blikket og ser ut over vannet får du øye på to pittoreske øyer. De to øyene smykkes begge av kirker. Gospa od Škrpjela (Vår Frue på klippene) er fra 1400-tallet og ligger på en kunstig øy. Innsiden er dekorert med veggmalerier og sølvplansjer som ble donert av fiskere og familiene deres. Samt benediktinerklosteret Sveti Ðorđe (St George) fra 800-tallet. Førstnevnte skal ha blitt reist av lokalbefolkningen. De nedla steiner rundt en åpenbaring av Madonna og barnet. Båter transporterer deg over bukten fra land på din Montenegro ferie.

Cetinje ble grunnlagt i 1482 av Ivan Crnojević, og var Montenegros hovedstad frem til 1946.

Du finner en stor statue av Crnojević på Dvorski Trg. hovedtorget. Byen anses i dag som den kongelige hovedstaden, og her finner du Montenegros mest imponerende samling av museer. Staselige herskapshus og små hytter ligger etter hverandre i en og samme gate. Flere av herskapshus stammer fra tiden da montenegrinske prinsesser og europeiske ambassadører omgikk hverandre. Disse er nå omgjort til skoler for musikk og kunst, samt tul museer. Ta turen til Lovcen nasjonalpark og Njegos Mauseoleum, som er et must når du er på besøk i landet. Du finner nasjonalparken en 40 minutters kjøretur fra Cetinje. Her finner du fjellet Lovcen, på 1750 meter, samt Njegos Mausoleum, bygget på Jezerski, nasjonalparkens nest høyeste topp. På en klar dag har du herfra utsikt over nesten 80% av landet. Graven er også interessant i seg selv, bygget i fjellet i kald marmor.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret