1 tilbud

Reise til Russland

Verdens største land kan by på alt fra idyllisk landskap og historiske byer til episke togturer, kunstnerisk rikdom og høytsvevende ballerinaer. Finn din neste reise til Russland hos TravelBird!
Se mer:
Valgte filtere:
1 tilbud
Filtre Tilbakestill

Russland er et gigantisk land, med enorme mengder uberørt natur som nærmest bare venter på å bli oppdaget!

Besøk UNESCO-beskyttede Kaukasus, og Bajkalsjøen i Sibir, eller reis langs den Transsibirske jernbanen. Er glitrende palasser, gamle muromkransede festninger og virvel-spirede kirker det du er på utkikk etter, bør du ta turen til Europeiske Russland. Her er St Petersburg og Moskva, de to gullgruvene av nasjonalskatter og moderne kreativitet, et must. I nærheten av disse storbyene finner du de sjarmerende historiske byene Suzdal, Pskow og Novgorod.

Landets store kulturelle forskjeller og geografiske avstander gjør at du skal se langt etter å få krysset av alle høydepunktene på første tur. Det anbefales derfor heller å fokusere på ett område. Russland leverer rikelig, enten du er en kulturentusiast på jakt etter inspirasjon fra store forfattere og kunstnere, eller en eventyrer på jakt etter horisonter å erobre. Gå i fotsporene til litterære storheter som Pushkin og Tolstoy, på deres egne eiendommer. Eller dra på skiferie til området hvor Sotsjis vinter-OL ble arrangert i 2014. Bestig den aktive vulkanen i Kamchatka, eller dra på fotturer i Altai. Dersom Russland ikke er helt det du så for deg, kan en reise til Dublin være for deg!

Den russisk-ortodokse kirken hadde under tsarens styre utrolig mye makt og prestisje. Dette speiles i de fantastiske katedralene som beriker mange russiske byer, og gjør besøket til et must for enhver som er interessert i religionshistorie. Besøk den storslåtte St. Basil-katedralen i Moskva, Kazan katedralen i St. Petersburg, og kirkene i byen Suzdal, som står på UNESCOs verdensarvliste. Vær ikke redd for å besøke Russland om vinteren. Ja det er kaldt, men pakker du deg inn i varme klær og trosser snøen, vil en verden som tatt rett ut av et eventyr åpenbare seg for deg.

St Petersburg består av flere øyer, og deles i to av elven Neva. La deg fortrylle av de storslåtte fasadene og byens vakre farger.

Byen ble grunnlagt av tsar Peter den Store i 1703, det moderne Russlands far. Byen var Russlands hovedstad i perioden 1712 til 1918. Planlegger du en tur til byen på vinterstid, bør du pakke med deg godt med klær. Utforsk byens mange palasser og museer, nyt en bedre middag på en av byens fasjonable restauranter, eller ta en spasertur gatelangs. Selv om du ikke er ivrig konsertgåer, eller frekventerer operaen årlig, vil du garantert få bakoversveis over det kulturelle tilbudet byen har å by på. Her finner du virkelig noe for enhver smak! St. Petersburg reise byr på operaopptredener, ballettforestillinger og konserter i verdensklasse. Drar du i tillegg på sommerhalvåret kan du boltre deg i et stort utvalg av ulike musikkfestivaler.

Ta turen til et av byens mange museer, som Det Russiske Museum. Utforsk den nydelige hagen, og selve museet som er et vakkert palass. Her finner du landets største samling av russisk kunst. Besøk Peterhof, St Petersburgs svar på Versailles. Det majestetiske slottet med sine nydelige hager, skulpturer, og fontener finner du et par mil utenfor byen. Arkitekturen i byen kan generelt sett kjennetegnes som en blanding av klassisk russisk stil og nyere vestlig stil. Byen er bygget i barokkstil, med innslag av tradisjonelle russiske elementer og nyklassisisme. Byggingen ble igangsatt under Peter den Stores styres, og døtrene Katarina og Elisabeth fortsatte utbyggingen. Sistnevnte fikk blant annet det berømte Vinterpalasset bygget. Palasset som også er kjent som Eremitasjen, er helt klart ett av byens høydepunkter. Her finner du en imponerende samling kunst, blant annet av Rembrandt og Rubens, samt russiske kronjuveler. Selve palasset er bygget i barokkstil, med en karakteristisk grønn fasade, hvite søyler og gulldekorasjoner. Oppstandelseskirken er nok kanskje motivet flest gjenkjenner fra St Petersburg. Dette kunstverket av en kirke, med sine turkise og gullfargede kupler, og vakker mosaikk både på innsiden og utsiden er verdt turen. Den er også kjent som Blodskirken, til minne om tsar Aleksander II som ble drept her i 1881. Kirken er i dag et museum, og har over 700 000 besøkende hvert år. Det er ikke mye til strender her, så dersom det var det du var ute etter er nok en reise til Nice et bedre valg!

Ta turen til vakre Moskva. Byen som byr sine besøkende på historie og majestetisk storhet.

Den russiske hovedstaden slutter aldri å inspirere sine besøkende. Besøk Kreml og Den røde plass, byens hjerte, både geografisk, historisk og åndelig. Føl vekten av tiden mens du vandrer langs muren i den gamle festningen. Beundre St. Basil-katedralens ufattelige storhet. Benytt anledningen til å få med deg det beste Moskva kan by på av scenekunst. Se kvikke ballerinaer trosse tyngdekraften mens de spinner over scenen i det berømte Bolshoi-teateret. Føl kraften av Tsjajkovskijs 1812 åpningsnummer bare kvartaler unna hvor den hadde premiere for over et århundre siden. Få med deg sirkusartister som svever rundt under taket i det store teltet. Klassisk scenekunst i Moskva er fortsatt blant den beste i verden. Enten du foretrekker klassikerne eller ønsker å eksperimentere med moderne stykker vil hovedstadens scenekunst imponere.

Rundt om i byen finner du restene av den sovjetiske staten. Monumenter til minne om seirende kamper og falne helter, og museer som forsøker å syntetisere og analysere fortiden. Få med deg Stalin og Lenin på sine pidestaller på eksentriske Art Muzeon. Stig ned i dypet av det sovjetiske systemet ved Bunker-42 Cold War Museum. Tre inn i en sosialistisk virkelighetsfantasi på Det allrussiske utstillingssenteret, og husk hvor mange millioner som led på Gulag History Museum. Du finner også en rekke retro kafeer og klubber som gir gjestene en smak av sovjet-erfaringen. Dersom dette gir mersmak er nok en Montenegro ferie noe for deg!

Når kvelden kommer bør du ta turen ut for å delta i byens natteliv. Du finner en klubb eller kafé for alle, fra nostalgisk retro, til rocka indie, moderne kunstkafeer og danseklubber.

Uansett hvor du tilbringer kvelden anbefaler vi deg å få med deg soloppgangen over Moskvas sølv-skyskrapere og gylne kupler. Kremlin, høydepunktet til den russiske politiske makten, og en gang i tiden midtpunktet i den ortodokse kirken. Kreml representerer ikke bare essensen av Moskva, men av hele landet. Herfra har de autokratiske tsarene, kommunistiske diktatorene og dagens presidenter gjort sitt beste (og verste) for landet.

Ta turen til parken Gorky, som ble designet av avant-garde arkitekten Konstantin Melnikov i 1920 som et stykke kommunistisk utopi. Det offisielle navnet er Maxim Gorky Central Park of Culture & Leisure, og det er akkurat det du finner her, kultur og fritid i alle fasonger og former. I disse dager er parken et utstillingsmonter for forvandlingen Moskva har gjennomgått i nyere tid. Nyt alt det spennende byen har å by på på din reise til Russland!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret