Reise alene

Å reise alene betyr å kunne gjøre akkurat det du har lyst til selv! La deg inspirere av TravelBird sine fantastiske muligheter.

Tilbud

Velg en avreisedato
18 tilbud
Når man ønsker å legge ut på en reise alene kan det være vanskelig å finne noe som er tilpasset dine ønsker. La oss hjelpe deg med å gjøre reisen mer skreddersydd!

“Kun dobbeltrom tilgjengelig”, “minst antall personer: 2”, “enkeltrom ikke mulig”. Lyder dette kjent? Det er dessverre altfor ofte man møter disse kravene når man skal på aleneferie. Om man da ønsker å ta fatt på sin neste reise uten reisefølge kan det stikke kjepper i hjulene for deg, og man blir motløs av å ikke finne noe som passer for deg.

Her hos TravelBird gir vi deg derfor muligheten til å booke som enkeltreisende på noen av reisene våre! Alle tilbudene i dette kategorien forteller deg hva du må gjøre om du er enkeltreisende for at planleggingen din skal gå så sømløst og problemfritt som mulig. Du skal bruke tid på å glede deg til din neste ferie, ikke stresse over ikke å finne noe tilpasset dine ønsker! Len deg tilbake og la oss inspirere deg.

Hvorfor reise alene?

Så hvorfor vil man reise på ferie alene? Jo, det skal vi fortelle deg!

Hvorfor ikke snu spørsmålet på hodet? Hvorfor skulle man ikke ønske å dra på ferie alene? Det er så uendelig mange grunner til at alenereise er noe du ikke kommer til å angre på!

Er du lei av å tilpasse deg andre på tur? Vil du for en gangs skyld kun ta hensyn til deg selv og dine egne ønsker? Da kan det høres ut som om tiden er moden for å gå solo! Mange som reiser alene for første gang sier det er herlig å kunne legge opp dagen sin selv. Når du først har dratt hjemmefra og skal tilbringe noen dager borte fra hverdagens kjas og mas er det vel bare rett og rimelig at du kan gjøre akkurat det du har lyst til?

Om du er spontan av natur og liker å ta dagen som den kommer, sier det seg selv at en alenereise er perfekt for deg! Men selv om du ikke anser deg selv som den spontane typen, vil du bli overrasket over hvor befriende en reise alene kan være! Du tar dine egne, selvstendige valg, og vil oppleve egne seire og lære av dine egne feil. Du vil utvikle deg! Det kan være ubehagelig og skummelt å dra bort alene, spesielt om det er første gangen, men det er når man trer utenfor komfortsonen man faktisk vil utvikle seg!

Tips når du reiser alene

Det kan være lurt å pakke med seg noen tips i kofferten når du skal reise alene!

Som alltid kan det være lurt å forberede seg før man reiser på tur. Men til forskjell fra å reise sammen med andre kan du nå selv velge om du vil følge planene eller ikke. For en herlig frihetsfølelse!

Dess mer du vet om stedet du skal til, dess bedre utbytte vil du ha av turen. Ikke sløs bort feriedager på research når det fint kan gjøres i forkant! Kultur, regler og andre forhold kan være veldig annerledes enn du er vant til i Norge. Det kan også være lurt å lese seg opp på steder man vil besøke, aktiviteter man vil gjøre og steder man vil spise - men ikke bind deg helt til planene dine! Vær spontan og grip mulighetene dagen byr på - nyt at du reiser alene!

Reiseblogger kan være et godt informasjonsverktøy før du skal på tur, både for å få nyttige tips til å reise alene og for destinasjonen du har sett deg ut. Kanskje du kan starte en blogg selv for å holde venner og familie hjemme oppdatert? Du bør også ta en titt på Utenriksdepartementets sider, som kan fortelle deg om stedet du skal til; om det er vurdert som trygt, hva du bør huske på og annen praktisk informasjon. Husk å sjekke at alle forsikringer og andre viktige papirer er i orden, og pakk som alltid med pass i kofferten!

Bare fantasien setter grenser!

Hvor kan du dra? Hva kan du gjøre? La fantasien løpe løpsk!

Hvem har sagt at sydenreiser er forbeholdt familier? Eller at det kun er kjærestepar som drar til Paris og Roma?

Man tenker kanskje at det å reise alene på ferie er synonymt med backpacking, reise jorda rundt og være borte i flere måneder? Det er vel og bra, men du kan gjøre så mye mer når du reiser solo! Det er ingenting å veien med å reise på samme type ferie som du ville gjort sammen med familien, venner eller kjæresten. Den største hindringen er som regel at det kan være vanskeligere å finne enkeltrom enn dobbeltrom, men i denne kategorien vil du finne tilbud der du ikke vil møte dette problemet. Hvordan dette gjøres kan du lese ved å klikke deg inn på hvert enkelt tilbud.

Spørsmålet er ikke hvor du kan dra eller hva du kan gjøre når du skal på reise alene, men snarere hva du har lyst til! Er det lenge siden kroppen har fått sin fortjente dose D-vitaminer? Eller frister det mer med nye impulser fra en aktiv storby? Mange som drar alene foretrekker en aktiv ferie; hva er vel bedre enn å utforske et nytt land eller et nytt sted fra sykkelsetet eller fra en høy topp der du kan skue utover landskapet? La fantasien løpe løpsk og tillat deg å tenke egoistisk for en gangs skyld - du har bare deg selv å ta hensyn til!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret