Økoturisme

TravelBird ønsker å bidra til den økende interessen for grønne reiser, og legge til rette for at våre reisende skal bli inspirert til å velge økoferie og økoturisme.

Tilbud

Velg en avreisedato
1 tilbud
Ønsker du deg en ferie som gir deg spennende natur- og kulturopplevelser, er bedre for miljøet, og gir deg innsikt i lokalkultur og samfunnet du besøker? Vi gir deg muligheten til å finne en økoferie som kan bidra til en bærekraftig ferieopplevelse.

Økoturisme er en mer ansvarlig måte å reise på, og bidrar til å verne om lokal kultur og natur uten å ha negativ påvirkning på miljøet, kulturen eller lokalbefolkningen på ferie. For oss i TravelBird er økoturisme å gjøre små, enkle valg for å bli en mer samfunnsbevisst verdensborger. Alle valg vi gjør for å minske den negative påvirkningen på et reisemål, som resirkulering, å leie elektrisk bil, sykle eller å kjøpe lokallagde produkter, kan gjøre en stor forskjell. Hvis hver og en av oss begynner å reise litt mer økobevisst, kan dette gjøre verden til et bedre sted – bare tenk deg forskjellen vi kan utgjøre sammen.

De siste årene har økoturisme opplevd en opptur og flere og flere av oss vil gjerne reise på ferier som er litt grønnere. En grønnere ferie kan være å bo i et økohotell, som har satt inn forskjellige tiltak for å verne om omgivelsene og miljøet, alt fra resirkulering, gjenbruk, kjøp av lokalproduserte råvarer og bidrag til lokalmiljøet. Agriturisme er også en økende trend der du får en ekte gårdsopplevelse med høsting og laging av økologisk mat, og blir godt kjent med miljøet og vertene dine. Økoferier er også for deg som vil bidra til å forbedre levevilkår til lokalbefolkningen du besøker. Som økoturist bruker du dine resurser til å støtte naturen og felleskapet, som vi alle har et kollektivt ansvar for.

Vær en verdensborger med samvittighet!

Å reise grønt er en økende trend og med god grunn! Hvorfor ikke gjøre neste ferie mer økobevisst?

Å dra på økoferie er mye mer enn å dra på teltur i nærområdet! En økoreise kan være en rundreise i et land langt unna, så lenge du respekterer dine verter og deres verdensarv.

Mange av oss drømmer om å reise jorden rundt og oppdage interessant natur, fascinerende kulturer, fargerike mennesker og alt det som er helt annerledes enn det vi er vant til. Vi ønsker å vise deg hvordan du kan reise på en måte som ikke bare lar deg dykke dypt i andre kulturer, men også gjøre det på en måte som beriker stedet du besøker, slik at du gir noe tilbake til lokalsamfunnet som takk for lånet og oppdagelsene du gjorde. En takk for at du fikk nyte den slående naturen på en reise i Vietnam, for alle timene du tilbragte på en idyllisk strand i Thailand og de mange timene du tilbragte på et lokalt marked i India.

For å være en utmerket økoturist må du respektere dine verter og verdensarv. Forbered deg på reisen og undersøk alt om tradisjoner, skikker og sosiale forhold slik at du vet hvordan du kan bli kjent med de lokale. Det kan også være en fordel å lære seg litt av det lokale språket, og spør alltid om lov til å ta bilder. Respekter flora og fauna, og reduser forbruket ditt av vann og energi så godt du kan. Vil du ta med deg suvenirer, kjøp alltid lokallagde varer og betal en rettferdig pris. Lei også en guide med lokalkunnskap, slik at du er med på å støtte den lokale økonomien. I det store og det hele betyr økoturisme å vise respekt i landet du besøker, og fortelle andre om de gode opplevelsene du hadde som økoturist slik at andre kan oppleve en økoferie selv.

Vår nysatsing - økoturisme og grønne reiser

TravelBird satser mer og mer på økoturisme, og tilbudene du ser her er kun en begynnelse!

Våre økotilbud er nøye satt sammen av økoentusiaster som brenner for å skape en bedre verden for alle, og økoturisme skaper opplevelser som fremmer felleskap og har et fokus på naturvern.

TravelBird er nå i full gang med å satse på økoturisme, og vår lidenskap for mer hensynsfulle og ansvarlige økoferier er et prosjekt vi jobber mye med. For eksempel har mange av våre hoteller fått den prestisjefylte miljøprisen "Green Key Awards". Green Key-prisen er den ledende standarden for kompetanse innen miljøansvar og bærekraftig drift i reiselivsnæringen. Det prestisjefylte miljømerket representerer en forpliktelse fra hotellet, om at de holder de strenge kriteriene som stiftelsen for miljøutdanning fastsetter. Dersom du finner et tilbud med et hotell som har fått denne prisen, betyr det at hotellet drives på en økovennlig måte. Denne prisen gjør at det er enklere for deg som reisende å velge et mer miljøvennlig alternativ. Dette er bare ett av kriteriene vi ser etter når vi setter sammen et interessant tilbud for deg. I tillegg vil våre økotilbud ofte inkludere en øko-utflukt, som økologisk vinsmaking, en sykkeltur i en storby eller et besøk til en økologisk restaurant.

Som du ser, trenger ikke ferien din å være 100% bærekraftig. Begynn i det små med et økovennlig hotell før du setter ut på en rundreise i Asia der du aktivt bidrar til å løfte lokalsamfunnets økonomi, natur og ressurser. Bli med på økoturisme bølgen du også!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret