9 tilbud

Reise til USA

Storbyliv, vakkert landskap, aktiviteter for store og små og mektige nasjonalparker. Dra på reise til USA med TravelBird for en uendelig variert ferie!
Se mer:
Valgte filtere:
9 tilbud
Filtre Tilbakestill

Om det er ett land i verden som har alt så må det være USA, og det er ikke en overdrivelse! Dette enorme landet kan best beskrives som et stort mangfold av natur, kultur og opplevelser.

Har du som mål å få med deg alt som er å gjøre og se i USA på din neste USA tur? Da vil du trenge mange år! Fordelen med et så stort utvalg av ting å gjøre, se og besøke er du at har mer enn nok å velge mellom, sommer som vinter. Her er det noe for enhver smak, og om du ikke er overbevist bør du lese videre! En reise til USA kan innebære alt fra store porsjoner med god mat til din egenproduserte vin i Napa Valley, og besøk til kalde Alaska til strandferier i Florida og California. Eller kanskje det kan friste med en svipptur innom Hawaii? I USA er det meste mulig!

USA slik vi kjenner det i dag er et relativt ungt land, og dagens befolkning har krysset Atlanterhavet, Stillehavet og Det karibiske hav for å slå seg ned her. Dette har bidratt til at dagens USA kan by på et stort kulturelt mangfold, som gjør det til et spennende land å besøke. Spesielt i storbyene kan du nyte det allsidige utvalget av mat og drikke, underholdning og aktiviteter. For ikke å snakke om den fantastiske naturen! Fjellkjeder, mektige nasjonalparker, hvite sandstrender og vakre innsjøer - en USAtur vil overraske deg! En av de beste måtene å se USA på er ved å leie bil og ta fatt på det enorme veinettet landet kan by på. Spesielt kjent er Route 66, som strekker seg fra Chicago i øst til Los Angeles i vest, med historiske restauranter, bensinstasjoner og moteller.

Yosemite, Yellowstone og Grand Canyon er tre av USAs definitive høydepunkt når det kommer til naturopplevelser. Gled deg til mektige scener når du begir deg på reise til USA!

Spesielt som en del av en kjøretur i USA er det populært å legge inn et eller flere stopp i USAs enorme nasjonalparker. Sett av tid, for her er det mye å se! Parkene ligger i ulike stater, og kan friste deg med ulike syn. Grand Canyon er en favoritt for mange besøkende, med sine bratte stup og lagvise oppbygning. Området er enormt, og om du ønsker å få med deg mest mulig av området bør du vurdere en helikoptertur som lar deg nyte synet av de mektige bergformasjonene ovenfra.

En annen kjent nasjonalpark er Yellowstone, som befinner seg i Rocky Mountains. Parken fikk status som nasjonalpark i 1872 og er med det den eldste nasjonalparken i USA. Parken ligger hele 2440 moh. i gjennomsnitt, og kan friste med høye fjell, fantastiske fossefall og flere innsjøer. Men parken er nok mest kjent for sine 100 000 geysirer, som er aktive den dag i dag. Hvis geysirer er noe du liker er en Island reise noe å anbefale!

Om du befinner deg i California bør du avlegge Yosemite Nasjonalpark et besøk. Her kan du beundre vakker natur, blant annet de lett gjenkjennelige og ofte portretterte fjellene Haldf Dome og El Capitan, som har loddrette fjellsider som når en høyde på flere hundre meter. Utforsk parken på sykkel eller til fots!

En reise til USA er ikke komplett uten et besøk til en eller flere storbyer! Opplev kulturelt mangfold i New York, gå på kjendisjakt i Los Angeles eller ta trikken opp San Franciscos bratte bakker.

Om du befinner deg på USAs vestkyst står antakeligvis et besøk til Los Angeles på listen din. Denne byen er mest kjent for å være sentrum for den amerikanske filmindustrien, med Hollywood som nærmeste nabo. Ta bilde med det berømte Hollywood-skiltet i bakgrunnen, besøk Walk of Fame og sett av en dag til å besøke fantastiske Universal Studios. Blir det for mye Hollywood kan du alltids ta en reise til India og oppleve Bollywood!

En annen storby i delstaten California er San Francisco, som vil sjarmere deg i senk. Havnen Fisherman’s Wharf kan by på nydelig fiskemat og et avslappende område for en gåtur, mens Golden Gate Bridge, den røde broen som har figurert i utallige filmer og TV-serier, tar deg fra storbylivet til roligere omgivelser i form av grøntarealer på andre siden. San Franscisco har også en utrolig autentisk Chinatown. Tilbake i sentrum igjen bør du teste ut en av de berømte trikkene og la deg imponere over hvor bratte bakker konduktørene må kjøre opp hver dag!

Ved siden av Los Angeles og New York er nok Las Vegas byen som har figurert i flest filmer og TV-serier i USA. Storbyen befinner seg midt uti ørkenen, og her er kun det mest storslåtte og overdrevne godt nok! Spektakulære fonteneshow, luksuriøse hotell og sceneshow av alle slag er å finne her, og en USA ferie bør absolutt legges innom Las Vegas for å oppleve dette. Når du er så nærme, kan en reise til Cuba flettes inn i ferien!

Sist men ikke minst må selvfølgelig New York nevnes, USAs største by. Her finner du mat fra alle verdenshjørner, et fantastisk uteliv, utrolige shoppingmuligheter og skyskrapere som strekker seg langt over bakkenivå. Empire State Building, Frihetsgudinnen og Central Park er selvfølgelige punkter på din New York-liste, og anbefales på det sterkeste som en del av din USAferie.

En reise til USA passer både for vennegjengen, småbarnsfamilien og for en reise på egenhånd. Ta med deg barna til fornøyelsesparker, besøk mektige Niagara Falls eller sus ned slalåmbakkene i Rocky Mountains.

Det er uendelig mye å se og gjøre i USA, og mye finner du i eller like utenfor storbyene. USAs største fornøyelsesparker er intet unntak! Har du barn som er glad i Disney, eller er du kanskje selv over snittet glad i Donald Duck, Mikke Mus og Løvenes Konge? Da er Disneyworld i Florida stedet for deg! Dette stedet kom på førsteplass over de mest Instagrammede turistattraksjonene i verden! Om du befinner deg på andre siden av landet, i Los Angeles, bør du avlegge Universal Studios et besøk. Har du sett TV-serien Frustrerte Fruer, filmen Jurassic Park eller King Kong? Fellesnevneren er at alle er produsert av Universal, og her kan du se show, besøke noen av kulissene brukt i filmene og virkelig føle at du har tredd inn i en amerikansk filmverden!

I tillegg til storbyenes mange tilbud og aktiviteter, har USA utrolig mye flott natur å by på. Vi har allerede presentert deg for de mektige nasjonalparkene, men det stopper ikke her! Om du er på USA reise om vinteren kan du glede deg over fantastiske slalåmmuligheter i Rocky Mountains. Ellers bør du få med deg Mount Rushmore i South Dakota, de imponerende utskjæringene i fjellet av fire av de amerikanske presidentene. Niagara Falls er også verdt en visitt, med sitt over 50 meter høye vannfall. Begynn planleggingen allerede i dag, for i USA er det mer enn nok av fristelser!

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret