Påskeferie

Påske er noe mange av oss forbinder med marsipan, krim og lange skiturer. Det er ingenting i veien med å feire påsken på hytta med familien, men er du på utkikk etter en annerledes påske, har vi i TravelBird noen tips til deg!

Tilbud

Velg en avreisedato
0 tilbud
Det sies at nordmenn er født med ski på beina, men det er ikke alle som lar seg friste av fjellheimen og kritthvite vidder.

Er du lei av vinter og kulde? Vil du unngå milelange køer med fullastede biler på vei opp til påskefjellet? Pakk med deg lettere klær og fly sørover i påsken! TravelBird har tipsene til hvor du bør dra for å få et spennende alternativ til hyttepåsken. Hva med å ta turen til en Europeisk storby for å delta på lokalbefolkningens påskeferie? Delta på midnattsmesse på påskeaften, avsluttet med fyrverkeri i Hellas. Kos deg på piknik med grillet påskelam på første påskeaften. Eller hva med å ta turen til Kanariøyene? Tilbringe dager på stranda med en paraplydrink i hånda.

Påsken er en fascinerende tid i mange tradisjonelt kristne land i Europa. Her feires den med forseggjorte religiøse prosesjoner i bygatene og med århundregamle tradisjoner. Besøk Praha i Tsjekkia, hvor Prahas påskemarked tar over Václavplassen og Gamlebytorget, og trehytter utstiller håndarbeid, håndmalte påskeegg, dukker og marionetter. Besøkende kan smake lokale tsjekkiske godbiter som det sukkerbelagte bakverket Trdelnik, den grillede pølsen Klobasa, og få en personlig melding håndmalt på egget sitt. På grønne torsdag går barna gjennom byen mens de rister på trerangler, for å avverge Judas, i henhold til lokale tradisjoner. I forberedelsen til påsken maler jentene påskeegg, mens guttene håndfletter en pisk av selje. På påskedagen besøkes hvert hus i landsbyen av gutter som bruker pisken på beina til hvert barn for god helse, mens jentene i retur binder et bånd rundt pisken og gir dem ett av de malte eggene.

Besøk Firenze i Italia, hvor et av de mest dramatiske opptogene er Scoppio del Carro, eksplosjonen av vogna. En ni meter høy, 500 år gammel antikk vogn blir trukket av hvite okser fra Porta al Prato til Piazza del Duomi, ledsaget av musikere, soldater og feststemte mennesker kledd i 1400-talls kostymer. Kurven er fylt med fyrverkeri, og ledningen strekker seg til alteret inne i Duomo. Erkebiskoppen tenner lunten etter å ha sunget Ære være Gud i det høyeste under påskemassen. Dette tenner fyrverkeriet inne i vognen, og den 20 minutter lange oppvisningen er ment å sikre god handel og god avling i det kommende året.

Du finner påskefeiringer i en rekke europeiske byer

Hvor har du lyst å dra?

Ta turen til nydelige Sevilla i Spania. Under Semana Santa, den hellige uken som starter på palmesøndag.

Tusenvis flokker ut i gatene for å se de daglige messingorkesterne, de overdådige flåtene dekket med stearinlys og toppet med barokkunst, som skildrer påskehistorien. Disse følges av 70 ulike cofradias, som er katolske lekfolk ansvarlige for religiøse bilder og seremonier. Angrende syndere bærer tradisjonelle botskapper, og capirotes som er spisse, høye hetter med hull til øynene. Disse er designet slik at den troende kan angre i anonymitet uten å bli gjenkjent som en selverklært synder. I den spanske hovedstaden Madrid finner du over 20 religiøse prosesjoner, som starter med Domingo de Ramos, palmesøndag, hvor spanjolene kjøper laurbærblader og palmegrener til minne om Jesus. Mercoles Santo, eller Den Hellige onsdag, markeres av Madrids erkebiskop på Stations of the Resurrection, kjent ved det latinske navnet Via Lucis.

På skjærtorsdag bæres religiøse statuer av Jesus del Gran Poder og Virgin Maria Santisisma de la Esperanza ut av den nydelige gotiske katedralen Colegiata de San Isidro. Langfredag er dagen for Procession of Silence, mens Sabato Santo, eller Hellige lørdag, er dagen for marsjen Nuestra Señora de la Soledad. På første påskedag er det tid for den tradisjonelle Tomborada del Domingo de Resurrección, hvor trommeslagere holder en opptreden på berømte Plaza Mayor. Tar du turen til Madrid i din påskeferie bør du smake torrijas, som er brødskiver dynket i egg, sukker og mel, og stekt i olivenolje. En skikkelig godbit!

Ta turen til Jerusalem!

Og opplev påskefeire på en helt nye måte

Er du troende er få plasser mer passende en det Hellige Land, hvor du kan følge i Jesus fotspor.

Selv om du ikke er det, vil du bli imponert over denne fantastiske byen som kan dateres nesten 4000 år tilbake, på det helligste stedet i verden. I Den stille uke, tiden mellom palmesøndag og første påskedag, reiser tusenvis av kristne til Jerusalem. Ifølge tradisjonen begynner feiringen med en sammenkomst på Oljeberget på palmesøndag, mens man dagen etterpå besøker Klippedomen. Onsdagen er tid for å stoppe i Coenaculum, det tradisjonelle stedet for det siste måltid. Høydepunktet er spaserturen langs Via Dolorosa, veien Jesus gikk. Jerusalem i påskeferien er en unik opplevelse, full av intensitet og følelser. Turen er vel verdt, enten du er reisende på leting etter minneverdige opplevelser, eller troende. Kontrasten mellom gamlebyen og det nye Jerusalem, gjør byen til en pulserende, kulturrik, destinasjon.

Legg din påskeferie til Malta

Ett av påskens mest interessante reisemål

Malta, som ligger i Middelhavet nær Italia, er et av de mest katolske landene i verden. Her finner du en rekke parader og feiringer, som gjør den til et av de mest interessante reisemålene i påsken.

Skjærtorsdag, langfredag og første påskedag er dagene som har størst betydning for det maltesiske folk, og disse feires med stor lidenskap. På skjærtorsdag besøkes de syv kirkene, i henhold til tradisjonen. På langfredag rekonstruerer scener fra bibelen, og ulike parader, som de romerske soldaters opptog og prosesjonene, hvor deltakerne er kledd i hvite hetter og kapper, går med metallkjeder knyttet til anklene mens de bærer på trekross. På første påskedag samles familiemedlemmer for å spise lunsj sammen, drikke, utveksle gaver og ha det gøy. Tradisjonell påskemiddag bestående av lam, poteter og grønnsaker serveres, samt det søte påskebakverket figolla, som er fylt med mandler. Den behagelige temperaturen på 20 grader i løpet av dagen, samt Maltas rike kultur og fascinerende skikker gjør påsken til den perfekte anledningen å besøke øya. Legg din neste påskeferie hit!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret