15 tilbud

Reise til Afrika

Ta en reise til Afrika med TravelBird. Velg mellom alt fra livlige storbyer til avslappende paradisøyer!
Se mer:
Valgte filtere:
15 tilbud
Filtre Tilbakestill

Pyramidene i Egypt eller magiske strender på Mauritius? Afrika har alt du kan tenke deg.

Midt på ekvator finner vi det spennende kontinentet Afrika. I dette enorme og diversifiserte kontinentet finner vi blant annet den lengste innsjøen i verden, Nilen, som man forøvrig kan nyte på et elvecruise. Du vil også kunne besøke det største frittstående fjellet, Mount Kilimanjaro i Tanzania. Med så stor variasjon og hele 54 land å utforske, er det ikke rart antall internasjonale besøkende doblet seg fra 1995 til 2014. Landene med flest internasjonale besøkende er Morocco, Sør-Afrika og Tunisia. Bortsett fra engelsk kommer du langt med fransk, spesielt i Vest og Sentral-Afrika. I de nordlige områdene er arabisk mer fremtredende, men du får bruk for fransk her også. De fleste forbinder en reise til Afrika med safari, dersom det er dette du ønsker, er Kenya, Botswana, Uganda og Tanzania de beste landene, ifølge CNN travel. Visste du at Afrika både er det nest største og folkefulle kontinentet i verden? Kun Asia har større innbyggere og areal. Det er ikke rart du finner alt du skulle ønske av aktiviteter her! Dra til den nordøstlige av kontinentet og besøk Egypt. Her kan du se de verdenskjente pyramidene. Ta så turen lengre sørover og opplev magiske Victoria Falls, en av verdens mest kjente fossefall. Og beveger du deg til den østlige delen av kontinentet til Kenya, finner du hele 19 høyt anerkjente safariparker. Det er mye å se og gjøre, så det er ikke en dum idé å sjekke reisebyrå før du bestemmer deg for å reise.

Klimaet i Afrika er variert. I motsetning til områder på den nordlige halvkule, hvor du finner fire sesonger, er sesongene i Afrika delt inn i to: regn- og tørrsesong. Dersom du skal på safari i Kenya lønner det seg å dra under tørrsesongen, som er fra juni til oktober. Det er fordi gresset er lavere og manglende regn gjør at dyrene samler seg rundt vannkildene, som gjør dyrene lettere å se. Men fortvil ikke, uansett når du drar på safari til Afrika vil du se eksotiske dyr!

Afrika har et rikt og variert dyreliv. Neshorn, leoparder, løver, flodhester, sebraer, giraffer, bøfler og krokodiller er bare et lite utvalg av dyr du kan forvente å se på din reise til Afrika. I tillegg kan du finne hele 25 prosent av verdens fuglearter her. Det blir litt av en aktiv ferie dersom du ønsker å se hva dyrelivet i Afrika har å by på!

Matkulturen er påvirket av verdens eldste stammer

I Sør-Afrika vurderte man kvinner etter evnen til å brygge øl.

Matkulturen i Afrika er påvirket av det rike dyre- og plantelivet. I tillegg til de uendelig mange kulturene og folkeslagene.

I nordlige Afrika består rettene for det meste av sjømat, geit, lam, biff, dadler, oliven, mandler og forskjellige typer frukt og grønnsaker. Grunnet det høye antallet muslimer er det ikke like vanlig å spise gris her som resten av verden. Den mest kjente retten fra denne regionen er couscous. Det er vanlig å krydre maten med spisskum, ingefær, paprika, kanel, fersk peppermynte, safran og koriander.

Kjøkkenet i Sør-Afrika kalles ofte for regnbue-kjøkken, fordi den har fått innflytelse fra stammer i Afrika samt Europa og Asia. Mesteparten tilhører Bantu, en samlebetegnelse på 300-600 etniske grupper i Afrika som snakker et Bantu-språk. De spiste mye kveg, sauer og geiter, i tillegg til å dyrke gresskar, bønner og grønne grønnsaker. En annen gruppe som har hatt mye å si for matkulturen i Sør-Afrika er Khoisan, som også er den eldste folkegruppen. De hadde et jeger-samlersamfunn, og var således eksperter på å jakte og finne frukt og bær.

To drikkevarer sto veldig sentralt i Sør-Afrika: øl og melk. Fermenteringen av ølet ga ekstra næring til kostholdet, men ikke nok med det. Kulturen var at gjester ble servert store mengder øl. Det var kvinnene som brygget ølet, og før koloniseringen ble en kvinnes status som husmor dømt etter hvor god hun var til å brygge øl.
Melk stod på mennenes regning, og kyr var ansett som det mest verdifulle man eide. Når en mann ba om hånden til en kvinne, skulle man gi en, eller flere, kyr som medgift. Det var forventet at gifte menn ga konen og barna sine store mengder melk. Kyrne holdt til et stykke unna landsbyen. Her ble de passet på av de yngre mennene i familien, som sendte hjem melk i bøtter og spann på vegne av fedrene deres.

Typiske ingredienser i Vest-Afrika er ris, korn, durra, bønner, rotgrønnsaker og nøtter. Den store mengden ris kan minne om matkulturen du møter på din reise til Asia. Bortsett fra at krydderne er forskjellige. Matkulturen i Vest-Afrika er i endring. Tradisjonelt sett spiste man lite kjøtt og brukte lokale oljer. I dag er bruken av kjøtt, fett og salt mer utbredt. Mange av rettene kombinerer kjøtt og fisk. Det vanligste røde kjøttet er sau. Prøv suya, en kebab med grillet kjøtt, tilsatt krydder og nøtter. Vann har stor rituell betydning, og det er det første du vil bli servert når du kommer i et hjem. Palme-vin og hirse-øl er også vanlig.

Johannesburg er som å være i en europeisk storby, bare bedre!

Mens Marrakech har arabisk innflytelse.

Det største landet i Afrika er Algerie. Med sine snødekte fjell i nord til ørkenlandskap i Sahara i sør. Befolkningen av 80 prosent arabere og 20 prosent berbere. Romerske bygninger fra okkupasjonstiden for 2000 år siden, setter et unikt preg på landet, som for øvrig deler landegrenser med Marokko i øst og sørøst.

En reise til Marokko omtales som inngangsporten til Afrika, og anses som mer vestlig enn de fleste muslimske land. En av de største attraksjonene her er Djemaa El Fna, en gigantisk plass med live musikk, teater og mat. Teaterkunsten har vært her siden plassen var et sted for offentlig henrettelse i år 1050. Her vil du også se apekatter og slanger. Visste du at et arabisk navn for Marokko betyr den ekstreme vesten? Det er fordi landet er lengst vest i den arabiske verden.

I hovedstaden Marrakech kan du besøke Ben Youssef Madrasa, et tidligere universitet bygget 1300-tallet. Etter det ble omgjort til et museum i 1960, har det vært et av de mest besøkte turistattraksjonene. Alt er dekorert i nydelige farger og mønstre. Det er en utrolig populær severdighet, så det anbefales å komme tidlig dersom du ønsker å nyte arkitekturen i ro og mak.

Drar vi til den sørlige delen av kontinentet, rettere sagt Sør-Afrika. Her er den mest besøkte samt nest største byen i Afrika, nemlig Johannesburg. Her vil du finne nydelige kunstgallerier, trendy barer og stilrene restauranter. Det kan fort føles ut som om man er i en europeisk storby, bare bedre! Og prisene er lave, så billige reiser er mulige! Da kan man ta turen til Soweto, en stor landsby utenfor Johannesburg. Her finner man alt fra store villaer til små skur. Området var tidligere preget av fattigdom, men utviklingen har skutt fart, og er nå i bedre tilstand.

Kjenn sanden mellom tærne og ta det rolig på en av Afrikas paradisøyer

Legg igjen mas og kjas hjemme.

Afrika er hjem til et stort antall nydelige ferieøyer. Du har sikkert hørt om dem: Madagaskar, Mauritius og Seychellene er de mest populære. Langstrakte hvite strender koser seg mens bølgene kryper rolig opp før tyngdekraften drar dem ut i det krystallklare vannet igjen. Her spilles livet i sakte film. Alt av forpliktelser og gjøremål kan du legge igjen hjemme, her kan du nyte fabelaktige billige hoteller og god mat i deilige naturomgivelser. Det er ikke bare på en reise til Karibien du kan få sol og strand!

  • Seychellene ble i 2016 kåret til verdens ledende destinasjon for bryllupsreiser. Året etter vant de prisene for beste turistforening og beste cruisedestinasjon.

  • Mauritius er det eneste landet i Afrika hvor hinduisme er den største religionen. Det er også det eneste kjente hjemmet til Dodo-fuglen.

  • Madagaskar er ikke bare hjem til paradislignende-strender, men også et hav av planter og fugler du ikke finner andre steder.

Kan vi hjelpe? Finn svar på ofte stilte spørsmål eller kontakt oss.
Besøk hjelpesenteret