Reise i Sør- Amerika

Book en reise med TravelBird til Sør-Amerika, og opplev alt fra spennende klima, sjarmerende befolkning og utflukter du bare kan oppleve på dette kontinentet!

Tilbud

Velg en avreisedato
5 tilbud
Har du lyst til å oppleve noe nytt og spennende er det på tide å vende nesen litt bort fra Norge og Europa. På den sørlige halvkule finner du nemlig kontinentet Sør-Amerika.

Denne verdensdelen strekker seg fra Panamas grense og til de sørligste øyene i Karibia i nordvest, og nesten helt til Antarktis i sør. Det finnes 12 selvstendige stater i Sør-Amerika, og arealet består nesten av 3,5 % av verdens overflate. Med sine 387 490 196 innbyggere utgjør kontinentet omtrent 6 prosent av jordens befolkning. Det største landet er Brasil, og det aller minste er Surinam. Sør-Amerika som en destinasjon er svært populær, og det er ekstremt mye å se når man først tar turen til denne delen av verden. Det at kontinentet strekker seg så langt fra nord-sør, til de høye Andesfjellene, gir verdensdelen betydelige klimavariasjoner. Kontinentet er også Jordens mest nedbørrike; for eksempel kan noen steder i Colombia ha en årsnedbør på rundt 5000-6000 millimeter. Selveste ekvator går gjennom den nordlige delen av kontinentet, og har som en liten “fun fact” gitt navnet til det spennende landet Ecuador. Som du kanskje skjønner er en reise i Sør-Amerika virkelig under kategorien eksotiske reiser. Når det kommer til befolkningen, så er den svært sammensatt. Det er urfolk som er den opprinnelig befolkningen, og de er for det meste bosatt på høyslettene i Andesfjellene og i Amazonas. Det er også folk som er av afrikansk opphav og mestiser, og disse er etterkommere av portugisere og spanjoler. Dette er absolutt det perfekte reisemålet hvis du ønsker å oppleve mye, men også et bredt spekter av variasjon. Det er i tillegg en svært avslappende atmosfære hvis du er på reise i Sør-Amerika, og dette er virkelig stedet hvor du kan nyte en etterlengtet ferie. Noen av de tingene du kan oppleve her er den spennende Påskeøya, de utsøkte Galapagos-øyene, unike Machu Picchu og tropiske Amazonas. Det er heller ikke langt hvis du ønsker å booke restplass USA.

Så mange land man ikke kan gå glipp av.

Sør-Amerika har virkelig noe for alle og enhver.

Når man først er i Sør-Amerika burde man ta seg god tid, det er mye man kan se og oppdage.

Først og fremst er det Brasil, og den fantastiske byen Rio de Janeiro. Det er også et av verdens største land, og dette forklarer vel ganske enkelt at det er nok av ting man kan finne på her. I Her kan du oppleve en folksom, sjarmerende by, hvor de verdensberømte strendene Copacabana og Ipanema er, i tillegg til et av verdens syv underverker; kristusstatuen, det storartede karnevalet, og kanskje ta en kveld på en salsaklubb? Dette er virkelig byen man må ta seg tid til å oppleve en gang i livet. I tillegg bør du se byene Salvador, Olinda, São Paulo, men også den eksotiske Amazonasregnskogen. Bare i Brasil er det nok å finne på til at man kunne vært der i flere måneder, og likevel ikke føle at man har opplevd alt. Mellom de flott Andesjellenes fjelltopper, og det store Atlanderhavet kan du finne Argentina. Hovedstaden Buenos Aires er en av de mest kjente byene i landet, og er virkelig et sted du må besøke når du reiser i Sør-Amerika. En reise til Buenos Aires kan virkelig bli et høydepunkt på din reise gjennom dette kontinentet. Her kan du oppleve alt fra flott fotballstadioner, tangomusikk og dans, flotte kulturinstitusjoner, palermoparken, og andre spennende museer og politiske institusjoner. Landet har varierte temperaturer, men det er mellom november og april de har de aller beste temperaturene for de som ønsker å oppleve sol og sommer. Og kanskje du er så heldig at du får øye på den verdenskjente fotballspilleren Diego Maradona? Din ferie 2018 blir virkelig en storartet reise hvis du bestemmer deg for å reise i Sør-Amerika. Peru er også en fantastisk feriedestinasjon for de som ønsker litt mer aktivitet på sin reise. Dette landet har en rik kulturell historie, hvor da inkariket er kjent over hele verden. En av de mest kjent destinasjonen i Peru er Machu Picchu, som har flere teorier på seg om hvordan byen ble bygget. Det var ikke før i 1911 at denne byen ble gjenoppdaget, og er i dag på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du også se alt fra lamaer, chinchillaer, vakre orkidéer og kokaplanten. I tillegg må du ta deg en tur til hovedstaden Lima, og verdens mest høyestliggende innsjø Titicacasjøen. Når du først er på denne kanten av Sør-Amerika bør du også ta turen videre til Chile, og hovedstaden Santiago. Chile er et vakkert land som er omringet av vakre, praktfulle fjell. Bolivia er også et land du bør besøke, hvor du må prioritere en tur innom Laz Pas som er den administrative hovedstaden, selv om Sucre er den offisielle. Her må du ta deg tid til å ta den spektakulære taubanen, hvordan man kan få utsikt over hele denne vakre byen.

På din reise bør du absolutt ta deg tiden til å oppleve Colombia, som også blir kalt for selve inngangsporten til Sør-Amerika. Landet er absolutt ikke så farlig som alle tror det skal være, og er et helt trygt land å reise til. Naturen er helt fantastisk vakker, og har den utsøkte regnskogen Amazonas, over 5000 vulkaner og spektakulære, snøkledde fjelltopper. Man finner også helt sinnsykt fine strender, og hvis du er interessert i dyr er det også et veldig rikt dyreliv i Colombia. Du bør også besøke de to største byene Bogotá og Medellín, som begge er byer som er på vei opp og frem. De er også svært kjent for kaffen sin, og i Bogitá ligger Zona Cafeteria, som er selve kaffedistriktet. Når du først er i Colombia er det ikke langt hvis du også vil ta deg en tur til eksotiske Ecuador. Dette er et lite land, som også er spennende og rikt på kultur. Her kan man se lamaer vandrende rundt i Andesfjellene, fiske etter piratfisk i regnskogen, eller besøke eldre, spennende indianerlandsbyer eller kolonikirker i jungelen. Du må også ta en tur innom hovedstaden Quito, som står på Unescos verdensarvliste, og har nok Amerikas mest bevare historiske bydel som strekker helt tilbake til kolonitiden. Som man kanskje fort forstår så vil din reise til Sør-Amerika virkelig ha mye å by på når det gjelder nye, spennende land, og fremragende byer. Videre har du også land som Uruguay og Paraguay, som også er land man bør ta seg tid til å besøke.

Mat og drikke i Sør-Amerika er virkelige noe av det beste, og mest varierte du kan få!

Her trenger man ikke å bekymre seg for at man skal gå sulten, eller at smaksløkene ikke skal bli tilfredsstilt.

I Sør-Amerika er de spesielt kjent for godt kjøtt, spesielt i Argentina og Brasil.

Det er derfor svært kjøttdominert, men du kan også finne gode sjømatrestauranter, og det er flere alternativer for vegetarianere. Vinen er også spesielt god i både Chile og Argentina, og er også svært verdenskjent. Hvis du ønsker å spise det som er kjent for å være det beste kjøkkenet, så er det maten i Peru. De har utsøkte smaker, og har et enormt mangfold og påvirkninger fra ulike tidsepoker og kulturer. Hovedingrediensene går i poteter, mais, fisk, og kjøtt fra alle de ulike dyreartene man finner der. Her bør du absolutt smake ceviche, som er Perus nasjonalrett. Dette er en salat som lages av sjøtunge marinert med lime og rødløk. Reiser du til Chile derimot må du smake Empanadas, som er landets nasjonalrett; en kjøttpai med som blir stekt og fylt med all slags mulige gode grønnsaker. Hvis du ble inspirert av din reise i Sør-Amerika, burde du også ta deg en reise til Mexico i samme slengen.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret