7 tilbud

Portugal ferie

Bli med på Portugal ferie til portvinens hjemland, hvor du kan danse til rytmene av fado. Vi i TravelBird gir deg de beste reisene til dette vakre landet!
Se mer:
Valgte filtere:
7 tilbud
Filtre Tilbakestill

Portugal er landet som har mer å by på enn du kan forestille deg, og en reise hit er midt i blinken for alle aldre og interesser. Sol, sjarmerende landsbyer, vakker natur og nydelig mat? Vi sier ja takk, alt sammen!

Portugal har en utrolig interessant historie, som har preget landets kultur, bygninger og dagens samfunn. Portugal var en stormakt på 1400- og 1500-tallet, spesielt til havs. Vasco da Gama fant sjøveien til India og Portugal erobret områder i Asia og Sør-Amerika, og har i så måte påvirket andre landt rundt om i verden. Men Portugal har også blitt påvirket av romere, keltere, kristne og maurerne opp gjennom tidene, som har gitt en mangfoldig og svært spennende kultur. En ting er sikkert: Å kjede seg på Portugal ferie skal godt gjøres, selv ikke når det er all-inclusive.

For mange er god mat og drikke en sentral og viktig del av ferien. Vi er helt enige! Hva frister vel mer enn et glass portvin mens du nyter solnedgangen i horisonten, eller nydelig sjømat, nybakt brød og ost i skjønn forening? Portugiserne vet å lage god mat og vin, og det holdes ofte relativt enkelt. Men det enkle er jo ofte det beste! Om du trenger en aktiv pause fra den avslappende tilværelsen har Portugal nok av variert natur å by på. Her kan du gå turer i fjellet, dra på lange sykkelturer eller danse til rytmene av fado.

Det er ikke uten grunn av Lisboa og Porto er populære destinasjoner for byferier. De sjarmerende gule trikkene, de røde hustakene og byenes plasseringer på terasser og åser gjør dem til unike reisemål du vil drømme tilbake til i lang tid. Ikke helt det du så for deg? Kanskje en reise til Tenerif er mer i din gate?

Lisboa har siden 1256 vært Portugals hovedstad, og er i dag en populær by for turister og de som liker å reise alene. Byen er bygget i et område med bratte fjellsider og knauser, og befinner seg derfor på flere platåer og i skråninger. Taubaner og gater formet som trapper tar deg opp i høyden, hvor du kan nyte utsikten over elven Tejo, som 15 kilometer lengre ut renner ut i Atlanderhavet. Lisboa kan by på små, unike butikker, måltider som kan nytes på små plasser rundt om i byen, og ruiner og katedraler som tar deg tilbake i tid.

Din neste Portugal ferie bør også legges innom Porto, Portugals nest største by. Den ligger lengre nord enn Lisboa, og kan friste med fargerike hus, historiske kirker og smale gater som snirkler seg oppover byens bratte fjellsider. Porto er en populær weekenddestinasjon når man ønsker seg en Portugal reise, hvor bølgesuset og de varme sommerkveldene på en terasse vil senke skuldrene dine og gi deg en komfortabel tur.

Portugal har hele 800 kilometer med kystlinje, hvor mesteparten strekker seg langs Atlanterhavet. Algarvekysten ligger mer i le, på Portugals sørspiss, og er mer skjermet mot vær og vind. Perfekt for en badeferie!

Klimaet langs Algarvekysten er kjent for å være varmt og behagelig, og om du ønsker en Portugal ferie fylt med strand, varme og bading er dette den perfekte destinasjonen for en sydenreise. Klipper danner en ramme rundt strendene og skiller nabostrendene fra hverandre, og de danner vakre formasjoner også uti vannet. Det er også muligheter for surfing for den som ønsker det, og et paradis verdt å nevne er Cabo de São Vicente.

Algarvekysten er ikke utelukkende kjent for sine vakre strender og klare vann. Den sørlige kysten av Portugal kan også friste med fiskerlandsbyer og koselige småbyer. Nyt sjømat på små restuaranter, der fisken er hentet opp samme dag, eller ta turen til innlandet og utforsk Monchique-fjellene. Her vil du finne olivenlunder og appelsintrær, og et spennende landskap for deg som er glad i å gå turer.

Når man besøker andre steder er det spennende å lære mer om landets historie, og en ferie i Portugal vil fortelle deg en fascinerende og spennende historie om denne tidligere stormakten.

Dagens Portugal antas befolket rundt 500 år f.Kr., og ble innlemmet i Rommerriket rundt 300 år senere. I dag kan man fortsatt skimte ruiner fra denne tiden rundt om i Portugal, blant annet rester av et colosseum i Lisboa. Med sine mange små landsbyer bygget i stein, med trange og bratte brosteinsbelagte gater, vil en Portugal ferie ta deg tilbake flere hundre år i tid. Noen steder er mer modernisert enn andre, men et sted som virkelig har beholdt sitt tradisjonelle preg er landsbyen Monstanso.

Landsbyen er bygget på en åstopp, som raver høyt over lavlandet som omringer den. Denne åsen er faktisk hele 758 meter høy! Landsbyen ble i 1938 kåret til den mest portugisiske byen i Portugal, og ble derfor beskyttet mot de seneste tiårs moderniseirngsbølge. En annen vakker landsby som har bevart sin sjarm og tradisjonelle preg er Óbidos. Byens slott, de hvite murhusene og de koselige torgene gjør byen til et vakkert syn.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret