Personvern

Retningslinjer for personvern og informasjonskapsler

Disse retningslinjene for personvern og informasjonskapsler styrer måten TravelBird B.V., og selskaper som er en del av den samme gruppen som TravelBird («TravelBird»), samler inn, bruker, oppbevarer og deler informasjon samlet inn fra brukere (heretter kalt bruker, hver, en «bruker») av http://www.travelbird.no og TravelBird-appen (samlet: «nettstedene»). TravelBird er ansvarlig for behandling av dine personopplysninger som er innhentet gjennom nettstedene og på annet vis i samsvar med relevante nederlandske forskrifter for datasikkerhet og telekommunikasjon, nærmere bestemt «Wet bescherming persoonsgegevens» (nederlandsk personopplysningslov) og «Telecommunicatiewet» (nederlandsk telekommunikasjonslov).

Personopplysninger

TravelBird kan samle inn personopplysninger fra brukere når brukere legger inn en bestilling, abonnerer på nyhetsbrevet, deltar i en konkurranse eller kampanje, svarer på en spørreundersøkelse eller fyller ut et skjema. I den grad det er hensiktsmessig, kan brukere bli bedt om å oppgi navn, e-postadresse, telefonnummer, hjemmeadresse, postkode, land, nasjonalitet, kjønn, fødselsdato og pass- og ID-numre. Dessuten vil TravelBird behandle IP-adressen din når informasjonskapsler brukes. Finn mer informasjon om bruk av informasjonskapsler nedenfor.

Formålet med behandling av personopplysninger

Dine personopplysninger brukes til å utføre bestillingen, til kommunikasjon angående bestillingen, til kundetjenester og for å forbedre disse tjenestene, til å forutse og løse problemer med tjenester levert til deg, til å sende nyhetsbrev som brukeren abonnerer på og til kundestatistikk. Dessuten kan informasjonen brukes til å drive en kampanje, en undersøkelse, en konkurranse, andre nettstedsfunksjoner og/eller markedsføringsformål. TravelBird kan også bruke denne informasjonen for teknisk eller funksjonell administrasjon, i tillegg til forbedring av nettstedene våre og TravelBird-appen, og for å tilpasse brukeropplevelsen. Dessuten kan vi behandle dataene dine for å overholde juridiske og/eller regulatoriske krav. TravelBird kan benytte brukerens personopplysninger for å forebygge og bekjempe svindel i betalingsbehandlingen på nettsidene. Når det gjelder behandling av brukerens personopplysninger i denne sammenhengen, baserer TravelBird seg på det juridiske grunnlaget for legitim interesse.

Nyhetsbrev

TravelBird kan sende nyhetsbrev til brukere som har kjøpt en reiseavtale gjennom et av nettstedene, knyttet til lignende produkter, med mindre de takket nei til dette på kjøpstidspunktet. Dersom en bruker ønsker å benytte seg av våre daglige tilbud, kan de også abonnere på nyhetsbrevet vårt når som helst. Nyhetsbrev kan inkludere nyheter om selskapet, oppdateringer eller informasjon om, eller tilbud på, produkter eller tjenester levert av TravelBird og/eller dens samarbeidspartnere. Disse e-postene kan være tilpasset i henhold til din personlige informasjon, tidligere kjøp og bevegelser på nettstedet. Dersom du på et hvilket som helst tidspunkt ønsker å melde deg av abonnementet og slutte å motta e-poster, kan du gjøre dette ved å klikke på nyhetsbrevet, på teksten «Meld meg av abonnement» og du kan melde deg av abonnementet via en valgmeny. Du kan også melde deg av abonnementet ditt ved å ringe eller sende en e-post til vår kundeservice, så melder vi deg av abonnementet manuelt Dersom du har spørsmål, kommentarer og/eller klager, ta kontakt med kundeservice. Se kontaktinformasjonen nedenfor.

Sted TravelBird kan be om brukerens tillatelse til å dele hans eller hennes plassering via TravelBird-appen for følgende formål: i) for å finne brukerens plassering i forbindelse med veibeskrivelser til eller fra brukerens overnatting og/eller for å vise brukeren andre steder i nærheten som kan være av interesse eller ii) for å vise relevant informasjon fra brukerens reiserute (i appen) under reisen. Brukere kan når som helst trekke tilbake sin tillatelse via følgende prosedyre for Apple IOS eller via følgende prosedyre for Android.

Gjesteanmeldelser

Noen brukere som har bestilt reise på ett av nettstedene, kan bli spurt av TravelBird om å skrive en gjesteanmeldelse. Hvis en bruker ikke ønsker at anmeldelsen skal vises på internett, kan brukeren si fra om dette ved hjelp av en såkalt bortvelgelse. En gjesteanmeldelse gir TravelBird anledning til å informere andre brukere om hvor bra en tur og helhetsopplevelsen var, i tillegg til andre tjenester brukeren eventuelt benyttet seg av. Når det gjelder behandling av brukerens personopplysninger i denne sammenhengen, baserer TravelBird seg på det juridiske grunnlaget for legitim interesse.

Informasjonskapsler og lignende teknikker

I tillegg til det som står oppført ovenfor, kan vi bruke informasjonskapsler eller lignende teknikker når brukere samhandler med nettstedene våre. Informasjonskapsler er små biter med informasjon som lagres på enheten din når du besøker nettstedene. Vær oppmerksom på at det er mulig du ikke får tilgang til nettstedene hvis du ikke samtykker til bruk av informasjonskapsler.

Nettstedene bruker følgende informasjonskapsler:

Funksjonelle informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene kan lagre nettlesernavnet ditt, typen datamaskin du bruker og teknisk informasjon om hvordan du er koblet til nettstedene våre, for eksempel brukt operativsystem, Internettleverandør og annen lignende informasjon. Denne informasjonen brukes for å teknisk tilrettelegge navigering og bruk av nettstedene. I tillegg kan funksjonelle informasjonskapsler brukes til å lagre personlige innstillinger som språk, eller til å huske bestillingsinformasjon for fremtidige besøk, dersom dette er ønskelig.

Analytiske informasjonskapsler

Våre nettsteder bruker også analytiske informasjonskapsler, plassert av Google Analytics, for å måle antallet besøk og hvilke deler av nettstedene som er mest populære blant brukere. Denne informasjonen brukes til å samle aggregert og statistisk informasjon om bruk av nettstedene våre, og brukes til å forbedre innholdet på nettstedene våre for å forbedre brukeropplevelsen. Våre nettsteder bruker også analytiske informasjonskapsler for å måle hvordan du har funnet nettstedene våre, for å kunne måle hvor effektive e-postkampanjer, reklamer og AdWords er på andre tredjepartsnettsteder. Disse analytiske informasjonskapslene er knyttet til de personopplysningene vi lagrer om deg, som angitt ovenfor, for å tilpasse nyhetsbrevene våre og levere tilpasset reklame på tredjeparts nettsteder.

Men Google kan likevel kombinere denne informasjonen med generisk informasjon de har om brukeren fra sine andre tjenester. Derfor vil TravelBird kun bruke Google Analytics med din tillatelse. Ettersom TravelBird ikke har kontroll over disse tjenestene, må du se Googles informasjon om deres tjenester, levert gjennom https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=no

Dessuten har TravelBird signert en behandlingsavtale med Google. Denne avtalen inkluderer ordninger mellom TravelBird (som er den ansvarlige parten for personopplysningene) og Google (som behandlere av personopplysningene). Disse ordningene tar i betraktning formålet for innsamling av personopplysningene, hvilke sikkerhetstiltak som er nødvendige, og typen tilsyn TravelBird kan føre, som den ansvarlige parten for personopplysningene.

Reklame-informasjonskapsler gjennom Facebook og tredjepartsnettsteder

Våre nettsteder benytter også informasjonskapsler for å vise tilpasset nyhetsstrøm og reklamer basert på dine bevegelser på nettstedet, og tidligere kjøpsoppførsel når du besøker Facebook, eller andre tredjeparts nettsteder. Dersom du ikke gir oss tillatelse, bruker vi ikke informasjonskapsler til disse formålene. TravelBird-reklamer kan likevel vises på andre nettsteder, og i nyhetsstrømmen på dine sosiale medier, men vi og våre tjenesteleverandører vil ikke tilpasse dem. TravelBirds retningslinjer for personvern og informasjonskapsler gjelder ikke for bruk av slike nettsteder, og vi anbefaler at du sjekker de gjeldende retningslinjene for personvern og informasjonskapsler for slike nettsteder dersom du trenger ytterligere informasjon.

Informasjonskapsler for sosiale medier

Du kan dele deler av våre nettsteder på sosiale medier, for eksempel Twitter, Facebook eller LinkedIn. Disse sosiale mediene bruker informasjonskapsler for at du skal kunne gjøre dette. TravelBirds retningslinjer for personvern og informasjonskapsler gjelder ikke for bruk av slike nettsteder. Se personvernerklæringene for de relevante sosiale mediene for informasjon om deres bruk av disse informasjonskapslene (Facebook/Twitter/LinkedIn).

Informasjonskapsler lagrer ikke informasjon som e-postadresse eller telefonnummer, men behandler som regel IP-adressen din. Dersom du ikke vil ha informasjonskapsler lagret på datamaskinen din, eller vil fjerne informasjonskapsler som allerede er lagret, kan du ordne dette via innstillingsskjermen i nettleserinnstillingene dine. Justeringen av disse innstillingene varierer fra nettleser til nettleser. På nettstedet «alt om informasjonskapsler» forklares det tydelig (på engelsk) hvordan du kan ordne dette. Vær oppmerksom på at når lagrede informasjonskapsler fjernes, er ikke nettstedene lenger tilgjengelige uten at du godtar informasjonskapsler på nytt.

Slik beskytter vi informasjonen din

Vi benytter egnede sikkerhetstiltak og prosesser for innsamling, oppbevaring og behandling av data, for å beskytte mot uautorisert tilgang, endring, utlevering eller ødeleggelse av personopplysningene dine, brukernavn, passord, transaksjonsdetaljer og data lagret på eller gjennom våre nettsteder.

Vi bruker følgende sikkerhetstiltak:

Beskyttelse mot fysisk tilgang Innbruddsalarm Kameraovervåkning Safe for oppbevaring av papirer Tilgangsbeskyttelse via passord/PIN-koder Beskyttelse med nøkler og adgangskort

Utveksling av sensitiv og privat informasjon mellom nettstedet og dets brukere, finner sted over en SSL-sikret kommunikasjonskanal, og er kryptert og beskyttet med digitale signaturer. Selv om TravelBird benytter rimelig forsiktighet for å yte trygg overføring av informasjon mellom utstyret ditt og systemene våre, kan vi ikke forsikre eller garantere sikkerheten til eventuell informasjon overført til oss over Internett. Dersom vi blir oppmerksomme på eventuelle sikkerhetsbrudd som fører til uautorisert tilgang til dine personopplysninger, vil vi bestrebe oss på å informere deg om dette.

Deling av dine personopplysninger

Vi kan dele dine personopplysninger med tredjeparter som flyselskap eller overnattingstjenester, dersom det er nødvendig for å fullføre bestillingen din. Ellers vil vi ikke dele, selge, bytte eller leie ut brukernes personlige identitetsinformasjon til andre, med unntak av selskaper som tilhører samme gruppe som TravelBird. Vi kan benytte tredjeparts tjenesteleverandører for å hjelpe oss med å drive bedriften vår og nettstedene våre, eller administrere aktiviteter på våre vegne, for eksempel sende ut nyhetsbrev eller spørreundersøkelser. For å ivareta din og vår interesse kan TravelBird dele personopplysninger om brukere med betalingstjenesteleverandørene og/eller leverandører av anti-svindelløsninger. Dette vil kun skje i den grad det er strengt nødvendig for å forebygge og bekjempe svindel i betalingsprosessene på nettstedene. Når det gjelder behandling av brukerens personopplysninger i denne sammenhengen, baserer TravelBird seg på det juridiske grunnlaget for legitim interesse.

Tredjeparts nettsteder

Brukere kan finne reklame eller annet innhold på nettstedene våre som kobler til nettsteder eller tjenester tilhørende våre partnere, leverandører, annonsører, sponsorer, lisenshavere og andre tredjeparter. Vi kontrollerer ikke innholdet eller koblingene som vises på disse nettstedene, og er ikke ansvarlige for praksisene som benyttes av nettsteder som kobler til eller kobles fra våre nettsteder. Dessuten kan disse nettstedene og tjenestene, inkludert innholdet og koblingene deres, være under konstant endring. Disse nettstedene og tjenestene kan ha sine egne retningslinjer for personvern og kundeservice. Visning av og samhandling med alle andre nettsteder, inkludert nettsteder som har koblinger til våre, er underlagt nettstedets egne vilkår og retningslinjer.

Endringer i disse retningslinjene for personvern og informasjonskapsler

TravelBird har når som helst rett til å oppdatere disse retningslinjene for personvern og informasjonskapsler. Når vi gjør dette, revideres oppdateringsdatoen nederst på denne siden. Vi oppfordrer brukere til å sjekke denne siden for eventuelle endringer, for å holde seg oppdatert om hva vi gjør for å beskytte personopplysningene vi samler inn.

Kontakt oss

Dersom du har spørsmål om disse retningslinjene for personvern og informasjonskapsler, eller om praksisen på nettstedene, ta kontakt med oss på:

TravelBird B.V. Keizersgracht 277 1016 ED Amsterdam

Telefonnummer: 23960884 E-post: kundeservice@travelbird.no

TravelBird har rapportert behandlingen av personopplysningene til Autoriteit Persoonsgegevens (det nederlandske Datatilsynet). Varselet gjenspeiles i registeret for offentlige varsler på nettstedet til Autoriteit Persoonsgegevens under varsel nummer 1462151

Dette dokumentet ble sist oppdatert mars 2017