Opplevelsesreiser

Lær deg å dykke, lage indisk Dhal eller dra på spennende gallerier. Bli inspirert av det vi i TravelBird har å tilby av opplevelsesreiser!

Tilbud

Velg en avreisedato
17 tilbud
Opplevelsesreiser har vært populære blant nordmenn en stund, og trenden ser ikke ut til å snu med det første.

Ferierende nordmenn vil oppleve nye og spennende ting på ferie. Hva er vel bedre enn å utforske et nytt sted fra hesteryggen, eller med joggeskoene på beina? Det sies at det ikke finnes noen bedre måte å utforske en ny by på enn ved å ta beina fatt. En opplevelsesreise er perfekt enten du reiser alene eller med barn. Temaparker, fornøyelsesparker og slalåmbakker er alle fine måter å underholde de små på.

Vinter- og påskeferie er gjerne synonymt med ski på beina, men det trenger ikke være det! Ferier i sola, svøm med delfiner eller nyt et glass ferskpresset appelsinjuice fra solsenga. Valget er ditt og mulighetene uendelige! Ferie er en ypperlig mulighet til å prøve noe nytt. Tenke utenfor boksen og bevege seg utenfor komfortsonene. Dette trenger ikke å innebære å hoppe i fallskjerm eller drive med ekstremsport, men kan være så enkelt som å utforske et nytt land, delta på et kurs, en ekskursjon eller en guidet tur. Har du alltid hatt lyst til å lære deg spansk? Dra til tapasens hjemland og delta på et spanskkurs. Reis til Italia og delta på et kulinarisk kurs med vinsmaking. Eller hva med å få nærkontakt med elefanter og aper i Asia? Thailands eksotiske natur og varme klima har gjort landet til en feriefavoritt i flere år, og er ypperlig om man har lyst å oppleve en ny og spennende kultur. Nabolandet Vietnam blir bare mer og mer populært blant reisende, og er et skikkelig spennende reisemål!

Uforglemmelige minner

Reising utfordrer deg på en helt nye måte

Det finnes like mange grunner til å dra på opplevelsesreiser som det finnes mennesker.

Reising åpner øyene dine og lærer deg mer om hvem du er. Menneskene du møter på veien kan bli noen av de viktigste menneskene i livet ditt, og gir deg interessante historier å fortelle. I tillegg kan møtet med andre kulturer utfordre måten du ser verden på, og hjelpe deg å ta inn nye og forfriskende perspektiver.

Reising utvikler ferdigheter du ikke visste du hadde, og forbedrer språkkunnskapene dine. Det er også utdanning, og lærer deg politikk, sosiologi, historie, geografi og økonomi på en helt annen måte enn i et klasserom. Reising tar deg med på nye eventyr, enten det innebærer at å navigere deg gjennom Venezias labyrintlingnende gater, prute på et marked i Marrakech eller se dyrene beite på safari i Afrika. Dette er eventyr det er verdt å få med seg!

Kulturell innputt

Lær deg noe nytt

Lyst å besøke det velkjente tempet Angkor Wat i Kambodsja, eller mate elefanter i Chiang Mair?

Cruise rundt på motorsykkel i havnebyen Nha Trang i Vietnam, eller Route 66 i USA? Eller er du typen som best liker å dra på storbyferie? Opplevelsesreiser trenger ikke å innebære å reise til andre siden av kloden, det kan også være så enkelt som å reise til nabobyen eller nabolandet. En weekendtur er et fint avbrekk i hverdagen, enten du drar med kjæresten eller venninnegjengen. Besøk lokale kunstgallerier og museer. Eller få en guidet tur gjennom gamlebyen av en anbefalt guide. Dra på lokale markeder, eller sitt på en fortauskafé og nyt dagen. Vil du kose deg ekstra kan du booke en deilig ansiktsbehandling eller en avslappende massasje på et lokalt spa. Europa har en rekke storbyer å by på, og her finner du garantert noe for enhver smak, enten du vil shoppe, spise god mat eller slappe av. Valget er ditt!

Rundreiser

Utforsk en rekke ulike steder på dine opplevelsesreiser

Øyhopping i Middelhavet er en fin måte å kombinere strender, bading, og nye opplevelser.

De ulike øyene har alle sitt særpreg, og her finner du det meste du kunne ønske deg av underholdning og nydelig gresk mat. Middelhavet er likevel langt fra det eneste valget når øyhopping står på programmet. Visste du du finner nesten en hel rekke øyer utenfor Kroatia, eller at Filippinene består av over 7100 ulike øyer? Øya Panglao utenfor Filippinene blir rutinemessig oppført som et av verdens ti beste dykkesteder. Den er et fantastisk reisemål og kan by på et større marinbiologisk mangfold enn både Middelhavet og Japan. Her finner du garantert en øy for enhver smak, enten du er soltilbeder eller hobbydykker.

Med god hjelp fra rimelige flybiletter, tog og praktiske nattbusser er det enkelt å krysse av flere byer på listen i løpet av kort tid. Sørøst-Asia har de senere årene blitt bedre og bedre tilrettelagt for reiselystne, og ellers er det gode forbindelser mellom en rekke europeiske byer. Uansett hvor du drar på dine opplevelsesreiser vil du finne trivelige spisesteder, spennende historiske severdigheter, interessante gallerier og hyggelige mennesker. Å besøke flere steder på samme reise gir ofte en følelse av å ha fått mer ut av ferien, og ekstra opplevelser. Dette anbefales derfor på det sterkeste!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret